DI > Ekonomi

Monday, 06 April, 07:30

DI - 14 okt 11 kl. 12:27

Merkel: Vi gör allt för att lösa krisenKrisen i Europa är inte en kris för euron, utan en skuldkris. Europa måste vara alert för smittorisker, men denna kris kan inte lösas över natten. Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel på fredagen, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Tysklands, Angela Merkel, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MerkelVi , görallt för att , lösa, krisen
SVT - 26 okt 11 kl. 16:31

Merkel fick stöd i förbundsdagen

Förbundskanlser Angela Merkel anser att den ekonomiska krisen är den värsta sedan andra världskriget. Hon fick stöd av förbundsdagen inför EU-toppmötet..

Kristianstadsbladet - 14 nov 11 kl. 19:37

"Värsta krisen sedan kriget"

Europa har till följd av skuldkrisen i eurozonen hamnat i vad som kan vara den värsta krisen sedan andra världskriget, enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Europa har till följd av skuldkrisen i eurozonen hamnat i vad som kan vara den värsta krisen sedan andra världskriget, enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel. I ett tal på en partistämma i Leipzig, Tyskland, sade hon att hon är beredd att göra vad som krävs för att rädda euron, som hon ser som en garant för att Europa inte ska "misslyckas", rapporterar Reuters.

VA - 13 sep 11 kl. 14:21

Så ska krisen tämjas

13 september Tyskland och Finland är överens om orsakerna till skuldkrisen i euroområdet. Skulderna bör minska och sänkta underskott kommer att tämja krisen. Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel efter ett möte med Finlands statsminister Jyrki Katainen på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Sydsvenskan - 14 nov 11 kl. 13:14

Merkel: "Värsta krisen sedan kriget"

Foto: Michael Sohn AP
Europa har till följd av skuldkrisen i eurozonen hamnat i vad som kan vara den värsta krisen sedan andra världskriget, enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
I ett tal på en partistämma i Leipzig, Tyskland, sade hon att hon är beredd att göra vad som krävs för att rädda euron, som hon ser som en garant för att Europa inte ska "misslyckas", rapporterar Reuters. Det är hög tid för ett genombrott i krishanteringen, enligt Merkel, som tror att det måste utvecklas nya strukturer för att klara av problemen.

YLE - 30 mar 15 kl. 15:24

Merkel: Förhandlingarna med Grekland kan bli långa

Tysklands förbundskansler Angela Merkel betonar att hon vill ha kvar Grekland i eurozonen, även om förhandlingarna med landet kan dra ut på tiden. Merkel är på besök i Finland. - Det är min politiska önskan att Grekland förblir medlem i eurozonen, sade Merkel på en gemensam presskonferens med statsminister Alexander Stubb (Saml) på måndagen.

Sydsvenskan - 13 mar 14 kl. 05:30

Obama hoppas på Angela Merkel

Barack Obamas taktik att isolera Ryssland visar inga framsteg, konstaterar USA-bedömare och lanserar ett annat recept:”Om det finns en lösning på Krimkrisen så ligger den nog i Berlin. Hos personen Angela Merkel.”Så skriver tidningen The New Yorker.

HBL - 31 dec 12 kl. 08:43

Dyster prognos för eurozonen ? Merkel ber om tålamod

Krisen är långt ifrån över, enligt den tyska förbundskanslern.Förbundskansler Angela Merkel varnar i sin nyårshälsning för att den tyska ekonomin, Europas största, kommer att uppleva tuffare tider 2013 än i år och att skuldkrisen inom eurozonen är långt ifrån över. De facto, kommer den ekonomiska miljön nästa år inte att bli lättare, utan svårare, är budskapet.

Sydsvenskan - 16 aug 11 kl. 19:59

Merkel och Sarkozy eniga

Foto: AP
Frankrike och Tyskland kommer nästa månad att uppmana europeiska institutioner att införa en skatt på finansiella transaktioner. Beskedet kom efter dagens möte mellan Angela Merkel och Nicolas Sarkozy.
Paris Frankrike och Tyskland kommer nästa månad att uppmana europeiska institutioner att införa en skatt på finansiella transaktioner.

BT - 26 okt 11 kl. 13:36

Merkel kräver fördragsändringar

Tysklands förbundskansler Angela Merkel kräver fördragsändringar inför toppmötena i Bryssel senare i dag.
EU-ledarna väntas där sätta sitt hopp till en plan där privata långivare uppmanas att gå med på 50 procent i skuldlättnad för Grekland ska rädda euroländerna undan skuldkrisen.
Strax efter klockan tolv intog Merkel talarstolen i den tyska förbundsdagen, för att där plädera för nya åtgärder mot skuldkrisen i eurozonen.

Sydsvenskan - 24 nov 11 kl. 06:30

Merkel vill inte stå för notan

Idag klockan halv ett sätter sig Angela Merkel till bords i Strasbourg. Den tyska kanslern ska äta a?
Idag klockan halv ett sätter sig Angela Merkel till bords i Strasbourg.

Sydsvenskan - 05 dec 11 kl. 16:00

Merkel och Sarkozy överens

Foto: AP
Frankrike och Tyskland kommer gemensamt att föreslå ändringar i EU-fördraget för att kunna straffa länder som inte sköter sin ekonomi. Det sade Angela Merkel och Nicolas Sarkozy efter ett möte i dag.
PARIS.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Embracer ser starka intäkter för ”Games” – svagare inom ”Publishing”

Spelutvecklaren Embracer ser en sammantaget begränsad påverkan från coronaviruset på bolagets verksamhet..

DI - 15 minuter sedan

Hand in hands vd: ”Allt är vänt upp och ned”

5 frågor till Albert Wambugu, vd för välgörenhetsorganisationen Hand in hand i Eastern Africa, som drabbats hårt av coronautbrottet i….

DI - 15 minuter sedan

Fastator slopar utdelningsförslaget

Fastighetsbolaget Fastators styrelse har beslutat sig för att dra tillbaka utdelningsförslaget på 3 kronor per aktie. ”Det är dock….

DI - 15 minuter sedan

Boozt drar tillbaka helårsprognos

Nätmodehandlaren Boozt drar tillbaka sin prognos för helåret 2020, till följd av att coronapandemin har haft en negativ effekt under första….

DI - 30 minuter sedan

Fastator skjuter upp utdelning

Den senaste tiden har spridningen av coronaviruset skapat stor oro i världen. En del av denna oro handlar om den framtida….

DI - 30 minuter sedan

Fastator offentliggör årsredovisning för 2019

Fastators årsredovisning för 2019 finns från och med idag tillgänglig på bolagets hemsida, www.fastator.se.

DI - 45 minuter sedan

Rekordras för hushållens boprisförväntningar

SEB:s Boprisindikator rasade med 67 punkter till minus 20 i april vilket var den största förändringen någonsin under en enskild månad.  ”.

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna – oljepriset faller

Asienbörserna stiger på bred front på måndagen medan oljepriset faller att Opec+ möte som skulle hållits på måndagen skjuts upp till på….

DI - 1 timme sedan

Helgnyheterna har skapat börskaos – varning för ras i påsk

Måndagar har varit den sämsta börsdagen under de sex veckor som gått sedan börsfallet inleddes..

DI - 2 timmar sedan

Bolaget höll ut i stormen – Di:s råd väl defensivt

Dagens industri tyckte att informationsföretaget Karnovs teckningskurs var väl hög i samband med börsnoteringen för ett år sedan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.