UNT > Inrikes

Thursday, 02 April, 08:06

UNT - 14 okt 11 kl. 12:04

Tuffare tag mot rökareHyresvärden Balder förbjöd rökning i sina hyreslägenheter i Åstorp. I ett brev med trivselregler stod att rökning inte får förekomma i lägenheten. Nu backar bolaget, förbudet är inte lagenligt. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Balder, Åstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuffare, tagmot , rökare
Barometern - 25 jan 14 kl. 08:27

Tuffare tag mot parkeringskaoset

När ishallen invigs i morgon, söndag, väntas massor av publik till ishallen och nu tas krafttag för att få de bilburna besökarna att parkera rätt. För tio år sedan blev det ramskri i kommunhuset när polisen bötfällde hockeybesökare som parkerat längs Grönvägen. Det ansågs att man gick för hårt fram mot felparkerarna.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 06:00

Tuffare tag mot felparkerade bilar

SANDSKOGEN För att höja säkerheten längs stranden i Ystads Sandskog kommer felparkerade bilar att forslas bort.
– Vi har kört den mjuka linjen i tre år men det har inte hjälpt, säger Thomas Andersson, säkerhetschef på Ystads kommun.Trots skyltningen om räddningsväg tillsammans med andra förbudsskyltar fortsätter felparkerade bilar att blockera Sandskogens räddningsvägar.

YLE - 15 mar 13 kl. 04:38

Elastiska sargar tillåter tuffa tag på isen

FM-ligan i ishockey vill införa elastiska sargar i alla sina hallar. Å ena sidan gör sargarna hockeyn mer säker, men å andra sidan tillåter de också hårdare tacklingar. Det känns inte längre som att åka in i en betongvägg, säger Grankulla IFK:s A-junior Arthur Savander.

YA - 18 nov 13 kl. 09:12

Kostnaderna för hyrläkare minskar

Region Skåne har minskat kostnaderna för hyrläkare med två miljoner kronor det första halvåret 2013 för primärvården. Men inom sjukhusen är det annorlunda.
Hyrläkare, eller stafettläkare, är anställda av bemanningsföretag och kan tas in med kort varsel där det finns läkarbrist.

YLE - 27 mar 15 kl. 04:31

Svårt få läkare till Närpes

Just nu har Närpes hälsovårdscentral endast halva läkarstyrkan på jobb. Av sex tjänster är fyra tillsatta, men en av dem är på mammaledigt. - Det är nog så gott som omöjligt att få tag på en läkare för ordinarie tjänst eller längre tids jobb, säger tf ledande läkare Gerd Kronlund.

YLE - 27 mar 15 kl. 04:31

Svårt att få läkare till Närpes

Just nu har Närpes hälsovårdscentral endast halva läkarstyrkan på jobb. Av sex tjänster är fyra tillsatta, men en av dem är på mammaledigt. - Det är nog så gott som omöjligt att få tag på en läkare för ordinarie tjänst eller längre tids jobb, säger tf ledande läkare Gerd Kronlund.

YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

Skånskan - 27 apr 17 kl. 12:00

Primärvården saknar 266 läkare

SKÅNE Region Skåne har 282 utbildningsplatser för läkare som vill specialisera sig i allmänmedicin. Med det tar upp till sju år innan man är färdig att börja arbeta på en vårdcentral. ERWP.

BT - 19 feb 14 kl. 16:58

70-åring tog läkare på bröstet

En 70-årig man från Bohuslän tog en läkare på bröstet i samband med en undersökning. På onsdagen dömdes han för sexuellt ofredande. Mannen sökte behandling för en ömmande tå.

YLE - 22 apr 14 kl. 04:33

Företag hjälper Karleby att rekrytera läkare

Bristen på läkare gör att Karleby nu tar hjälp av ett företag som ska rekrytera läkare. Social- och hälsovårdsnämnden anser att vårdköerna snabbt måste bli kortare och vägen dit är att snabbt få fler läkare. - Jag vet inte vad det beror på att det är så svårt att få läkare hit till oss i norr, men nu är läkarbristen så allvarlig att vi måste ta tag i saken på allvar, säger Katja Liimatta-Åström som är ledamot i social- och hälsovårdsnämnden i Karleby.

YLE - 09 feb 16 kl. 17:13

Kronobyläkare får inte längre vårda sköldkörtelpatienter

Valvira har förbjudit läkaren Leena Furubacka att skriva ut medicin för sköldkörtelsjukdomar. - Det innebär problem för mig som också är allmänläkare. Jag behandlar patienter inom alla möjliga områden och det kan bli besvärligt med till exempel de hjärtpatienter som också tar Thyroxin.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Spelbolag hamnar på Svarta listan

Spelbolagen Mr Green och Comeon har hamnat på Råd & Röns Svarta listan efter att de vägrat ersätta två kunder för deras spelande..

UNT - 45 minuter sedan

Dödsoffer i kriminella konflikter allt yngre

De som dödas i kriminella konflikter blir allt yngre, enligt en ny rapport från Brottsförebygganderådet, BRÅ..

UNT - 1 timme sedan

Skånsk handlingskraft i coronakrisen

Matinköp, bibliotekslån eller bara ett samtal om det nya livet i isolering..

UNT - 3 timmar sedan

Kosläpp sänds på nätet

Arlas kosläpp har ställts in som offentligt evenemang i år till följd av coronaviruset..

UNT - 4 timmar sedan

Man stickskadad i södra Stockholm

En blödande man med stickskador upptäcktes i en trappuppgång i stadsdelen Farsta, i södra Stockholm..

UNT - 5 timmar sedan

Stormbyar stoppar tåg i söder

Det blir ordentligt blåsigt i södra Sverige under torsdagen..

UNT - 5 timmar sedan

Tjuv brottades ned under after work

Inbrottstjuven trodde att det skulle bli en enkel stöt..

UNT - 6 timmar sedan

Person till sjukhus efter frontalkrock

En person fick föras till sjukhus i ambulans efter att två personbilar frontalkrockat i Olofströms kommun under onsdagskvällen..

UNT - 8 timmar sedan

Coronakrisen: Globala klimatmötet skjuts upp

Det internationella klimatmötet i Glasgow i november skjuts upp på grund av coronakrisen..

UNT - 9 timmar sedan

Klimatmötet i Glasgow ställs in

FN:s stora klimattoppmöte COP26 som var planerat att äga rum i Glasgow 9–19 november i år ställs in på grund av coronavirusets framfart, meddelar Finlands miljödepartement där FN:s miljöexperter citeras..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.