Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 08 April, 09:42

Dagens Medicin - 14 okt 11 kl. 12:29

SKL: Landstingen behöver höja skattenLandstingen behöver höja skatten om de ska klara ekonomin de närmaste åren. Det tror SKL i sin senaste ekonomirapport..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
SKL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKL, Landstingenbehöver , höja, skatten
Sydsvenskan - 28 nov 11 kl. 06:30

Skatten är dagens snackis

Fyra landsting höjer skatten nästa år, däribland borgerligt styrda Halland. I Skåne ligger skattesatsen kvar på 10,39. Idag och imorgon fattar politikerna i Skåne beslut om budgeten för nästa år.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

BT - 29 apr 14 kl. 10:45

SKL: Skatterna behöver höjas

Bättre tider för ekonomin ger kommuner och landsting större intäkter framöver. Nu spås miljardöverskott, men samtidigt blir svenskarna allt äldre och SKL anser att skatterna måste upp. Skatteunderlaget för kommuner och landsting ökar när tillväxten tar fart och arbetslösheten minskar i höst, enligt en prognos från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 12 kl. 11:06

Landstingen och framtiden.

Åtta landsting, dock inte Skåne, höjer skatten nästa år. Från Sveriges Kommuner och Lnadsting, SKL, menar man att landstingen har allt svårare att stå emot kostnadsökningarna i framtiden. Kostnaderna inom sjukvården ökar mer än intäkterna.

SR - 10 okt 13 kl. 12:34

Kommuner och landsting tvingas höja skatten

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL). Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi..

FriaTider - 10 okt 13 kl. 15:27

Kommunerna och landstingen vill ta mer av din lön

Svenska arbetare är näst efter danskarna de i Västvärlden som får behålla minst del av sin lön efter att skatten har betalats ? nu kräver Sveriges kommuner och landsting (SKL) att skatten ska höjas ännu mer, trots rekordöverskott..

Barometern - 16 okt 13 kl. 07:34

Därför höjer vi skatten

På tisdagen berättade den rödgröna landstings­majoriteten att de vill höja skatten med 50 öre per ­intjänad hundralapp. Förändrade utjämningssystem, lågkonjunktur och i övrigt sänkta skatter anger de ansvariga som orsaker. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill vara ärliga mot väljarna i Kalmar län och säga som det är.

BT - 19 dec 14 kl. 11:02

Högsta skatten blir ännu högre

Nästa år får fyra av tio svenskar räkna med högre skatt. Trots att den totala kommunalskatten aldrig varit högre.Och det kommer mer.

Skånskan - 29 nov 16 kl. 16:00

Skatten höjs i Skurup

Skurup På tisdagen beslutade kommunfullmäktige i Skurup att höja skatten med 40 öre.
Det är en uppgörelse mellan S-minoritetsstyre och Moderaterna. ERWP.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 minuter sedan

Arbetsskadeförsäkringen ska omfatta covid-19

Arbetsskadeförsäkringen, som reglerar vilka som kan få ersättning om man blir sjuk eller skadad på jobbet, omfattar i dag inte covid-19. Men det ska det bli ändring på, enligt socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S)..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Iva-chef på Sahlgrenska avgår

En avdelningschef inom intensivvården på Östra sjukhuset i Göteborg avgår på grund av konflikt med sjukhusets ledning om hur man hanterar coronakrisen, skriver Göteborgs-Posten..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Symtomfria sjukhusanställda var smittade

Hälften av de anställda på en operationsavdelning vid Universitetssjukhuset i Linköping var smittade av covid-19. Upptäckten gjordes när samtliga 50 anställda testades..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

”Försäkringsindustrin tackar för Vårdanalys rapport”

Varför kräver inte Vårdanalys – förutsatt att man vill säkerställa vård på lika villkor – att privata sjukvårdsförsäkringar omedelbart stoppas, undrar forskaren John Lapidus..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Löfven: Lag ger verktyg för snabbt agerande

Det finns nu stöd i riksdagen för att ge regeringen mer makt att stoppa smittspridning genom att snabbt kunna stänga verksamheter. –  Det här förslaget gäller enbart åtgärder som är kopplade till coronaviruset och enbart under begränsad tid, säger statsminister Stefan Löfven (S)..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

591 döda i covid-19 i Sverige

Hittills har 7 693 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset och 591 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats. Detta visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Nya råd om vård i livets slutskede vid covid-19

Socialstyrelsen har släppt en skrift på elva sidor med råd hur patienter med covid-19 ska vårdas palliativt. Skriften innehåller konkreta råd på läkemedel för olika symtom som är vanliga i livets slutskede hos patienter med det nya coronaviruset..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Regler om skyddsutrustning lättas

Regeringen ändrar reglerna för vilken typ av skyddsutrustning som får användas till exempel i vården, rapporterar SVT Nyheter. Även utrustning utan CE-märkning kan godkännas, om den ger tillräckligt bra skydd..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

”Förhandla arbetsvillkoren medan branden pågår”

Vad sänder vi de styrande för signaler när vi fortsätter släcka bränder med bristande utrustning och dålig kompensation? Det undrar sjuksköterskan Meryem Yebio..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Störst andel coronasmittade i Stockholms förorter

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är de områden i Stockholm som har störst antal covid-19-smittade per 10 000 invånare, enligt siffror som Smittskyddet i Stockholm nu redovisar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.