SVT > Videos

Thursday, 02 April, 07:49

SVT - 14 okt 11 kl. 11:16

Bonden som gör affärer via nätetGlöm tiden då bonden sålde sin egen skörd direkt oavsett pris. Den moderna lantbrukaren handlar med spannmål på börsen i Paris, London och Chicago. Medverkande: Björn Folkesson, lantbrukare Niclas Wimmerberg, fotograf/redigerare/reporter.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Paris, Chicago, Folkesson, Wimmerberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bondensom , gör, affärer, via, nätet
HBL - 07 apr 15 kl. 20:15

Samarbete ska ge bonden ett bättre pris för skörden

Mera betalt för grödan och större möjlighet att påverka sin inkomst på sikt. De nyländska jordbrukarna slår sig ihop för att själva exportera sin skörd.Priset på spannmål är lägre i Finland än vad det är i många andra delar av världen.

SmålandsPosten - 12 apr 14 kl. 00:30

Lokal mat på tallriken, tack!

Maten som serveras i skolor och på äldrevården avgörs av vilka det är som styr på lokal nivå, nationellt och inom EU. Och frågan om vad vi har på tallriken är en het potatis i politiken. Det finns dessutom en tydlig vänster-högerdimension att beakta.

BT - 02 mar 14 kl. 11:22

Svenska bönder håller Sverige vid liv

Det är ofattbart att så många gör sina livsmedelsinköp enbart utifrån pris och utan att reflektera över kvalitet, uppfödningsmetoder, miljöhänsyn, djurskydd. När vi däremot ska köpa bil så är det självklart att en dyrare bil alltid är bättre. Hur har det kunnat bli så här, undrar Marcus Jansson.

DrivaEget - 05 feb 16 kl. 16:49

Tv-kärleken födde ett företag

 Affärer  Hon hittade kärleken i bonden Stefan i årets omgång av Bonde söker fru. Nu startar Hanna Sundin eget. Läs vidare, kommentera eller dela.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 14:20

”Naiv idé stoppa flygandet”

HÖÖR Centerpartiets Europa-parlamentariker Fredrick Federley mötte 240 partivänner på Backagården i Höör under lördagsförmiddagen.
– Det är bara vi av partierna som har levererat vad vi lovade, var budskapet och han uppmanade till mobilisering inför EU-valet i maj.290 kommuner och 21 Centerdistrikt varav det i Skåne alltså är ett.

YLE - 11 sep 16 kl. 12:38

Många stannade på åkern när bönderna fick sin egen restaurangdag

Allt fler vill slopa mellanhänderna och köpa sin mat direkt från producenterna. Den så kallade Köp av bonden-dagen skulle öppna upp gårdarna för hugade konsumenter men på grund av det fina tröskningsvädret var det få jordbrukare som deltog. - De senaste åren har nog efterfrågan ökat betydligt.

Cornucopia - 21 jan 16 kl. 12:17

Krönika om lantbrukarna och snöröjning på landet

Som en del av er vet skriver jag krönikor åt Jordbruksaktuellt (JA) och Skogsaktuellt (SA), som står att finna på ja.se. Den senast publicerade krönikan handlar om landsbygden och vem som ska skotta snön när sista bonden kastar in handduken.

Barometern - 10 jul 13 kl. 08:10

Utan vett och etikett

I Paris drar franska affärsmän lott för att slippa äta tillsammans med sina svenska kollegor, meddelade kulturskribenten Jan Gradvall härför­leden. Svenskarna anses vara okultiverade och endimensionella, konversationer som handlar om annat än sport och pengar klarar de inte av. Nu visar en ny rapport från Riksdagsförvaltningen att det inte bara är svenska affärsmän som har problem utomlands.

Barometern - 10 jul 13 kl. 08:10

Utan vett och etikett

I Paris drar franska affärsmän lott för att slippa äta tillsammans med sina svenska kollegor, meddelade kulturskribenten Jan Gradvall härför­leden. Svenskarna anses vara okultiverade och endimensionella, konversationer som handlar om annat än sport och pengar klarar de inte av. Nu visar en ny rapport från Riksdagsförvaltningen att det inte bara är svenska affärsmän som har problem utomlands.

SmålandsPosten - 27 sep 13 kl. 00:30

Arbetarna som blev riskkapitalister

På senare år har den brittiske socialisten George Orwells dystopi 1984 lästs om av en ung generation som misstror det öppna samhällets mer slutna institutioner. Att Orwell främst vänder sig mot den totalitära staten hindrar inte att demokratiska stater (trots maktdelningsprinciper, yttrandefrihet, pressfrihet och kontrollmyndigheter) misstänkliggörs för att vilja driva utvecklingen mot ett storebrorssamhälle.

Orwells samhällskritik är intressant och i sina delar relevant också i dag.

Cornucopia - 23 dec 14 kl. 13:13

Arla sänker mjölkpriset med nästan 7%

Arla sänker mjölkpriset efter årsskiftet, och många bönder kommer tvingas lägga ner, då prissänkningen riskerar utplåna hela deras redan marginella överskott. 7% är mer än många bönder går med vinst, och då talar vi om mjölkbönder med mångmiljoninvesteringar i ny utrustning.

Enligt uppgift finns det flera bönder som inte bara lägger ner och lägger av.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.