Sydsvenskan > Kultur

Sunday, 05 April, 09:57

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:30

Ekon av landskapAnn Blom ?Mleri?. Mona Petersson ?
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonav , landskap
YLE - 17 jun 13 kl. 14:50

Blir Bromarv och Porkala udd "värdefulla landskap"?

Bromarv i Raseborg och Porkala udd kan bli en del av de så kallade värdefulla landskapen i Finland. Vilka områden som är värdefulla i Nyland omprövas av Nylands Förbund och NTM-centralen i sommar. Många landskap förändras, byggandet, näringsstrukturen och igenväxt kan förändra ett landskap mycket och därför ses de värdefulla vyerna över med jämna mellanrum.

Sydsvenskan - 22 apr 11 kl. 12:56

Ängsliga lager av ekon och oljud


Vilken poäng fyller gör-det-själv-kulturens lo-fi-ideal när vem som helst kan skapa kliniskt skinande produktioner med gratis mjukvara från nätet? Ingen alls, rent kulturellt, men den brusiga och sprakande estetiken kan användas för att illustrera ett sammanhang och berätta en historia. Londonduon Hype Williams har tagit sitt namn från den afroamerikanska musikvideoregissören som låg bakom den påkostade inramningen i många hiphopvideor från 90-talet.

Sydsvenskan - 16 maj 14 kl. 05:30

Ann Heberlein: Är det ekon från 1930-talet vi ser i Österrike idag?

Ekon från 1930-talet..

Sydsvenskan - 26 feb 15 kl. 04:00

Ekon från en stolt tradition

”När allting går sönder håller ön stånd.” Den som säger det är Hans Barrøy, fiskarbonde och huvudman på en liten ö i det karga nordnorska kustlandet. Där bor han med sin familj, fadern Martin, hustrun Maria, dottern Ingrid och systern Barbro som anses svagsint men inte är dummare än att hon vet hur man lagar spanten i en snipa som krossats mot klipporna.

UT - 07 nov 15 kl. 01:00

Jens Rydell - forskare i en värld av ekon

Han har besökt hundratals jordkällare, krupit i mörka grottgångar och tunnlar. Letat sig igenom övergivna gruvor, klättrat på hustak, genomsökt stridsvärn, kyrktorn, industribyggnader, ödestugor och hålträd. Med med sin lampa har han skingrat mörkret i tusentals glömda och gömda rum.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 15 kl. 05:00

Långsamhetens landskap

Storstilade studier av naturen råder det ingen brist på i sommar. På Artipelag på Värmdö inventeras hela den stora naturavbildande fotografin från 1850-tal och framåt på "Land meets water". Mustigt svartvita bilder av ett ännu mytiskt USA hos en Ansel Adams fram till mer samtida kritiska blickar på en av civilisationen rörd natur hos Robert Adams.

Västerbottens Folkblad - 26 okt 16 kl. 20:00

Lita inte på Arla – vi kan importera öppna landskap

Mjölk garanterar öppna landskap hävdar Arla. Men det går att ha både öppna landskap och hållbart jordbruk. Det skriver Svensk mat- och miljöinformation ”Du kan importera mjölk, men inte öppna landskap”, säger Arlas reklamaffischer just nu.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 11 kl. 10:21

Landskap på ett abstrakt sätt

Ett målat landskap behöver inte bestå av naturalistiska vyer. Birgit Swahn-Perssons målningar är abstrakta landskap. I bilderna finns mycket grönt med nyanser men hon använder även jordfärger för att få fram det hon ser i naturen.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 07:00

I Campbells landskap

Foto: Peter Åklundh
Christina Campbells nya konstverk är ofta fantasifulla möten mellan djur, landskap och diverse föremål. På lördag har hon vernissage på Samlargrafiks galleri.
Hon började som keramiker, men idag är det grafik, collage och teckning som upptar hennes mesta tid.

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 06:21

Vi vill ha öppna landskap

Det går att sjunga och prata om öppna landskap, men det måste faktiskt löna sig att ha djur som betar. Då gäller att handla de svenska produkterna och efterfråga närodlade och ekologiska livsmedel, skriver Carin Högstedt, (V). Ännu är landskapet tämligen öppet i Småland; där går djur och betar, bönderna arbetar hårt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Riksbankschefen vill döda deflationsspöket

Coronakrisen kan väcka deflationsspöket – en farlig utveckling med fallande priser. – Ja, det kan inte uteslutas på kort sikt, säger Riksbankschefen Stefan Ingves som är beredd att sätta full fart på sedelpressarna. Det är udda tider.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Pixar-pionjärer får datorernas ”Nobelpris”

I dag tar vi avancerade animerade filmscener nästan för givet – men faktumet att exempelvis Buzz Lightyear och hans vänner i "Toy story" rör sig så snyggt och att miljön och ljuset runt omkring dem är av så hög kvalitet är ett resultat av flera decennie.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ingen räddning för konstnär som förlorar hela sin inkomst

Sofie Arfwidson von Röök går miste om tre utställningar och sin timanställning..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Louis CK släpper humorföreställning på nätet

Den amerikanske komikern Louis CK vill muntra upp i pandemins mörker och släpper därför humorföreställningen "Sincerely Louis CK" för nedladdning via sin hemsida, skriver Entertainment Weekly. I ett pressmeddelande säger han att det finns "två sorters m.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Landslagstalangen förlänger med SSL-nykomlingen

En av lagets ledande spelare har bestämt sig för vara med på klubbens resa..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Sverige ändrar inte strategi trots WHO-besked

Coronaviruset kan vara luftburet, meddelade WHO i fredags. En omsvängning som är problematisk, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell – som säger att Sverige inte kommer att ändra sin strategi. Det finns en viss möjlighet att coronaviruset kan vara luft.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Störningar för Teliakunder

Det är störningar i internetuppkopplingen för Teliakunder i Skåne..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Nudistens klagan blir fråga för miljödomstol

Oro för insyn och skuggning när nytt hus byggs i Furulund..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Stjernfeldt Jammeh om coronakrisen: Malmö är extra sårbart

Besöksnäringens kris och barn som hålls hemma från skolan i onödan oroar finanskommunalrådet.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Elfsborg: ”Det handlar om att rädda jobb”

Coronakrisen ledde till att spelarna tog initiativet att sänka sina löner. Ändå tvingas Elfsborg ansöka om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning. – Det handlar om att rädda jobb, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.