BT > Inrikes

Thursday, 09 April, 16:24

BT - 14 okt 11 kl. 12:24

Fritidsledare döms för pojkes dödEn fritidsledare på en skola i Spånga utanför Stockholm dömdes på fredagen av Solna tingsrätt som ansvarig för att en åttaårig pojke dog när han fick ett handbollsmål över sig, uppger Radio Stockholm. Fritidsledaren dömdes till villkorlig dom och dagsböter för vållande till annans död.
Olyckan inträffade i skolans gymnastiksal när tre pojkar skulle ta fram ett handbollsmål. Enligt tingsrätten var fritidsledaren oaktsam när han lät pojkarna ta fram målet på egen hand.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Spånga, Stockholm, Solna, Radio Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritidsledare, dömsför , pojkesdöd
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fridsledare frias för pojkes död

Hovrätten upphävde på tisdagen den fällande domen mot den fritidsledare som var närvarande när en åttaårig pojke fick ett fallande handbollsmål över sig och avled. Olyckan inträffade i Sundbyskolan i Stockholmsförorten Spånga i januari 2009. När det 70 kilo tunga målet togs fram tippade det över pojken som avled på sjukhus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.