Nyteknik > Teknik

Friday, 10 April, 02:04

Nyteknik - 14 okt 11 kl. 11:21

Ny allians i flygmotorvärldenRolls-Royce och Pratt & Whitney ska bilda ett nytt samarbetsbolag för att ta fram snåla motorer till medelstora plan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
royce, Pratt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny alliansi , flygmotorvärlden
HBL - 17 feb 15 kl. 18:28

Ingen allians men gemensam brigad

Ingen allians, men en gemensam markbrigad och gemensamma förband inom marinen och flygvapnet ska stärka Finlands och Sveriges försvarssamarbete. – Det här gör det möjligt för oss att operera tillsammans, säger Carl Haglund.STOCKHOLM Det var i våras som Sveriges och Finlands försvarsministrar kom överens om att göra upp en handlingsplan för försvarssamarbete efter diskussioner som påbörjats redan tidigare.

Sydsvenskan - 18 aug 13 kl. 06:30

Efter en blodig vecka blev vår till höst i arabvärlden

Den arabiska våren har definitivt övergått i höst.Miljoner drömmar om frihet och demokrati har krossats.Hoppet väcktes den 17 december 2010 när den 26-årige gatuförsäljaren Mohamed Bouazizi tände eld på sig själv i förtvivlan och protest mot att myndigheterna tagit hans grönsaksvagn i beslag.

Skånskan - 14 feb 19 kl. 17:32

Krigsmuller från en ohelig allians

Lite i skymundan utspelas en konferens i Polen som kan få betydande återverkningar i världspolitiken. Det är ett möte med deltagande av Israels premiärminister Nethanyahu, USA:s vice president Mike Pence och företrädare för ledande sunnimuslimska länder i arabvärlden som Saudi Arabien, Förenade Arabemiraten, Jordanien, Marocko, Oman, Egypten med flera. Konferensen har marknadsförts som ett försök att skapa avspänning i Mellanöstern, men dess verkliga syfte är ett annat, att försöka skapa en enad front mot shiamuslimska Iran.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Svensk Nato-rapport ser fördel med allians - får tummen ner av regeringen

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen, men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i en färsk svensk rapport. Rapporten "Säkerhet i en ny tid" som publicerades i dag, anser att det finns fler fördelar än nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap.

SvD - 09 feb 17 kl. 06:00

”Kamp mellan tre starka män väntar världen”

Trump, Putin och Xi – tre starka män är på väg in i en global maktkamp. Och Kina och Ryssland kan bilda en allians i kampen. Det säger den ständigt övervakade regimkritiska historikern Zhang Lifan i en intervju med SvD.

Supermiljöbloggen - 20 nov 17 kl. 18:43

Ny allians av länder vill göra kolkraft till historia

20 länder och 6 delstater gick ihop och bildade Powering Past Coal Alliance under klimatmötet i Bonn. Tillsammans åtar de sig att fasa ut traditionell kolkraft och planerar att utöka alliansen till 50 medlemmar innan COP24 nästa år. Alliansens deklaration slår fast att traditionell kol måste vara utfasad i utvecklade länder till år 2030 och till år 2050 i resten av världen.

SmålandsPosten - 28 mar 19 kl. 23:20

Världen: Saudisk allians attackerade sjukhus - USA rasar

Alliansfritt Sverige - 31 aug 12 kl. 08:07

Kristna högerns topporganisation sprider islamofobisk propaganda *uppdaterad*

Rätt sorts fundamentalism.
Enligt vissa.
Wikimedia CommonsFUNDAMENTALISM.

Sydsvenskan - 06 mar 16 kl. 18:58

Turkiet går åt fel håll. Men samarbete är nödvändigt.

Det finns anledning att känna olust inför måndagens EU-toppmöte i Bryssel, där den turkiske premiärministern Ahmet Davutoglu är gäst. För det Turkiet som EU nu är redo att göra sig beroende av för att lösa flyktingkrisen utvecklas i allt obehagligare politisk riktning.Vid midnatt natten till lördagen gick polis in och tog över oppositionstidningenZamans redaktion i Istanbul.

Sydsvenskan - 17 mar 13 kl. 00:43

"Hur kunde det gå så snett?"

Det var rätt, men det gick fel.
Eller mer precist:
En snabb militäraktion störtade en av vår tids värsta tyranner, men sedan gick freden förlorad.
På onsdag, den 20 mars, är det tio år sedan en USA-ledd armé trängde in i Irak för att, som det hette, undanröja diktatorn Saddam Husseins massförstörelsevapen och befria ett nedtrampat folk.

Nerikes Allehanda - 19 jan 14 kl. 05:02

Hallå, neutraliteten gäller inte!

Ett av veckans politiska gräl handlade om var försvaret av Sverige börjar. Utrikesminister Carl Bildt gick i polemik med sina partivänner, till exempel försvarsminister Karin Enström. ”Sverige först”, blev något av ett tema för årets försvarskonferens i Sälen, arrangerad av Folk och Försvar.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:13

Växande problem med Takatas krockkuddar

Toyota återkallar ytterligare omkring 1,6 miljoner bilar i USA eftersom de är utrustade med krockkuddar vid framsätets passagerarsida som kan vara farliga. Totalt har därmed Toyota återkallat 4,7 miljoner bilar i USA med krockkuddar tillverkade av japanska Takata..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:32

Stort rymdkontrakt till Trollhättan

GKN Aerospace i Trollhättan har fått sitt största utvecklingskontrakt för rymdprojekt – motordelar till Europas nya rymdraket Ariane 6..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 11:29

Första elvägen igång

Idag, tisdag, testkör Scania och Siemens världens första elväg på E16 utanför Gävle..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 12:18

Honda Jet godkänd i Europa

Honda Jet HA-420 är nu typgodkänd av europeiska flygsäkerhetsorganet EASA. En första order på det lilla affärsflygplanet har tecknats i Tyskland..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 13:56

Grusmolnet gör maskinen smartare

NCC räknar med att kraftigt kunna sänka utsläppen av växthusgaser genom att koppla upp maskinerna i sina grustag..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 15:22

”Ge miljökraven tyngd i valet av it-lösning”

DEBATT. Stora it-användare står för två procent av världens utsläpp av växthusgaser. Det är i nivå med flygets totala miljöpåverkan.

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 17:54

Chalmeristen siktar på landslaget

Sara Öberg hoppas att utbildningen på Chalmers tar mer än fem år. För det betyder att hon kommit med i landslaget i mountainbike..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 07:04

”Fler kvinnor behövs i energisektorn”

DEBATT. En förkrossande majoritet av dem som arbetar med förnyelse av vårt energisystem är män. Kvinnors kompetens och erfarenhet behövs på alla nivåer i den sektor som har så stor betydelse för vårt dagliga liv, skriver fyra generaldirektörer samt företrädare för branschen..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 08:36

Säg hejdå till trafikkaos med superbussen

TEKNIKSVEPET. Bilköer är inget problem för Kinas framtida superbussar. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 09:13

Varför dröjer de självkörande tågen?

TEKNIKFRÅGAN. Vad är det som gör att de självkörande tågen dröjer? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.