Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 07 April, 02:32

Dagens Medicin - 14 okt 11 kl. 12:26

Ångor stänger avdelningÅngor från golvet gör att en avdelning på Norrlands universitetssjukhus i Umeå måste stängas för sanering..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Norrlands, Umeå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ångor, stänger, avdelning
YLE - 11 feb 13 kl. 06:31

Opinion: Nej tack till armékängor i ansiktet!

Våldet i samhället har diskuterats under förra veckan; om straffena för våldsbrott är för lindriga, näthat mot kvinnor och motorcyklister som är rädda för att berätta om sin hobby. Diskussionen har funnits där, men det var flunsan som gjorde den personlig för mig. Läkaren tittade mig i näsan och konstaterade att näsgångarna var väldigt trånga.

BT - 08 nov 14 kl. 10:23

Kända miljögifter i barnskor

Fem av åtta testade barnkängor från bland annat Kavat och Ecco innehöll skadliga perfluorerade ämnen trots att företagen bedyrar att dessa inte förekommer i tillverkningen. I ett svenskt märke hittade laboratoriet det förbjudna ämnet PFOS. Flera märken i Testfaktas årliga test av vinterkängor innehåller miljögifter.

BT - 28 feb 13 kl. 12:11

Boråspoliser kalla om fötterna

Tre poliser från Borås har gjort anmälningar om att de har för dåliga kängor. De tre hänvisar till en skjutövning då poliserna stod utomhus i flera timmar när temperaturen var minus sex grader. Enligt anmälningarna får de bara ut ett par kängor som används både sommar och vinter.

BT - 28 feb 13 kl. 12:11

Boråspoliser fryser om fötterna

Tre poliser från Borås har anmält att de har för dåliga kängor. De tre hänvisar till en skjutövning då poliserna stod utomhus i flera timmar när temperaturen var minus sex grader. Enligt anmälningarna får de bara ut ett par kängor som används både sommar och vinter.

Cornucopia - 19 feb 16 kl. 16:17

Fredagsmys: Dags för en Persedelstiftelse?

Dags för lite härligt fredagsmüs igen. Och kanske en Persedelstiftelse?
En uppgraderad HMS Sverige under andra världskriget.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

BT - 08 nov 14 kl. 08:59

Förbjudna gifter i barnskor

Fem av åtta undersökta barnskor innehåller miljögifter. Det visar Testfaktas årliga test av vinterkängor, skriver Dagens nyheter. Ämnet är det förbjudna PFOS som har en hormonstörande effekt på människor och djur samt misstänks vara cancerframkallande.

YLE - 07 feb 15 kl. 09:00

Fem förmånliga hobbyer

Här följer en lista på fem hobbyer man borde klara sig med under 200 euro per år. Till kriterierna hör att det ska vara ledd hobbyverksamhet för barn och ska lämpa sig för både flickor och pojkar. För hjälten: FBK Pargas FBK keikkanatt Kostnad per år: I princip gratis.

Barometern - 03 feb 14 kl. 10:55

Wiehe lyckades aldrig tolka Seeger

Krönikan: Förra måndagen dog en av mina hjältar, Pete Seeger. Han skulle fyllt 95 i maj, men var aktiv in i det sista. På Farm Aid-konserten i september sjöng han sin vän Woody Guthries klassiska sång This Land Is Your Land.

Barometern - 03 feb 14 kl. 10:55

Wiehe lyckades aldrig tolka Seeger

Krönikan: Förra måndagen dog en av mina hjältar, Pete Seeger. Han skulle fyllt 95 i maj, men var aktiv in i det sista. På Farm Aid-konserten i september sjöng han sin vän Woody Guthries klassiska sång This Land Is Your Land.

HBL - 09 sep 13 kl. 05:27

Upplevelsehall slukar stadens pengar

Helsingfors lägger miljon efter miljon på skidhallen i Stensböle. Säsongen är i värsta fall knappa tre månader ? inte heller i år kommer intäkterna att täcka de operativa utgifterna.?

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 02 apr 20 kl. 15:43

Corona på äldreboenden i många kommuner

Det finns bekräftade eller misstänkta fall av coronaviruset på äldreboenden i var tredje kommun i Sverige, visar en kartläggning från Ekot. Ett vårdbolag rapporterar att 50 äldre patienter har avlidit i covid-19..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Äldreboenden största bekymret enligt Folkhälsomyndigheten

Det största bekymret just nu är att smittan kommit in på så många äldreboenden, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. Hittills har 7 206 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset, och 477 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Färre infektioner på barnakuterna i Stockholm

Flödet av patienter har minskat på barnakuterna i huvudstaden i coronaepidemins spår. En delförklaring är att de ”vanliga” infektionerna minskat i antal, möjligen tack vare följsamhet till Folkhälsomyndighetens råd..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

SKR: Nej till ny lag om omfördelning av läkemedel

Sveriges Kommuner och Regioner tycker inte att det behövs en ny lag kring omfördelning av medicinsk utrustning och läkemedel mellan regioner och kommuner. Den lagstiftning som redan finns räcker..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

SVA hjälper vården att analysera covid-19-prover

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, hjälper nu sjukvården att analysera covid-19-prover. – I det här läget vill vi stötta hälso- och sjukvården, säger Ann Lindberg, generaldirektör vid SVA i ett pressmeddelande. .

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Prioritera sjukvårds och omsorgspersonal med utökade tester”

Genom att inte fokusera begränsade testresurser på sjukvårdspersonal, inklusive omsorgspersonal, har man tillåtit smittan att sprida sig på boenden och hos äldre, skriver Petter Brodin, docent i immunologi..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Fysioterapeuter kan förstärka regionerna

De drygt 2 200 läkare och fysioterapeuter som omfattas av den nationella taxan kan nu hoppa in och jobba på sjukhus med anledning av covid-19. Det är kontentan av en överenskommelse mellan fackförbund och SKR..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: ”Det är en semantisk fråga”

Är det nya coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården.

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Delade meningar om symtomfri smitta

Smittar det nya coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten. Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Oklart hur covid-19 nått äldreboenden

Trots uppmaningar till personalen att stanna hemma om de känner sig det minsta sjuka. Och trots att många äldreboenden införde besöksförbud långt innan det nationella förbudet kom, har omsorgen drabbats hårt av covid-19. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.