Opinionen.se > Opinion

Monday, 06 April, 20:49

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Grönt ljus för skyddsjakt på vargen Kynna
Det blir skyddsjakt på vargen Kynna. Det har Naturvårdsverket beslutat. Länsstyrelsen i Kronoberg har tidigare rekommenderat skyddsjakt eller flytt av vargen och Viltskadecenter har sagt ja till skyddsjakt. Kynna har sedan augusti rivit får i Kronobergs län vid åtta tillfällen, rapporterar SR P4 Kronoberg..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Kynna, Naturvårdsverket, Kronoberg, Viltskadecenter, Kronobergs, SR P4 Kronoberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , skyddsjakt, vargen, Kynna
Länstidningen i Jämtland - 27 apr 18 kl. 15:28

Efter viktiga vargens död –rovdjursföreningen vill stoppa skyddsjakt: ”Länsstyrelsen har inte följt reglerna”

I början på mars sköt länsstyrelsen en varg i en renflock mellan Sveg och Hede efter att de fått tillstånd om skyddsjakt. Vargen visade sig vara genetisk viktig, och nu vill Rovdjursföreningen ha stopp för att länsstyrelsen själva ska kunna besluta om skyddsjakt..

Länstidningen i Jämtland - 27 apr 18 kl. 15:28

Rovdjursföreningen vill stoppa skyddsjakt efter viktig vargs död: ”Länsstyrelsen har inte följt reglerna”

I början på mars sköt länsstyrelsen en varg i en renflock mellan Sveg och Hede efter att de fått tillstånd om skyddsjakt. Vargen visade sig vara genetisk viktig, och nu vill Rovdjursföreningen ha....

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 19:58

Ja till skyddsjakt på varg

Foto: TT
Länsstyrelsen i Skåne gav under måndagen grönt ljus till LRF:s ansökan om skyddsjakt på vargen som gått till attack flertalet gånger i området kring Vittsjö och Visseltofta. Det är första gången som det är tillåtet att skjuta varg i Skåne.
– Jag är nöjd med beslutet.

Trelleborgs Allehanda - 25 aug 14 kl. 20:03

Ja till skyddsjakt på varg

Foto: TT
Länsstyrelsen i Skåne gav under måndagen grönt ljus till LRF:s ansökan om skyddsjakt på vargen som gått till attack flertalet gånger i området kring Vittsjö och Visseltofta. Det är första gången som det är tillåtet att skjuta varg i Skåne.
– Jag är nöjd med beslutet.

SmålandsPosten - 16 jul 13 kl. 06:13

Ingen rädd för vargen än ?

Att motståndet till varg ökar för var dag som går är inte konstigt. Vargvärnare i sin tur tycker att det är hemskt att man ska avliva vargen, då det den gjort är naturligt för en varg, skriver Robin Larsson.

Det är inte särskilt kons­tigt att vargmotståndare och vargvärnare kommer mer och mer ifrån varandra i sina åsikter.

YA - 11 sep 13 kl. 04:00

Vargen är inget sagodjur

Foto: Tom Wall
Vargstammen ska bevaras. Det utesluter inte att skyddsjakt är nödvändig.
På tryggt avstånd från vargen har det varit lätt att få skånska barn att somna även efter högläsning av Rödluvan eller en av de gamla Bamseserierna.

SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:23

Skyddsjakt på varg även i Kronoberg

Skyddsjakten på vargen som vid flera tillfällen attackerat och dödat får i gränstrakterna mellan Kronoberg och Skåne får utökas även till ett område norr om länsgränsen. Det beslutade Länsstyrelsen Kronoberg på måndagen. Vargen som härjat på båda sidorna om länsgränsen rev förra helgen två får till döds i Åbrohult och helgen dessförinnan dödades två får strax söder om Markaryd.

Kristianstadsbladet - 31 aug 13 kl. 09:00

Verk vill påskynda skyddsjakt på varg

Foto: Scanpix
Naturvårdsverket står fast i sitt beslut att tillåta skyddsjakt. Ännu är emellertid inte föreningen Nordulvs överklagande färdigbehandlat.
Naturvårdsverket har nu yttrat sig om överklagandet, men innan förvaltningsrätten i Stockholm kan avgöra frågan ska medlemmarna i Nordulv få säga sitt.

SmålandsPosten - 04 sep 14 kl. 06:16

Ansökan om skyddsjakt dagen efter rovdjursvaka

Som ombud för drabbade fårägare lämnade LRF Sydost på onsdagsförmiddagen in en ansökan om skyddsjakt på den varg som vid flera tillfällen dödat får i gränstrakterna mellan Kronoberg och Skåne. – Vi hade avvaktat eftersom vi hoppats att det skulle räcka med den skyddsjakt som fått klartecken i Skåne. Men när det blev ytterligare ett fall i helgen mellan Markaryd och Älmhult bestämde vi oss att lämna in en ansökan till.

SmålandsPosten - 13 sep 14 kl. 18:00

Vargen ännu inte skjuten

Den varg som det beviljats skyddsjakt på hade på lördagseftermiddagen ännu inte skjutits.
Men någon organiserad jakt är det inte tu tal om. Så sent som i fredags rev en varg två får i trakterna kring Markaryd.

SmålandsPosten - 13 sep 14 kl. 18:00

Vargen misstänks ha rivit ytterligare två får

Inte heller under söndagen sköts någon varg. Däremot revs ytterligare två får under lördagskvällen öster om Strömsnäsbruk. Den varg som det beviljats skyddsjakt på klarade sig undan jägarnas kulor även under söndagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.