Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 31 March, 09:51

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

OECD backar om svensk pension
Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD räknade fel när den i våras slog fast att en svensk tjänsteman som pensioneras 2053 får 53,8 procent av slutlönen i pension. Det bekräftar nu OECD efter påstötning från Pensionsmyndigheten. Korrekt är i stället att tjänstemannen får 62,7 procent av slutlönen, rapporterar nyhetsbrevet Pension Online. OECD har bland annat missat att ta med inkomstindex i beräkningen samt utgått från felaktiga livslängdsantaganden..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
OECD, Pensionsmyndigheten, Pension Online

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: OECD, backarom svensk , pension
Nyhetskanalen - 14 okt 11 kl. 13:23

OECD backar om svensk pension

YLE - 26 nov 13 kl. 14:50

OECD oroar sig för fattigdom bland pensionärerna

De industrialiserade ländernas samarbetsorgan OECD uppmanar medlemsländerna att göra mer för att förmå invånarna att stanna kvar i arbetslivet längre än i dag. Länderna måste enligt OECD också vidta åtgärder för att hindra att allt fler äldre blir fattiga och att ojämlikheten mellan pensionärerna ökar. Att se till att alla har en anständig levnadsstandard efter arbetslivet borde finnas i hjärtat av regeringarnas politik, anser OECD:s generalsekreterare Angel Gurria.

YLE - 21 okt 15 kl. 16:03

Interpellationsdebatt: Regeringen backar inte om pensionärerna

Regeringen försvarar försämringen av pensionärernas bostadsbidrag. Oppositionen undrar hur landets ekonomi blir bättre av att nästan 30 000 pensionärer faller under fattigdomsgränsen då sparbesluten träder i kraft. Riksdagen debatterade på onsdagen interpellationen om pensionärernas sits efter regeringens sparåtgärder.

YLE - 18 sep 17 kl. 15:59

"Vi var bäst i världen och i dag ligger vi under genomsnittet" - Finland backar i OECD-jämförelse av utbildning

Finland placerar sig under genomsnittet i en jämförelse av andelen högskoleutbildade 25-34-åringar i OECD-länderna, meddelar samarbetsorganisationen. OECD-genomsnittet är 43 procent och i Finland är siffran 41 procent, visar publikationen Education at a Glance 2017. - Det här är en mycket allvarlig sak.

SmålandsPosten - 25 jan 14 kl. 00:30

Pension och lön ska beskattas lika

Sverige är det enda land i världen som beskattar pensionärer högre än löntagare. För mig som socialdemokrat är det orimligt. Smålandspostens ledarsida borde väl ändå kunna se att pension är att betrakta som uppskjuten lön och rimligtvis ska beskattas som sådan.

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Christer Gruhs: Det aktiva pensionärslivet står på paus - den inledande förnekelsen är nu helt borta

Det aktiva pensionärslivet har gått in i en ny och närmast overklig fas. När jag från....

Nyan - 17 nov 15 kl. 09:25

Regeringen backar om bostadsbidrag

Regeringen backar om att slå ihop pensionärernas bostadsbidrag med det allmänna pensionsbidraget.

– Ett viktigt beslut, säger den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström.
I går meddelade social- och hälsovårdsminister Hanna Mäntylä (Sannf) att regeringen drar tillbaka planerna på att slå ihop pensionärernas bostadsbidrag med det allmänna pensionsbidraget.

BT - 23 jan 14 kl. 14:04

Bra att regeringen backar om skolan

Alliansens skolpolitik fyller snart åtta år, men något party blir det knappast tal om. Kunskapsutvecklingen i svensk skola är nämligen den sämsta i hela OECD enligt PISA. Den utvecklingen måste Tomas Tobé (M) och den moderatledda regeringen ta ansvar för.

DI - 14 okt 11 kl. 13:23

OECD räknade fel på svensk pension

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD räknade fel när den i våras slog fast att en svensk tjänsteman som pensioneras 2053 får 53,8 procent av slutlönen i pension..

YLE - 01 sep 16 kl. 23:08

Oppositionen: Bra att regeringen backar i fråga om dagvårdsavgifterna

Bland oppositionspartierna väcker regeringens budgetproposition blandade reaktioner. Mest beröm får beslutet att backa ifråga om höjda dagvårdsavgifter. - Det här är ett bevis på att människors påtryckningar mot regeringens hårda linje fungerar.

Dagens PS - 14 okt 19 kl. 09:43

Svenska pensionärer åker på skatt i Portugal

Det här uppger en skatteexpert för Ekot i Sveriges Radio. Svenska pensionärer som bosatt sig i Portugal har hittills sluppit betala skatt på sin tjänstepension. Men det ska alltså bli slut med det då landet enligt Ekot är på väg att införa en skatt på pensioner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.