Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 01 April, 23:40

Västerbottens Folkblad - 14 okt 11 kl. 12:41

Kommunen bröt mot lagenDOROTEA Dorotea kommuns beslut att utomnordiska barn inte fick börja skolan innan de gjort en hälsoundersökning strider mot gällande lag. DOROTEA Dorotea kommuns beslut att utomnordiska barn inte fick börja skolan innan de gjort en hälsoundersökning strider mot gällande lag. ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
DOROTEA Dorotea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenbröt mot , lagen
Kristianstadsbladet - 07 apr 19 kl. 21:30

Följde kommunen lagen? – Kränkning på skola ska utredas

En anmälare anser att ett barn på en skola i Bromölla kommun har utsatts för kränkande behandling. Nu har Barn- och elevombudet öppnat ett ärende kring fallet. .

Kristianstadsbladet - 26 sep 12 kl. 10:00

Företag kräver kommunen på skadestånd

Arkivfoto: Tommy Svensson
Nya Swimtec AB och Bromölla kommun har olika syn på om det var rätt att inte göra om upphandlingen av en ny reningsanläggning i simhallen. Företaget kräver nu kommunen på miljonbelopp i skadestånd.
Det var i juli i år som Förvaltningsrätten beslutade att upphandling av en ny reningsanläggning i Bromölla simhall skulle göras om, efter att Nya Swimtec AB i maj begärde överprövning av upphandlingen.

Barometern - 03 dec 13 kl. 09:49

Totalförlamad slog larm från sjukbädden ? kommunen backar

Kommunen var på väg att bryta mot lagen och säga upp personliga assistenter. Men då reagerade Håkan Johansson från sjuksängen. Det kom ett upprört mejl till OT i förra veckan.

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan

Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören.

YA - 20 sep 11 kl. 07:26

Kommunen är till för sina medborgare

Arkivfoto: Jessica Gow
Efter att ha varit gifta i 65 år tvingades Karl-Gustaf och Iris Kleen från Varberg att flytta isär.
Kommunen kunde inte ordna ett gemensamt boende på äldreboendet dit hustrun flyttat. Efter att Förvaltningsrätten gett paret rätt erbjöds Karl-Gustaf ett rum på samma boende fast inte i samma byggnad så han tackade nej ?

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 08:30

Företag kräver kommunen på skadestånd igen

Företaget Nya Swimtec AB anser att kommunen brutit mot lagen om offentlig upphandling och kräver för andra gången nu Bromölla kommun på ett miljonbelopp i skadestånd. Kommunen bestrider kravet.
Simhallen i Bromölla fick vid årsskiftet en ny reningsanläggning installerad.

SmålandsPosten - 01 nov 13 kl. 06:23

Securitas fick rätt mot kommunen

Kommunen bröt mot Lagen om upphandling. När Safepartner i Osby AB vann den kommunala upphandlingen av bevakning och utryckning menade anbudskonkurrenterna Securitas Sverige AB att det var fel. Företaget anmälde ärendet till Förvaltningsrätten och fick rätt.

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 11 kl. 06:30

Fick rätt i kamp mot kommunen

Foto: Tomas Nyberg
I mer än ett år har Bent Hansen kämpat för sin hustrus rätt till personlig assistans. Efter två överklaganden har paret nu fått rätt och kommunen tvingas backa och göra om sin handläggning.
?

SmålandsPosten - 26 sep 13 kl. 06:41

Kommunen måste kräva 23 miljoner av New Wave Group

1 juli kom en ny lag om olagligt statsstöd. Den kan innebära att Lessebo kommun måste skicka en räkning på 23 miljoner kronor till Torsten Jansson, New Wave Group. -Vi har inte hunnit resonera hur vi ska göra, vi får ta en diskussion på nästa kommunstyrelse.

YA - 05 dec 13 kl. 11:18

Kommunen behöver inte tvätta personalens kläder

I våras hotades Tomelilla kommun med 50 000 kronor i vite om inte kommunen skärpte kontrollen av hur hygienriktlinjerna inom hemtjänsten efterlevs. Kommunen skulle också ta ansvar för tvätt av arbetskläderna, ansåg Arbetsmiljöverket som ställde kraven. Men förvaltningsrätten går nu på kommunens linje och upphäver beslutet.

Trelleborgs Allehanda - 28 jan 14 kl. 03:57

Kommuner ska inte övertolka lagen

Det ska vara rättssäkert, säger man. Ja, det är klart det ska vara.
Ett civiliserat samhälle ska leva upp till ”att genom ett opartiskt och objektivt synsätt ge den enskilde rättstrygghet och rättsäkerhet”.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.