Kristianstadsbladet > Utrikes

Wednesday, 01 April, 06:38

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 11:02

Katla mullrar - medier spekulerar om utbrottDen islndska vulkanen Katla, granne med knda Eyjafjallajkull, mullrar. Men blir det ett utbrott? Experterna tror inte p det men i flera internationella medier spekuleras det vilt.
Ett Katlautbrott skulle f fjolrets islndska utbrott och dess fljder att framst som obetydliga, skriver brittiska The Guardian. Senast Katla fick utbrott var fr 93 r sedan.
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katla, mullrar, medier, spekulerarom , utbrott
BT - 14 okt 11 kl. 11:14

Katla mullrar - kan explodera

Vulkanen Katla, granne med ökända Eyjafjallajökull, mullrar. Men blir det ett utbrott? Experterna tror inte på det, men i flera internationella medier spekuleras det vilt.

UNT - 14 okt 11 kl. 10:04

Katla mullrar

Den isländska vulkanen Katla, granne med ökända Eyjafjallajökull, mullrar. Men blir det ett utbrott? Experterna tror inte på det men i flera internationella medier spekuleras det vilt.

Nyhetskanalen - 14 okt 11 kl. 10:08

Vulkanen Katla uppges mullra

Vulkanen Katla, granne med ökända Eyjafjallajökull, mullrar. Men blir det ett utbrott? Experterna tror inte på det, men i flera internationella medier spekuleras det vilt.

NT - 25 nov 11 kl. 20:21

Isländsk storvulkan mullrar

Invånarna i kommunen Vik intill den isländska vulkanen Katla har den senaste tiden tränat på evakueringsrutiner. Aktiviteten har ökat i vulkanen..

Västerbottens Folkblad - 08 jun 12 kl. 12:19

Träiga gamla Katla skrämmer ingen

Krönika av Sara Lundvall om ?Bröderna Lejonhjärta. ?

YLE - 13 feb 17 kl. 17:49

Soini: Sociala medier ett djävulskt redskap

Det är oklart huruvida utrikesminister Timo Soini beundrar eller förfäras av Donald Trumps politik. Soini kommenterade Trump i en radiointervju för Yles Ykkösaamu på måndagen. Anu Koivunen, medieforskare och professor vid Stockholms universitet anser att det är en intressant intervju där Soinis rollbyten kommer fram.

SR - 09 jul 11 kl. 21:00

Vulkanen Katla kan vara på väg att vakna

Vulkanen Katla i södra Island kan vara på väg att vakna till liv sedan stora mängder smältvatten forsat ur Myrdalsjökull idag..

Nyhetskanalen - 06 okt 11 kl. 08:31

Vulkanen Katla på väg att få utbrott

Jättevulkanen Katla på Island kan vara på väg att få ett utbrott, enligt forskare på plats. Ett utbrott kan få stora effekter på flygtrafiken..

BT - 06 jul 11 kl. 15:24

Hekla mullrar på Island

Vulkanen Hekla mullrar på Island och verkar redo för ett utbrott, enligt en expert.
- Rörelserna runt Hekla har varit ovanliga under de två till tre senaste dagarna och har noterats av fem väldigt exakta mätare som placerats runt berget, sade professor Pall Einarsson.
Men den svenske seismologen Reynir Bödvarsson tonar ner varningen.

Sydsvenskan - 06 jul 11 kl. 11:38

Hekla mullrar på Island

Arkivfoto: Scanpix
Vulkanen Hekla mullrar på Island och verkar redo för ett utbrott, uppgav professor Pall Einarsson vid Islands universitet i dag.
REYKJAVIK. Vulkanen Hekla mullrar på Island och verkar redo för ett utbrott, uppgav professor Pall Einarsson vid Islands universitet på onsdagen.?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.