Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 07 April, 06:07

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 12:06

Najadvarvet tas över av NordwestTvå månader efter konkursen är det nu klart att motorbåtstillverkaren Nordwest tar över nedlagda Najadvarvet på Orust. Det bekräftar Lars Zetterberg på Ackordscentralen för P 4 Väst. 40-åriga Najadvarvet, som tillverkade lyxbåtar, försattes i konkurs i början av augusti efter en akut likviditetskris. Närmare 100 anställda berördes..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Nordwest, Najadvarvet, Orust, Lars Zetterberg, Ackordscentralen, Väst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Najadvarvet, tasöver av , Nordwest
DI - 14 okt 11 kl. 13:17

Najadvarvet får ny ägare

Två månader efter konkursen är det nu klart att motorbåtstillverkaren Nordwest tar över nedlagda Najadvarvet på Orust..

GöteborgsPosten - 09 aug 11 kl. 15:41

Najadvarvet på Orust i konkurs

Najadvarvet på Orust har lämnat in sin konkursansökan till Uddevalla tingsrätt. Så sent som i juli varslades 24 anställda i Henån..

DI - 09 aug 11 kl. 16:53

Najadvarvet i konkurs

En av Sveriges stora segelbåtstillverkare, Najadvarvet på Orust, går i konkurs. Efter 40 år av båtbyggande har en konkursansökan lämnats till Uddevalla tingsrätt, skriver gp.se..

Nya Wermlands Tidningen - 09 aug 11 kl. 21:37

Najadvarvet försatt i konkurs

Najadvarvet försattes på egen begäran i konkurs på tisdagen. Konkursen innebär att även de drygt 20 anställda vid skrovfabriken i Åmål riskerar att bli utan jobb..

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 11 kl. 15:55

Omstart för Najadvarvet?

Den 9 augusti försattes Najadvarvet i Henån i konkurs. Orsaken var en akut likviditetskris. Najad var största kund hos sitt dotterbolag HMS i Åmål som tillverkar skrov till båtar.

Alingsås tidning - 02 okt 17 kl. 05:30

20 träd tas ner – utgör säkerhetsrisk

Flera av träden runt Landskyrkan är i mycket dåligt skick – totalt kommer 20 träd att tas ner under den närmsta tiden.
– Som det är idag utgör de en säkerhetsrisk, säger Alexander Ryman, kyrkogårdsföreståndare, som berättar att nya träd kommer att planteras under hösten.
Redan 2012 upprättades det i Alingsås pastorat en trädvårdsplan över samtliga kyrkogårdar, och även för områdena utanför Christinae kyrka och Landskyrkan.

SmålandsPosten - 26 nov 14 kl. 07:07

Måste man mäta allt som kan mätas?

Det finns i?dag inga entydiga bevis för att människor som har möjlighet att konsultera läkare via internet konsumerar mind­re sjukvård. Snarare­ tvärtom.

Dagensanalys.se - 12 maj 17 kl. 10:31

Förhindra att ditt jobb tas över av robotar

Många jobb hotas nu av automation och att robotar får göra allt fler arbetsuppgifter. En stor studie vid University of Houston har undersökt vilka jobb som löper minst risk att tas över av robotar, och vad som krävs för att få de jobben. Bedömare gör gällande att närmare 150 miljoner jobb bara i USA kommer att tas över av robotar inom de närmaste åren.

Kristianstadsbladet - 05 okt 12 kl. 10:22

Södertäljemål måste tas om

Det gigantiska Södertäljemålet måste tas om i tingsrätten. Den för mord livstidsdömde huvudmannen har krävt att målet skulle tas om eftersom han menar att en av nämndemännen varit jävig.
Nu har Svea hovrätt meddelat att även den anser att nämndemannen var jävig.

YLE - 01 feb 13 kl. 08:18

Insättningsautomat tas i bruk

Det kan bli möjligt att sätta in pengar via bankautomat i år då företaget Automatia planerar att ta i bruk en automat av ny typ. Den nya automatmodellen tillåter både deposition till och uttag från kontot. Automaten tas i bruk eftersom bankernas behov av att behandla kontanter minskar, samtidigt som användningen av betalkort ökar.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Grov misshandel efter arvstvist leder till åtal

En man i 70-årsåldern åtalas för grov misshandel av sin något äldre bror..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Tropikariet kämpar för sin överlevnad trots varsel och permitteringar

”En surrealistisk känsla”, säger ägaren Magnus Lindqvist.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Åklagare begär mer uppgifter om brister i Ängelholmslokaler

Riksenheten mot korruption synar kommunens fastighetsbolag..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Musikvärlden kämpar för sin överlevnad online

Onlinefestivalen "Uncancelled" planerar att fortsätta så länge coronaviruset sprids – och allt fler artister skriver låtar inspirerade av hemkarantän och ensamhet. Musikbranschen kämpar för att hitta nya sätt att nå ut till publiken. Den första kända lj.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Wisconsin får inte skjuta upp primärval

Dagens primärval i Wisconsin kommer att hållas som planerat, det slår den amerikanska delstatens högsta domstol fast och upphäver därmed guvernörens beslut om att skjuta upp valet. Wisconsins guvernör, demokraten Tony Evers, bestämde under måndagen att.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bagare anklagas för nagelklipp – sparkades

En bagare i Halland som hade fått sparken, anklagad för att ha klippt tånaglarna och ätit krabba på jobbet, stämmer sin tidigare arbetsgivare via sitt fackförbund. Att klippa tånaglar och äta krabba är inte tillåtet bland öppna livsmedel, enligt Halland.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nu får friska Wuhanbor resa hemifrån

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset f.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fortsatt uppåt på asiatiska börser

De ledande asiatiska börserna steg i den inledande tisdagshandeln sedan antalet nya dödsfall fortsatt minska i några av de länderna som hittills drabbats hårdast av coronaviruset. Tokyos Nikkei 225-index klättrade över 3 procent vid öppning, men föll un.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Inga nya coronadödsfall i Kina

För första gången sedan januari, då Kina började publicera uppgifter om antalet döda i sviterna av coronaviruset, finns det enligt landet inga nya dödsfall att rapportera. 32 nya fall av smittade har registrerats, där alla uppges ha smittats utomlands..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svenska spel: ”Förbjud spel på amatöridrott!”

Patrik Hofbauer och Erik Strand, vd respektive styrelseordförande Svenska spel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.