Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 05 April, 02:35

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 12:21

Pärlor från barocktiden i kyrkanPå söndag kväll är det dags för höstens andra "Musik i kyrkan"; en stunds levande musik i skön miljö. Ensemblen "Amarilli Consort" bjuder på pärlor från barocktiden under rubriken "Evening Hymns".Det blir musik för barockviolin, blockflöjt, gamba, luta och sång i olika konstellationer av kända tonsättare som Buxtehude, Bach, Händel och Telemann m.fl.Konserten äger rum i Björnekulla kyrka och börjar klockan 18..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Musik, Amarilli Consort, Evening Hymns, Buxtehude, Telemann, Björnekulla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pärlorfrån , barocktideni , kyrkan
Kristianstadsbladet - 07 jul 16 kl. 03:00

Klassiska sommarpärlor i kyrkan

Sommarmusiken i Gualövs kyrka bjuder denna veckan på "Klassiska sommarpärlor"..

Dalarnas tidningar - 07 jul 15 kl. 13:23

Seth och Anders i kyrkan i Ore

En konsert med Seth Olofsson och Anders Wihk ges på torsdag, med start klockan 20, i Ore kyrka. Tillsammans med sina medmusiker bjuder de på jazz och "sommarpärlor". Svenska kyrkan utlovar vackra sånger och improvisationer kryddade med Sets och Anders lågmälda betraktelser:.

DalaDemokraten - 07 jul 15 kl. 13:23

Seth och Anders i kyrkan i Ore

En konsert med Seth Olofsson och Anders Wihk ges på torsdag, med start klockan 20, i Ore kyrka. Tillsammans med sina medmusiker bjuder de på jazz och "sommarpärlor". Svenska kyrkan utlovar vackra sånger och improvisationer kryddade med Sets och Anders lågmälda betraktelser:.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 13:40

Musikalpärlor i kyrkan

På lördag blir det musikaltoner för hela slanten i Himmelsfärdskyrkan..

Corren - 04 dec 16 kl. 20:03

Chorus Lin radade upp pärlor i kyrkan

När jag ser det utbud av julkonserter som Corren listade över ett helt uppslag i förra veckan så blir jag lite matt och undrar: finns det verkligen avsättning för allt detta?.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 05:00

Florence gåva rustar kyrkan

SÖVDE Sövde kyrka har fått nytt golv och ny ljudanläggning, kyrkans orgel har fått en översyn och nu ska utsidan fräschas upp.
Allt har bekostats av Florence Ljungdahl. Inom kort ska hon äras av Blentarps församling med en egen konsert.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 13 kl. 15:26

Barnperspektiv och armband i kyrkan

På söndag hålls en frälsarkransgudstjänst i Västra Karups kyrka. Kyrkans barnverksamhet har under terminen arbetat med frälsarkransen, det armband som biskop Martin Lönnero skapat med pärlor som representerar olika delar av livet. Därför ägnas söndagens gudstjänst för första gången åt frälsarkransen och en utställning som förklarar fenomenet finns på plats i kyrkan..

Uppsalanyheter.se - 02 apr 16 kl. 01:24

Recension: Smäktande ballader och glittrande pop-pärlor

Recension: Magnus Carlsson och hans Weeping Willows tog emot stående ovationer efter fredagkvällens konsert på UKK där man blandade friskt mellan gammalt och nytt samt smäktande ballader och pop-pärlor. Magnus Carlsson och hans Weeping Willows tog emot stående ovationer efter fredagkvällens konsert på UKK där man blandade friskt mellan gammalt och nytt samt smäktande ballader och pop-pärlor.   Gruppen Weeping Willows bildades 1995 genom en sammanslagning av Stefan Sundströms kompband Apache och ett coverband med sångaren Magnus Carlson.

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 12 kl. 14:19

Lördagsmusik i kyrkan

På lördag är det konsert i Ängelholms kyrka klockan 12. Konserten ingår i församlingens serie med Lördagsmusik och gästas den här gången av flöjtisten Anna Tengstrand och harpisten Susan Enochsson. Duon bildades våren 2011 och har redan hunnit ge ett stort antal konserter.

Nya Wermlands Tidningen - 18 okt 14 kl. 06:00

Kompetent kör ger konsert i kyrkan

Wermlandsensemblen räknas som en av de mest avancerade körerna i Värmland. På lördag kväll sjunger de pärlor från Byrd till Britten i Åmåls kyrka..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Militärhjälp till New York

Omkring tusen militärer, främst läkare och sjuksköterskor, skickas till staden New York för att hjälpa till i kampen mot coronapandemin, säger USA:s president Donald Trump. Borgmästaren Bill de Blasio uppger att staden fram till maj behöver ytterligare.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Symaskinen får stå. Håller två meter.

Många frågor om hur munskydden skyddar..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Polis ingrep mot streetrace i Malmö

Omkring 50 bilar hade samlats i Norra hamnen i Malmö för att genomföra ett illegalt streetrace på lördagskvällen, skriver Sydsvenskan. – Enligt några uppringare så påverkar det här bland annat yrkestrafikanter. Folk som ska ut med transporter med mera ä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Personbil i krock med lyktstolpe vid polishuset

Strax före klockan ett krockade en personbil med en lyktstolpe alldeles i närheten av polishuset i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tunisiens regering får utökad makt

Tunisiens parlament har gett premiärminister Elyes Fakhfakh och hans regering stora befogenheter att styra genom dekret utan att tillfråga övriga folkvalda. Åtgärden ska hjälpa Fakhfakh att ta sig an coronapandemin och ska gälla i två månader. Alla part.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Förskola i Stockholm totalförstörd i brand

En förskola i södra Stockholm brinner. Räddningstjänsten fick larmet om branden vid 21-tiden och byggnaden kommer inte att kunna räddas, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm. – Först hotade det (branden) intilliggande bostadshus, nu har vi klarat den.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

138 kvadratmeter stort hus i Helsingborg sålt för 3 250 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på adressen Södra Hunnetorpsvägen….

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Tre män i båtolycka – en till sjukhus

Tre personer åkte på lördagskvällen ut med båt och ramlade i vattnet i en sjö utanför Flen, rapporterar P4 Sörmland. – Två tog sig i land och den tredje anträffades medvetslös i vattnet, säger Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen i region Öst,.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Marianne Faithfull vårdas för covid-19

Den brittiska artisten Marianne Faithfull vårdas för covid-19 på ett sjukhus i London, skriver Billboard. I ett uttalande hälsar Faithfulls manager François Ravard att 73-åringens tillstånd är stabilt och att hon svarar på den behandling hon får. I ett.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Motorcyklist omkom i olycka utanför Skurup

En 25-årig man omkom i en motorcykelolycka på E65 utanför Skurup på lördagen, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Olyckan inträffade nära Stenbäck väster om Skurup på förmiddagen. Enligt polisen misstänks inga brott i samband med händelsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.