Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 05 April, 15:28

Trelleborgs Allehanda - 14 okt 11 kl. 03:00

Trelleborg hjälper världens barnKampanjen Världens barn är Radiohjälpens största kampanj och årligen går tusentals frivilliga ut och samlar in pengar. Förra året gav trelleborgarna runt 40 000 kronor, men i år hoppas Håkan Ståhl, en av Trelleborgs volontärer, på ännu mer.
.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg, Världens, Radiohjälpens, Håkan Ståhl, Trelleborgs, Pingstkyrkan, Erikhjälpens, Ståhl, Anderslöv, Trelleborgsområdet, PMU, IOGT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trelleborg, hjälpervärldens , barn
Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Hon hjälper barn att uppfylla en dröm

BARNKÄR. – Jag valde mellan två yrken, lärare eller barnmorska. Jag blev lärare, och det har jag aldrig ångrat.

YA - 22 jul 19 kl. 11:47

Mordet i Trelleborg: Åttaårigt barn ett av mordoffren

En av de två personer som hittades avlidna i en bostad i Trelleborg i fredags var ett åttaårigt barn. Den andra personen är en 47-årig kvinna. Polisen går nu ut med åldern på de avlidna..

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 12 kl. 13:46

Något färre barn i fattigdom

Rädda Barnens nya årsrapport om barnfattigdom visar att färre barn i Trelleborg lever i ekonomisk utsatthet. Men antalet är fortfarande högre här, jämfört med landets genomsnitt.
Siffrorna i rapporten är inte dagsaktuella men visar att antalet fattiga barn i Sverige sjönk under 2010 med 0,3 procentenheter jämfört med 2009.

Trelleborgs Allehanda - 02 dec 15 kl. 16:18

Trelleborg hjälper Ystad och Malmö

Kommunen tar emot femton flyktingar från Ystad och 200 från Malmö. Överenskommelsen gäller till årsskiftet respektive sista mars 2016..

Trelleborgs Allehanda - 06 feb 19 kl. 10:00

Trelleborg: Faderlöst barn fick pappa efter dom

En Malmöbo höll sig borta under en faderskapsutredning och det dröjde två år innan problemet kunde lösas. Det faderlösa barnets äldre syskon blev nyckeln för domstolarna att fastställa faderskapet..

Skånskan - 04 okt 15 kl. 10:23

Landskrona hjälper Trelleborg med platser

TRELLEBORG Trelleborgs kommun behöver inte använda sig av Serresjöskolans idrottshall för ensamkommande barn och unga. Landskrona kommun ordnade fram 30 platser på lördagskvällen och i Trelleborg har man ställt i ordning 27 platser på Äspögården.Trelleborgs kommun fortsätter att ordna fram boenden till ensamkommande barn och unga eftersom kommunen numera räknas som ankomstkommun.

Trelleborgs Allehanda - 05 okt 15 kl. 19:35

Eslöv hjälper Trelleborg med transitboende

Eslöv sällar sig till de kommuner som hjälper Trelleborg med transitboende för ensamkommande barn och unga. På tisdagsförmiddagen bussas 30 ensamkommande dit..

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:37

Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser

SVEDALA/TRELLEBORG Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser till ensamkommande flyktingbarn. Boendet kommer förhoppningsvis att öppnas i slutet av veckan men kommunen vill ännu inte säga var det ska ligga någonstans. Boendet kommer att ha 20 platser till ensamkommande flyktingbarn.

YA - 09 dec 13 kl. 10:50

Fler ensamma barn till Skurup

Ytterligare två ensamkommande flyktingbarn har anvisats plats i Skurup. Kommunen har därmed tagit emot sex flyktingbarn under 2013 mot de avtalade fem.
– Vi har fått ytterligare en anvisning i dagarna.

Skånskan - 18 okt 19 kl. 11:34

Konst hela Skåne runt för barn och unga

Utställningar, workshops, konstvisningar och samtal. I dag starta fjärde upplagan av Bästa biennalens konstbiennal med konstevenemang för barn och unga i hela Skåne under drygt två veckor, inklusive höstlovet.
– Vi växer för varje gång och i år kan vi erbjuda över 70 arrangemang, berättar Jenny Grönvall, projektledare för Bästa biennalen.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

TFF vann stort bakom lyckta dörrar

Bakom lyckta dörrar vann TFF:s damer mot division två-laget Hyllie IK med 6–1. Träningsmatchen på Vångavallens konstgräsplan spelades utan publik. Laget väntar nu på besked om hur och när seriespelet i division ett ska genomföras..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

SÖS fortsätter - trots att partiets hjärtefråga är i hamn

Även om det står klart att det inte blir någon östlig hamninfart tills vidare tycker inte Christer Dahlberg (SÖS) att Söderslättspartiet har spelat ut sin roll. Partiet har breddats och vill fortsätta driva frågor som att värna landsbygd och företagande..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Inga nya dödsfall i covid-19 Skåne

Region Skåne redovisar inga fler dödsfall i covid-19 det senaste dynget. På söndagen var det fortfarande 14 som avlidit på de skånska sjukhusen sedan smittan bröt ut..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Hårstudion flyttar – lämnar sina lokaler på CB Friisgatan

Hårstudion flyttar från CB Friisgatan till en ny lokal på Algatan. ”Det gör vi för att den är större och vi har blivit för trångbodda i vår nuvarande lokal”, säger Nathalie Björnqvist, salongsägare på Hårstudion Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Hellre samling än mer makt åt minoritet

Regeringen vill öka sin makt under tre månader för att ta snabba beslut i coronakrisen. Då bör man också tänka på hur samma metod kan utnyttjas av andra regimer i andra tider. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

M: Stanna hemma i påsk – kom inte hit!

Uppmaningen från Moderaterna i Region Skåne och de skånska kommunerna är tydlig. Fira gärna påsk – men stanna hemma. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Jan-Eric prisad för sin insats i politiken

”Kan du tänka dig att stå på Centerns lista?” Jan-Eric Anselmsson fick frågan inför valet 1991 och har aldrig ångrat att han tackade ja. Nu har han belönats med partiets guldnål för sina insatser..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

I natt: 25-åring anhållen för misshandel utomhus

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i centrala Trelleborg strax efter midnatt natten mot söndagen. Han greps av polisen på platsen..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Balen flyttas – men studentveckan och utsläppet ligger fast

För att klara studenten kan viss undervisning behöva bedrivas i klassrummen under vårterminen, trots stängda skolor. Och studentveckan är än så länge inte inställd..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

A-traktor körde in parkerad bil

Räddningstjänst och ambulans larmades i natt om en trafikolycka på Bruksgatan i Trelleborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.