SvD > Ekonomi

Thursday, 02 April, 20:18

SvD - 14 okt 11 kl. 14:54

Var hör det här fartyget hemma?Kraschade utanför Nya Zeeland..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Nya Zeeland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var hördet här , fartyget, hemma
Kristianstadsbladet - 07 jun 13 kl. 09:30

Omstritt fartyg hemma i Norge igen


Den sega historien om det norska skrotskeppet Hamen, som år ut och år in låg i ett svenskt naturskyddsområde i Idefjorden, tycks få ytterligare ett kapitel.I sex-sju år bråkade svenska myndigheter med norska intressenter om faran med att det illa medfarna fartyget låg i en så känslig miljö. Sedan bogserades Hamen till Hirtshals i Danmark, och nu, rapporterar norska medier, är fartyget på väg mot Norge igen.

Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 06:30

Slutnotan som nästan sänkte Landskronavarvet De sitter hemma i soffan och kryssar jorden runt

The World blev 1,3 miljarder dyrare än beräknat. Lägenheterna var inte så lätta att sälja som beställaren, The World of Residensea, räknat med. Det är mycket hysch-hysch när den flytande bostadsrättsföreningen The World kommer till Helsingborg.

Kristianstadsbladet - 27 jul 14 kl. 15:53

Costa Concordia är hemma igen

Efter att i fyra dagar ha bogserats genom Korsikakanalen har det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia anlänt i Genua i nordvästra Italien.
Italiens premiärminister Matteo Renzi och miljöminister Gian Luca Galletti var under eftermiddagen på plats i staden för att bevittna avslutningen av det komplexa bärgningsarbetet. De farhågor som fanns om att skrovet skulle brytas upp under den 28 mil långa färden visade sig var ogrundade.

BT - 27 jul 14 kl. 15:53

Costa Concordia är hemma igen

Efter att i fyra dagar ha bogserats genom Korsikakanalen har det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia anlänt i Genua i nordvästra Italien. Italiens premiärminister Matteo Renzi och miljöminister Gian Luca Galletti var under eftermiddagen på plats i staden för att bevittna avslutningen av det komplexa bärgningsarbetet. De farhågor som fanns om att skrovet skulle brytas upp under den 28 mil långa färden visade sig var ogrundade.

BT - 24 okt 12 kl. 21:03

Ship to Gaza-aktivister hemma

Kapten Mika Jämiä avvisar påståenden från israeliskt håll om att inget våld användes vid bordningen av Ship to Gaza-fartyget Estelle. De israeliska soldaterna använde elpistoler mot aktivisterna, uppgav han enligt nyhetsbyrån FNB efter hemkomsten till Finland.
De kvarvarande sju svenskarna som greps i samband med bordningen av Estelle återvände också hem på onsdagen.

SR - 08 sep 15 kl. 11:29

Fartyget Poseidon hemma i Sverige igen

Kustbevakningens fartyg Poseidon har hjälpt till att rädda över 5 000 flyktingar i Medelhavet. Klockan 11 i dag anlöpte fartyget hemmahamnen i Göteborg efter tre månader mitt i flyktingtragedin..

YLE - 10 jan 19 kl. 09:09

Fartyget J.L. Runebergs propeller stals – hittades hos en skrothandlare

Fartyget J.L. Runebergs reservpropeller i brons stals från rederiets förråd i Borgå under mellandagarna.

Nyheter 24 - 15 jan 12 kl. 12:00

Överlevande finns kvar på fartyget


I natt räddades sydkoreanskt smekmånadspar. Ljud hörs från fler överlevande. I natt pågick en intensiv jakt på överlevande på den förlista lyxkryssaren Costa Concordia.

Trelleborgs Allehanda - 10 jan 12 kl. 08:00

Första fartyget ombyggt till gasdrift

I Trelleborg har tanken på gasdrift att färjorna lyfts fram som en möjlig utveckling för att minska utsläppen. Nu har ett fartyg med en vanlig oljemotor byggts om för att även kunna drivas med naturgas, så kallad LNG-drift.
Det är Sjöfartstidningen som berättar om svenska rederiet Tarbit Shipping från Skärhamn på Tjörn som byggt om sitt tankfartyg Bit Viking.

NT - 25 aug 13 kl. 13:13

Carlskrona hemma efter piratuppdrag

HMS Carlskrona är hemma igen efter sitt uppdrag att skydda fartyg i Adenviken mellan Jemen och Somalia från pirater. Fartyget anlände till Karlskrona på söndagen. Flera hundra personer hade samlats i örlogshamnen för att hälsa besättningen välkommen, rapporterar lokala medier..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.