Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 31 March, 14:31

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ceremoni för vanvårdare sker i november
De som vanvårdades i fosterhem och barnhem 1920-1980 bjuds in till en särskild upprättelseceremoni. Ceremonin ska ske 21 november i Blå hallen i Stockholms stadshus, skriver regeringen i ett pressmeddelande. De 850 personer som deltog i utredningen om vanvården är inbjudna, men även andra som varit utsatta för övergrepp eller försummelse i fosterhem eller barnhem kan anmäla sig. Ceremonin ska direktsändas i tv..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Blå, Stockholms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ceremoniför , vanvårdare, skeri , november
Nyan - 29 jun 15 kl. 10:49

Vanvårdare barn får upprättelseceremoni

Med anledning av landskapsregeringens utredning om vanvård av samhällsvårdade barn på Åland ordnas en upprättelseceremoni i september. Camilla Gunell håller upprättelsetal och det blir musikuppträdande och föreläsning. Ceremonin, som äger rum den 18 september mellan klockan 13 och 15 är öppen för allmänheten och ordnas i auditoriet på Alandica Kultur och Kongress, Mariehamn Programmet består av upprättelsetal av lantrådet Camilla Gunell, musikuppträdande samt en föreläsning om att hantera minnen av Kjell-Åke Nordqvist, tf direktör på Ålands fredsinstitut.

SVT - 26 dec 19 kl. 06:36

Därför har myndigheter svårt att stoppa notoriska vanvårdare av djur

Trots upprepade kontroller, djurförbud och polisanmälningar fortsätter vissa människor att skaffa djur. Myndigheter upplever att det är svårt att stoppa de notoriska vanvårdarna..

SVT - 26 dec 19 kl. 19:49

Över 200 avlivade katter hos notorisk vanvårdare

Trots upprepade kontroller, djurförbud och fällningar i domstol fortsätter de att skaffa djur. SVT Nyheter har tittat närmare på tre fall där vanvården har pågått i decennier – och där myndigheter beskriver en uppgivenhet..

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

Dalarnas tidningar - 17 mar 17 kl. 13:31

Vanvårdare och övergivna hundar levde bland smuts och sopberg

Hedemorabons hundar levde i misär – ovårdade, oklippna, aggressiva och i ett hem med sopor från golv till tak. Nu har de omhändertagits av länsstyrelsen..

DalaDemokraten - 17 mar 17 kl. 13:31

Vanvårdare och övergivna hundar levde bland smuts och sopberg

Hedemorabons hundar levde i misär – ovårdade, oklippna, aggressiva och i ett hem med sopor från golv till tak. Nu har de omhändertagits av länsstyrelsen..

NSD - 22 mar 18 kl. 15:22

Vanvårdare hundar avlivades

De två hundarna var i så dåligt skick när de omhändertogs att en av dem avlivades kort därefter..

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 08:33

Vård som blev vanvård

Foto: Caroline Andersson
Journalist Thomas Kangers ”Stulen barndom” lyssnar till de röster som ingen tidigare lyssnade till, ser de barn som blev vanvårdade när de skulle bli omhändertagna. Kulturskribent Ella Andrén möter en fruktansvärd historia som inte ligger långt bakåt i tiden.
2011 bad riksdagens talman i en ceremoni om ursäkt för vanvården av barn som omhändertagits av staten.

YLE - 05 sep 17 kl. 18:54

Vittnen berättar om det fysiska våldet på G1-avdelning – misstänkta vårdare nekar till brott

Egentliga Finlands tingsrätt behandlar på tisdagen åtalen mot tre manliga vårdare vid äldrepsykatrin vid sjukhuset i Kuppis i Åbo. Vårdarna nekar till brott. Åklagaren väckte i våras åtal för vanvård och bland annat grov misshandel som riktat sig mot patienter på Kuppis sjukhus avdelning G1 åren 2009 och 2013.

YLE - 13 apr 17 kl. 12:40

Tre vårdare åtalas för vanvård på Kuppis sjukhus

Åklagaren har väckt åtal för vanvård och misshandel som riktat sig mot patienter på Kuppis sjukhus avdelning G1 åren 2009 och 2013. Åklagarämbetet i västra Finland meddelar att tre vårdare står åtalade för de misstänkta brotten som ägde rum på den psykiatriska avdelningen för äldre. En vårdare åtalas för grov misshandel och brott mot tjänsteplikt.

YLE - 13 sep 17 kl. 20:11

Olkinuora och Almqvist: Man måste kunna tala om vanvård

I Raseborg pågår debatten om varför anhöriga inte informerades om misstankar om misshandel på ett äldreboende förrän efter att polisutredningen var klar. - Om det handlar om missförhållanden bör ju anhöriga få veta det genast, säger pensionerade läkaren och politikern Fredrik Almqvist. Han anser att de misstankar om vanvård som har undersökts på ett äldreboende i Raseborg inte har något med tystnadsplikt att göra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.