Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 04 April, 20:15

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 12:57

"Vi i västvärlden programmeras av företagen"Några frågor ...till Marcus Nobreus som arrangerar demonstrationen Occupy Helsingborg utanför rådhuset klockan 15 i dag..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Marcus Nobreus, Occupy Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi i västvärlden, programmerasav , företagen
Supermiljöbloggen - 22 apr 16 kl. 07:00

Save the Orangutan: ”Konsumentkraften är stark – det är dags att sätta press på företagen”

"Tillsammans kan vi göra skillnad! Ställ krav och gör medvetna val. Och plantera gärna ett träd idag på Earth Day", skriver Claus Staunstrup Nilsson, generalsekreterare på Save the Orangutan idag på Supermiljöbloggen med anledning av Earth Day.

DI - 27 maj 15 kl. 18:18

Experten: Företagen måste förstå terrorhoten

Hoten från extremistiska terrororganisationer gör att säkerhetsriskerna i västvärlden är de högsta på närmare ett decennium, enligt en ny rapport. Därmed måste också företagen anamma nya strategier..

HBL - 27 okt 14 kl. 04:40

Dröm om friskare liv ger Finland affärer

Finlands export av hälsoteknologi växer stadigt. Åldrande befolkningar och skenande vårdkostnader ökar efterfrågan på nya lösningar. – Det gäller för Finland att handla snabbt nu.

Kristianstadsbladet - 12 nov 12 kl. 09:09

Vallöst maktskifte vid stormaktens styrspakar

Kb anser: Kinas politiska väg de kommande tio åren är av stor betydelse för hela världen.
När Xi Jinping under den pågående partikongressen utses till general­sekreterare för Kinas Kommunist­parti är det något som berör hela världen. I mars hålls folkkongressen där Xi Jinping även formellt tar över presidentskapet i världens nya supermakt från företrädaren Hu Jintao.

YA - 12 nov 12 kl. 09:45

Vallöst skifte vid stormaktens styrspakar

YA anser: Kinas politiska väg de kommande tio åren är av stor betydelse för hela världen.När Xi Jinping under den pågående partikongressen utses till general­sekreterare för Kinas Kommunist­parti är det något som berör hela världen. I mars hålls folkkongressen där Xi Jinping även formellt tar över presidentskapet i världens nya supermakt från företrädaren Hu Jintao.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 18:29

Premiär för Hästrundan

sydost I morgon torsdag är det premiär för hästvärldens svar på konstrundan. I dagarna tre kommer företag och föreningar inom hästnäringen i sydöstra Skåne att visa upp sina verksamheter för allmänheten.
Allt avslutas med en stor familjefest på söndag hos initiativtagaren Anders Thuresson på Svabesholms kunsgård.

YLE - 16 jan 16 kl. 17:37

Finland borde agera modell för världens megatrender

Kartläggningen av globala megatrender kan bana väg för både politiska beslut och näringslivets framtid. Finland kan gynnas av flera av de stora förändringarna, men de kommer också att innebära krav på en förändrad livsstil, spår miljöprofessor. Det finns enligt miljöprofessorn Jørgen Randers åtminstone tre tydliga trender som kommer att prägla de kommande decennierna.

Sydsvenskan - 26 mar 13 kl. 06:30

Svårt för partierna att enas om skolföretagens vinster

Imånga månader har de politiska partierna våndats kring frågan om skolföretagens vinster. Bara Vänsterpartiet är emot att vinstdrivande företag får driva skolor. De andra försöker komma fram till ett svar på hur vinsterna ska begränsas om företaget driver en skola av dålig kvalitet.

BT - 01 dec 13 kl. 09:08

Upphandlingar som förstör taxinäringen

En grå arbetsmarknad, i många fall underbyggd av skattefinansierade lönebidragsanställningar samt skattefusk, dumpar både löner och villkor. Denna prisdumpning medför att oseriösa taxibolag blir mer konkurrenskraftiga vid offentliga upphandlingar och att de seriösa slås ut. Den svenska taxibranschen avreglerades 1990.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 12:59

Företag slutar med smutsig palmolja

Smutsig palmolja kan snart vara borta från den svenska marknaden.Allt fler företag har gått med på att sluta handla med olja som producerats på marker där regnskog skövlats.
Under lång tid har miljöorganisationer som Greenpeace och Världsnaturfonden (WWF) arbetat för att få företagen att ändra policy - och nu verkar arbetet till slut ha gett resultat.

BT - 29 aug 14 kl. 13:12

Företag slutar med smutsig palmolja

Smutsig palmolja kan snart vara borta från den svenska marknaden. Allt fler företag har gått med på att sluta handla med olja som producerats på marker där regnskog skövlats.Under lång tid har miljöorganisationer som Greenpeace och Världsnaturfonden (WWF) arbetat för att få företagen att ändra policy - och nu verkar arbetet till slut ha gett resultat.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Störningar i Telias nät

Telia drabbades under lördagskvällen av störningar i trafiken. Inger Gunterberg på Telias presstjänst säger till TT att bolaget har ett tekniskt fel som inträffade strax efter sextiden på kvällen. I nuläget vet inte bolaget vad felet beror på.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fältsjukhus i Stockholm öppnar på måndag

Trycket på vården i Stockholm ökar snabbt. På lördagen intensivvårdas 157 patienter vid regionens akutsjukhus. Men ännu finns lediga vårdplatser, enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Utökade sändningar i närradion i påsk

Gudstjänster utan besökare på grund av corona – i närradion kan du lyssna..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svensk galopp populär i världen i coronatider

Svensk galoppsport är plötsligt en världsangelägenhet. När nästan all annan hästsport har avstannat kommer intresserade från hela världen att kunna spela på svenska hästar i helgen. – Jag skulle säga att vi säkert kommer att tre- till fyrdubbla omsättni.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Elton John startar stödfond för hiv-smittade

Elton John har startat en stödfond särskilt avsedd för hiv-smittade som också drabbas av coronaviruset. Via sin välgörenhetsorganisation Elton John Aids Foundation donerar artisten drygt 10 miljoner kronor till fonden. "Nu, som alltid, är jag fast beslu.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ängelholms flygplats: ”Vi behöver hjälp nu”

”Vi behöver hjälp nu”, säger vd Christian Ziese..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En till sjukhus efter olycka i Ljungbyhed

En person har förts till sjukhus efter att en personbil kört in i en viadukt på Klostergatan i Ljungbyhed..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

De folkvalda ska ha sista ordet.

Det är alldeles för enkelt att frånhända sig makt i stundens oro..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Putte corona-anpassar caféet inför säsongen

Så gör Putte Myrén för att hålla Flinckmans Café öppet..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hellbrand skriver spänningsserie i hästmiljö

Den hästälskande författaren Gertrud Hellbrand tar sig an spänningsgenren i en ny romanserie om tre böcker som alla utspelar sig i ridsportsvärlden. "Dragoner", den första boken i serien, ges ut våren 2021. Handlingen kretsar kring Mira Westman som åter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.