Sydsvenskan > Kultur

Monday, 06 April, 04:44

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:31

"Skälet till ANC-regeringens pr-­fiasko stavas Kina"Ärkebiskop emeritus Desmond Tutu fyllde 80 år i förra veckan. Om Nelson Mandela är nummer ett i Sydafrika, så är Tutu utan konkurrens tvåa. Han fick Nobels fredspris 1984 och blev ärkebiskop för anglikanska kyrkan i Kapstaden 1987.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
ANC, Kina, Billgren, Ärkebiskop, Desmond Tutu, Nelson Mandel, Nelson, Sydafrika, Tutu, Kapstaden, Sannings, Tutus, Dalai Lama, Peking, Pekings, Dalai

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skälettill , ANC-regeringenspr , fiasko, stavas, Kina
Cornucopia - 14 okt 14 kl. 10:01

Axelmakten vrider klockan tillbaka 25 år - överger överskottsmålet

Axelmaktregimen med Magdalena Anders(s)on som finansminister har bestämt sig för att vrida klockan tillbaka 25 år1 och överger överskottsmålet. Sveriges statsfinanser ska inte längre vara i balans, utan Tobleronepolitik ska genomföras - ta det på kortet och låt någon annan betala en annan gång.

Man ska komma ihåg att det var överskottsmålet och de 65 miljarder i reformutrymme utan finansieringsbehov som Sverige hade som gjorde att Anders Borg kunde navigera Sverige genom den akuta finanskrisen 2008 - 2009.

Sydsvenskan - 11 dec 12 kl. 06:30

Så blev ANC ett sargat parti

Jacob Zuma kommer troligtvis att bli omvald vid ANC:s kongress som inleds på söndag. Men ANC är ett sargat parti och skandalerna fortsätter att rada upp sig.Veckorna före det sydafrikanska regeringspartiets ANC:s kongress i Mangaung (Bloemfontein) fylldes tidningarna i Sydafrika med spaltmeter efter spaltmeter om splittringen inom ANC.

SVT Debatt - 20 jun 13 kl. 15:27

Miljömålsberedningens förslag är ett fiasko

SKOGSBRUK Alliansen skriver på SVT Debatt om Miljömålsberedningens förslag till regeringen för att stärka skogens roll i Sverige. Problemet är att förslagen bara är ett spel för gallerierna för att dölja det faktum att regeringen missat fjorton av sexton miljömål. Men ett nationellt skogsprogram kan säkert vara bra ?

Alliansfritt Sverige - 17 maj 14 kl. 09:54

Gav regeringens miljardsatsning de lovade 30 000 jobben? Nej, bara 87

Under Almedalsveckan 2013 presenterade alliansen en jobbsatsning för unga arbetslösa, yrkesintroduktionsanställningar (YA). Satsningen är en kombination mellan utbildning och arbete och var resultatet av ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och regeringen. Och de satte ett mål att det skulle skapa 30 000 nya jobb per år.

Supermiljöbloggen - 10 apr 14 kl. 13:30

Regeringens vårbudget ur miljösynpunkt

Regeringen släppte igår vårbudgeten, sina förslag inför budgetpropositionen för 2015. Att reda ut miljösatsningar eller ickesatsningar i budgeten är svårt då mycket kopplat till miljö gömmer sig i andra kategorier, exempelvis inom energi, kommunbidrag eller kommunikationer. Det finns däremot tydliga indikationer som kan ge en bild, vilka SMB försökt sammanställa.

DI - 26 sep 13 kl. 10:29

Kommentar: Bilmålet ett praktfiasko

Regeringens stolta mål om en "fossiloberoende fordonsflotta år 2030" kommer att sluta med ett praktfullt fiasko..

Ekonomistas - 09 sep 13 kl. 09:00

Åsidosätter Riksbanken prisstabilitetsmålet? Vad är i så fall kostnaderna?

Vad menas med att ?åsidosätta prisstabilitetsmålet? när Riksbanken har ett inflationsmål på 2 procent?

YLE - 25 sep 13 kl. 21:00

Koivukangas: Let's talk about sex

Två matcher med nytt spelsystem har renderat fyra gjorda mål och sex kvalpoäng. Inledningen för Andreé Jeglertz "nya" landslag har varit så gott som perfekt. När Andreé Jeglertz sneglade på det inför säsongen 2013-2014 spikade VM-kvalprogrammet tänkte han säkerligen att nio poäng under hösten skulle vara den perfekta julklappen.

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Nytt fall för oljepriset

Oljepriserna har fallit tvärt efter det att ett möte mellan Opec och dess allierade om minskad oljeproduktion försenades. Det dämpade förhoppningarna om att snabbt kunna parera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset på energimarknaden och priset.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Åtalas för dataintrång mot Allra-granskare

En 46-årig man har åtalats misstänkt för att ha kapat en mobiltelefon som tillhörde en skribent som granskade fondbolaget Allra. Genom att flytta skribentens telefonnummer till ett annat sim-kort ska 46-åringen ha kommit över hans Google-konto, rapporte.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Danmark planerar gradvist öppnande

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) säger att det danska samhället troligen kan öppnas gradvis igen efter påsk. I en intervju med nyhetsprogrammet 21 Søndag säger Frederiksen att beslutet gäller om samtliga följer de riktlinjer som gäller i för.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Coronaviruset dråpslag mot USA:s ekonomi

USA:s dagliga BNP har gått ner med 29 procent jämfört med första veckan i mars, enligt en studie av finansanalysföretaget Moody's Analytics. Den kraftiga inbromsningen är helt unik och går inte att jämföra med andra ekonomiska kriser i landets historia..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Coronastängt Christiania portar langare

Christiania i Köpenhamn, som stängt för besökare med anledning av coronautbrottet, kommer att porta knarklangare som rapporterats ha skapat otrygghet i närliggande områden. Efter stängningen den 21 mars har flera drogförsäljare hållit sig på omkringligg.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Svensktoppen: Hanna Ferm kliver upp i topp

Hanna Ferm överraskar och intar förstaplatsen med sin Melodifestivalslåt "Brave"..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Andersson: ”Hoppas att det är en mardröm”

Coronakrisen stoppade senaste samlingen och flyttade fram fotbolls-EM till nästa år. Förbundskapten Janne Andersson har svårt att greppa allt som har hänt. – Jag vaknar varje dag och hoppas att det är en mardröm: ”Så här kan det väl inte vara?

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Kokkonen klar för spel i HV71

”En härlig lirare som gillar att göra mål”..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Legendarens coronafruktan: ”Väldigt tufft”

Samtidigt som fotbollslegendaren Roberto Donadoni försöker förbereda sin kinesiska klubb Shenzhen inför säsongen finns tankarna hos hans familj i coronakrisens Italien. – Det är väldigt, väldigt tufft, säger den före detta Milanstjärnan. Donadoni, 56 år.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Detta har hänt i Sverige under coronakrisen

Här är de viktigaste händelserna sedan det första bekräftade fallet i landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.