Nyteknik > Teknik

Tuesday, 31 March, 08:44

Nyteknik - 14 okt 11 kl. 11:06

TV: Nasa hittar vatten i öknenHur hittar man vatten på de torraste ställena på jorden?.
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV Nasa, hittar, vatteni , öknen
Nyheter 24 - 04 aug 11 kl. 20:29

Nasa: Flytande vatten på Mars


Amerikanska rymdstyrelsen Nasa fortsätter att utforska Mars. Nu visar undersökningar att det finns flytande vatten på planeten - en förutsättning för att det även ska finnas levande varelser där. RYMDEN.         
Free live streaming by Ustream

Nyhetsverket - 29 sep 15 kl. 09:21

NASA hittade vatten på Mars

Forskare från NASA offentliggjorde under måndagen att de hittat "definitiva tecken" på att det finns vatten i flytande form på Mars. Alfred S. McEwen, professor i planetgeologi på University of Arizona, har identifierat "vattendränkta molekyler" på bilder tagna av NASA.

Expressen - 28 sep 15 kl. 16:58

Nasa: Flytande vatten finns på Mars

Det finns med största sannolikhet flytande vatten på Mars. Den slutsatsen drar forskare i USA som funnit de första säkra bevisen för saltlösningar som bildats nyligen på planetens yta, rapporterar Nature Geoscience enligt TT. – Det innebär att det finns vatten.

IDG - 27 sep 13 kl. 13:31

Nasas Curiosity hittar vatten på Mars - dock bundet i mineraler

Curiosity, Nasas rymdsond som undersöker planeten Mars, har hittat ett viktigt tecken i sökandet efter liv: Vatten..

Nyteknik - 24 okt 11 kl. 13:11

Han hittar vatten med magnetkamera

Luleåforskaren Nils Perttu har hittat ett nytt sätt att söka efter drickbart grundvatten på stora djup ? med magnetkamera..

YLE - 15 dec 15 kl. 07:00

En sandstorm i den rosa öknen

En poetisk reseguide och en molande sorgesång - detta får man i en poetisk dubbelvolym signerad Eva-Stina Byggmästar och Gurli Lindén. Poeterna Eva-Stina Byggmästar och Gurli Lindén står bakom förlaget Minimal som startades för två år sedan med avsikt att ge ut lyrik. Hittills har Minimal förlag gett ut några diktsamlingar av författarna själva, och i höst publicerar man en dubbelvolym med Byggmästars diktsamling Den rosa öknen och Lindéns lyrikverk Sandstorm.

News55 - 28 sep 15 kl. 18:49

Nasa: Starka bevis för flytande vatten på Mars

Nasa har under flera dagar hintat om att de under måndagens presskonferens skulle släppa en spännande nyhet om Mars. Och nu är det offentligt – starka bevis som visar att det finns flytande vatten på planeten. Ebb och flod Den amerikanska rymdfartsorganisationen skriver i ett pressmeddelande att man med en så kallad spektrometer granskat mörka linjer på planetens yta som påminner mycket om bäckfåror.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nasa: "Snart har vi kontakt med utomjordingar"Ufo på månen

USA. Forskare tror på att vi inte är ensamma i universum. Dessutom förutspår de att inom 20 år kommer vi ta reda på vem vår närmaste granne är.

Dagens PS - 31 jan 17 kl. 08:39

Nasa jagar superasteroid: ”Kan sänka världsekonomin”

Som en del av sitt Discovery-program kommer Nasa sjösätta två rymduppdrag mellan 2021 och 2023 för undersöka asteroidbältet mellan Jupiter och Saturnus, skriver sajten Big Think. Det specifika målet är himlakroppen Pshyche 16 – en asteroid lika stor som delstaten Massachusetts (210 kilometer i diameter) och som nästan enbart består av järn och nickel. Psyche 16 tros en gång ha varit en protoplanet – en föregångare till en färdigutvecklad planet – som slagits i bitar efter kollisioner med andra himlakroppar.

Dagensanalys.se - 10 mar 17 kl. 15:24

Nu kan du ladda ned mjukvara från NASA

Alla tekniknördar hoppar lite extra högt när man hör förkortningen ”NASA”. För att bli extra mycket kompis med alla beundrare har NASA lagt ut sina dataprogram i en tjock katalog för nedladdning. NASA som står för National Aeronautics and Space Administration är USA:s federala myndighet för luft- och rymdfart.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Årets IGE-day blir digital inspirationsdag för teknikintresserade tjejer

Introduce a Girl to Engineering Day görs i år om till ett digitalt evenemang. Under dagen får deltagarna lära sig att programmera och ställa frågor online till kvinnliga ingenjörer..

Nyteknik - 1 timme sedan

Friskas blodplasma ger hopp till sjuka patienter

Svenska forskare ska pröva att ge både blodplasma och antikroppar från personer som tillfrisknat från covid-19 till svårt sjuka patienter, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Nyteknik - 1 timme sedan

Sydafrika drar i gång masstest: ”Ny fas i kampen mot coronaviruset”

Sydafrika är det land på den afrikanska kontinenten som har flest bekräftat coronavirussmittade medborgare. Nu drar man i gång masstestning med hjälp av hembesök, meddelar landets president Cyril Ramaphosa..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Solpaneler smälter snön innan den blir för tung

Ett norskt företag låter solpaneler smälta snö. På så sätt undviks risken för takras och ingen behöver gå upp på taket för att skotta..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Renare luft i Europa i viruskrisens spår

Minskad biltrafik och nedstängda fabriker har gett renare luft i Europas storstäder, visar nya satellitbilder..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Snart ska det gå att ringa med Teams i Slack

Slack bygger en bro till Microsoft. Bolaget bakom chattappen jobbar på en funktion som ska göra det möjligt att ringa med Teams från plattformen..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Trots oro – regeringen öppnar för digital virusövervakning

Flera länder har börjat spåra människors mobiltelefoner för att följa coronavirusets utbrott. Nu öppnar den svenska regeringen för att det kan bli nödvändigt, trots en oro hos kritiker om massövervakning..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Tvärstopp i bilfabrikerna: ”Kom som en chock”

I början av förra veckan fanns det ännu företag som ville köpa mer än förut, så fort som möjligt. Sedan tvärstannade bilindustrin. Nu läggs det som produceras på lager..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Twitter tog bort inlägg från Bolsonaro – bröt mot regler

Brasiliens ekonomi kan inte stanna bara på grund av coronaviruset. Det säger president Jair Bolsonaro, som fortsätter att ifrågasätta de karantänsåtgärder flera av landets guvernörer har infört. Bara timmar senare tog Twitter bort två av presidentens inlägg, då de bröt mot plattformens regler..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Stora utmaningar att masstesta svenskar för corona

Kraven på att masstesta svenskar för misstanke om coronaviruset ökar. Nu senast är det Moderaterna som tycker att betydligt fler bör testas för coronaviruset än vad som görs i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.