BT > Nyheter

Monday, 30 March, 11:47

BT - 14 okt 11 kl. 12:01

Borås kristna skola åt hemlagat - skänkte matpengar till AfrikaAlla 120 elever från förskolan och uppåt på Borås kristna skola åt hemlagad skollunch idag. Pengarna som den vanliga maten kostar skickar skolan istället till ett matprojekt till det torka- och krigsdrabbade Afrikas horn.
Eleverna i klass 6 sitter tillsammans med sin lärare Kurt Mahne och stoppar i sig pastasallader, pannkakor och annan praktisk lunchmat som inte behöver värmas.
Läraren förklarar att eleverna genast var med på förslaget att själva ordna sin skollunch den här fredagen och låta de cirka 50 kronorna per portion gå till mathjälpen.
?
Läs mer på BT
Läs mer om:
Afrika, Borås, Afrikas, Kurt Mahne, Pingstkyrkan, Avstå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borås, kristna, skola, åt, hemlagat, skänkte, matpengartill , Afrika
Världen Idag - 17 nov 17 kl. 11:00

Borås kristna skola fyller 25 år

I år fyller Borås kristna skola 25 år. – Vi firar genom att bygga nya lokaler och satsa på framtiden, säger rektor Nils-Håkan Sjölin..

BT - 23 nov 17 kl. 15:34

Hård kritik mot Borås kristna skola

Trots att det gått ett år finns många kritiserade brister kvar på Borås kristna skola. Nu kräver Skolinspektionen åtgärder..

BT - 13 mar 18 kl. 12:14

Borås kristna skola rasar mot förbudsförslaget

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor. Borås kristna skola säger att förslaget strider mot internationell rätt. .

Världen Idag - 27 nov 13 kl. 00:00

Borås kristna skola bland skolor som utvecklats mest

Just nu reser moderater som sitter i riksdagens utbildningsutskott runt till de 30 skolor i landet som enligt Riksdagens utredningstjänst höjt andelen behöriga elever till gymnasiet mest under de senaste åren.På måndagen fick lärarkåren på Borås kristna skolas högstadium besök av kommunalrådet Annette Carlson (M) och riksdagsmannen Jan Ericson, som dessutom hade med sig en tårta.– Vi tycker att andelen elever är väldigt viktigt eftersom man annars inte klarar av skolan och seda.

Dagen - 19 nov 18 kl. 15:26

Borås kristna center firade 30-årsjubileum

Borås kristna center firade i helgen 30-årsjubileum. Samtidigt som församlingen firade sin historia tog de nu avstamp mot framtiden då David Byman efterträder Peder Teglund som pastor i församlingen. Teglund var med och grundade Borås kristna center och fortsätter att vara engagerad i församlingen..

Dagen - 19 nov 18 kl. 15:26

Borås kristna center firade 30-årsjubileum

Borås kristna center firade i helgen 30-årsjubileum. Samtidigt som församlingen firade sin historia tog de nu avstamp mot framtiden då David Byman efterträder Peder Teglund som pastor i församlingen. Teglund var med och grundade Borås kristna center och fortsätter att vara engagerad i församlingen..

Världen Idag - 26 maj 14 kl. 09:25

Här ber Borås kristna den 6 juni

Fåglarna kvittrar och grönskan firar triumfer i skönhet vid Ryssby klint. På denna vackra utsiktsplats, med utsikt över Borås, arrangeras Sverigebön för fjärde året. – Här kan folk sitta och be med vyn över Borås framför sig, säger pastor Peder Teglund med en hand på den stora sittvänliga klipphällen.

BT - 15 maj 18 kl. 16:21

Grönt ljus till Borås kristna skola

Skolan har rättat till Skolinspektionens utpekade brister..

BT - 16 nov 18 kl. 22:15

Dubbel fest för Borås kristna center

I helgen firar Borås kristna center 30 år. Under lördagen anordnas en fest för att fira, men också för att ta farväl..

Världen Idag - 15 dec 18 kl. 12:00

David Byman ny pastor för Borås Kristna Center

I november lämnade pastorsparet Yvonne och Peder Teglund över stafettpinnen i Borås kristna center, en församling de grundat och lett i 30 år, till David och Johanna Byman. – Vi ber att vi ska få vara en plats där vi kan stärka och träna ledare, det har jag med mig i min andliga modersmjölk, säger David..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Ardern prisad: Som att bli omstoppad av mamma

Hon har direktsänt i myströja från sängen, och lägger dagligen upp långa Facebook-videor för att "kolla hur alla mår". Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern gör succé med sitt personliga tilltal i coronaviruskrisen..

BT - 30 minuter sedan

Rättegång mot politiker sköts upp: ”På grund av coronaoro”

Rättegången mot en Markpolitiker som står åtalad för sexuellt ofredande sköts upp i sista stund. Anledningen var att mannen nyligen kom tillbaka från en resa i Sydeuropa..

BT - 30 minuter sedan

Vårdpersonal strider mot sänkta skyddskrav

Viss vårdpersonal ska numera kunna jobba med coronapatienter i kortärmat och utan munskydd, tycker regionerna. Vårdpersonalen håller inte med. Nu blåser det till strid om skyddskraven för personalen mitt under coronakrisen..

BT - 45 minuter sedan

Nyskrivet om manipulativ kirurg i Göteborg

I en tid då allt ställs in väljer Göteborgsoperan att blicka framåt och presentera programmet för säsongen 2020–2021..

BT - 1 timme sedan

Nervösa kockar gör upp i "Mästerkock"-finalen

Snart korar TV4 sin tionde mästerkock – och bland finalisterna är nervositeten påtaglig..

BT - 1 timme sedan

Bankaktier faller efter slopade utdelningar

Aktien i Unicredit, Italiens största bank, faller med nästan 5 procent på Milanobörsen sedan banken dragit tillbaka ett förslag om utdelning och återköp av aktier. Beslutet ligger i linje med rekommendationer från Europeiska centralbanken (ECB)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.