Opinionen.se > Opinion

Monday, 06 April, 04:00

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Juncker kräver tvång mot banker
Europeiska banker som behöver rekapitaliseras bör kunna tvingas till det, säger eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker. – Europeiska banker – inte alla, men en del – behöver rekapitaliseras, sade Juncker i en radiointervju enligt AFP. – Och om det finns ett behov av rekapitalisering måste vi se till att det sker. . .
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Jean-Claude Juncker, Juncker, AFP, Deutsche Banks, Josef Ackerman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juncker, kräver, tvångmot , banker
BT - 28 sep 12 kl. 19:12

Bankerna behöver 59,3 miljarder euro

De krisande spanska bankerna behöver 59,3 miljarder euro, motsvarande strax över 500 miljarder svenska kronor, i nytt kapital för att undvika konkurs.
Det visar de stresstester av spanska banker som redovisades i kväll.
Summan var väntad.

BT - 21 jun 12 kl. 23:02

Spanien behöver 62 miljarder euro

Kapitalbehovet för spanska banker bedöms till 52-62 miljarder euro. Euroländerna förutser att den spanska regeringen lämnar in en formell begäran på måndag, enligt eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker. Därefter kan ett stödprogram, inklusive krav på den spanska banksektorn, förhandlas fram.

BT - 12 dec 12 kl. 19:09

Gnissel på EU-toppmöte

EU-ledarna är på ännu ett toppmöte i Bryssel. Ingen akut kris står på agendan, men svårigheter att enas om en bankunion splittrar EU-länderna inför mötet.
EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy har tillsammans med EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso, eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker och ECB-chefen Mario Draghi dragit upp riktlinjer för hur euroländernas ekonomier ska knytas ännu mer samman.

YLE - 06 jul 12 kl. 13:35

Vilse i eurojargongen? Här hittar du euroordboken

Eurokrisen rasar omkring oss, och ofta talar politikerna, experterna och journalisterna ett språk som känns obekant och jobbigt. Här har vi samlat de viktigaste termerna som dagligen figurerar i medierna. Betalningsoförmåga/ Insolvens ?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.