Västerbottens Folkblad > Nyheter

Tuesday, 07 April, 17:26

Västerbottens Folkblad - 14 okt 11 kl. 13:46

Fiskeribrott vid SvinönBYSKE Fyra omärkta nät har beslagtagits och lämnats in till Skellefteåpolisen. BYSKE Fyra omärkta nät har beslagtagits och lämnats in till Skellefteåpolisen. I somras tog en av de aktiva fisketillsyningsmännen i Skellefteåområdet fyra stycken omärkta fiskenät i beslag. Näten låg ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Svinön, BYSKE Fyra, Skellefteåpolisen, Skellefteåområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fiskeribrottvid , Svinön
HBL - 10 okt 13 kl. 17:25

Svin- och hönsgårdar förlorar stöd i södra Finland

Svin- och fjärderfäproducenterna i södra Finland kommer att förlora två tredjedelar av sina nationella stödpengar. Regeringen föreslår för EU-kommissionen att det nationella jordbruksstödet för södra Finland stegvis minskas fram till år 2020. Gårdarna ska i stället få mer produktionsbundet EU-stöd.

Nyan - 03 jul 15 kl. 09:28

Tyck till om Svinö holme

Hur ska Svinö holme i Mariehamn utvecklas på lång sikt? Det undrar staden som nu inleder en medborgardialog. Det finns, som Nya Åland tidigare berättat, olika alternativ för den 106 hektar stora Svinö holme som ligger utanför Espholm södra Mariehamn.

Skånskan - 01 aug 16 kl. 01:00

Ut­fordring av vild­svin be­höver be­gränsas

Nu fö­re­slår rege­ringen att ut­fordring av klöv­vilt, främst vild­svin och hjort, ska kun­na be­gränsas. Där­med går rege­ringen inte lika långt som den sär­skilde ut­re­da­ren Hå­kan Larsson för två år se­dan, som fö­re­slog ge­ne­rellt för­bud mot ut­fordring un­der vår och som­mar me­dan läns­sty­rel­serna skulle kun­na be­sluta om för­bud un­der öv­riga året om det be­hövs lo­kalt.
Det är väl­kom­met att rege­ringen, ef­ter lång tve­kan, kommer med det här för­sla­get.

YLE - 19 feb 13 kl. 21:17

Svin brann inne i Loimaa

I Loimaa i Egentliga Finland har upp till 300 svin dött i en brand på en svingård. Kring 1000 svin fanns inne i byggnaden när det började brinna men enligt räddningsverket kan kring 600 överlevande svin evakueras. Det var svinfarmaren själv som upptäckte branden och larmade brandkåren.

YLE - 31 maj 13 kl. 16:43

Över 900 svin döda i brand i Malax

Flera brandkårer försöker just nu släcka en storbrand i ett svinhus på Farmvägen i Malax. Närmare 900 svin har dött i branden, uppskattar dejourerande chef Kaj Enqvist. En veterinär är på plats för att avliva svårt skadade svin.

YLE - 31 maj 13 kl. 17:13

Över 900 svin brann inne i Malax

Omkring 900 svin har dött i en brand på en svinfarm i Malax i Österbotten. Brandkåren har nu branden under kontroll, men släckningsarbetena pågår långt in på kvällen, säger dejourerande brandchef Kaj Enqvist. - Släckningsarbetena kommer att ta flera timmar, uppskattade Enqvist vid halv fem -tiden.

Cornucopia - 15 okt 14 kl. 10:08

Svensk produktion av nöt, mjölk och svin 1990 - 2013

Nu på morgonen gick den misstänkte miljöbrottslingen Åsa Romson (mp), tillika miljöminister, ut med ambitionsnivån svenskt jordbruk ska läggas ner nästan helt, och att Sverige istället ska importera mat, genom att ensidigt belägga konstgödsel med skatt, så att utländska miljövidriga bönder gynnas och mat ska transporteras med CO2-utsläppande fossila bränslen tvärs över jorden istället. Nedan följer med anledning av detta några grafer över svensk produktion av mjölk, nötkött och fläskkött ("svin") från 1990 till 2013.
Till en början så använder inga jordbrukare ett gram mer konstgödsel än nödvändigt, och gödslet kan med mycket hög precision portioneras ut på landets åkrar, till skillnad från den lilla andel naturgödsel som Sveriges fallande dj

Nyan - 02 sep 15 kl. 18:48

Stadsborna: Svinö holme för rekreation

Hela 660 personer har tyckt till om Svinö holmes framtid.

En klar majoritet vill att området planeras för rekreation.
Nya Åland har tidigare berättat att politikerna i Mariehamn grunnar på hur man skall använda Svinö holme i framtiden

Stadsarkitektkansliet har tagit fram tre alternativ för den 106 hektar stora ön utanför Espholm i södra Mariehamn.

Sydsvenskan - 13 jan 16 kl. 09:06

Zara Larsson: Ett svin är ett svin

Efter uppgifterna om övergrepp under festivalen We are Sthlm ger sig artisten Zara Larsson i debatten om sexuellt våld mot unga kvinnor."Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt.

Västerbottens Folkblad - 13 jan 16 kl. 09:06

Zara Larsson: Ett svin är ett svin

Efter uppgifterna om övergrepp under festivalen We are Sthlm ger sig artisten Zara Larsson i debatten om sexuellt våld mot unga kvinnor. ”Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt.

BT - 13 jan 16 kl. 09:05

Zara Larsson: Ett svin är ett svin

Efter uppgifterna om övergrepp under festivalen We are Sthlm ger sig artisten Zara Larsson i debatten om sexuellt våld mot unga kvinnor. "Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.