Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 30 March, 09:03

Dagens Medicin - 14 okt 11 kl. 11:27

Hjärnkirurgi mot epilepsi effektivt på lång siktUngefär varannan patient som genomgår hjärnkirurgi mot epilepsi är i stort sett fri från anfall efter tio år. Det visar den hittills största och längsta studien på området.  .
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnkirurgimot , epilepsi, effektivt, lång, sikt
BT - 14 nov 14 kl. 05:35

Operation effektivt mot epilepsi

Bara en bråkdel av landets epilepsipatienter opereras. Men det är en bra metod som kan förändra livet för den sjuke. Det slår nu forskare fast och anser att fler borde behandlas med kirurgi.

Expressen - 20 jul 16 kl. 02:23

Ben Carson om talet: "Är inte hjärnkirurgi"

CLEVELAND. Ben Carson är en av kvällens stora talare. Men är hjärnkirurgen och den före detta republikanska kandidaten exalterad?

NT - 25 jan 11 kl. 16:01

Forskare: Chopin led av epilepsi

Den polske kompositören Frédéric Chopin led av epilepsi. Chopin avled 39 år gammal i vad som nyligen fastställts var cystisk fibros. Nu har dock en grupp spanska läkare kommit fram till att han också led av epilepsi, uppger BBC..

Nyheter 24 - 23 apr 11 kl. 13:10

Video: Skoningslös McDonaldsmisshandel slutar med epilepsi-anfall


Se video hur 22-åringen blev oprovocerat påhoppad och misshandlad inne på McDonalds-restaurangen. BALTIMORE. En 22-årig kvinna blev attackerad av två yngre flickor när hon var på besök i en av McDonalds restauranger i amerikanska Baltimore.

SR - 05 feb 16 kl. 05:00

Opererades mot epilepsi - livet vände

Allt färre patienter med epilepsi opereras för att bli av med sina anfall, trots att operationsmetoderna förbättrats för flera former av sjukdomen. Det visar siffror från det svenska epilepsi-registret..

Barometern - 12 sep 19 kl. 13:47

Han berättar om livet med epilepsi

Linus Olsson har levt i 25 år med epilepsi. Om detta, och för att sprida kunskap om epilepsi, föreläser han i Lindås Folkets hus på onsdag kväll..

Dagens Medicin - 02 feb 11 kl. 09:49

Nya riktlinjer för epilepsi

I dag, onsdag, publicerar Läke­medelsverket sina rekommen­dationer för läkemedelsbehandling av epilepsi de första på 14 år..

GöteborgsPosten - 13 jul 11 kl. 21:11

Epilepsi friade man från mordbrand

Mannen anlade en brand ? men frias på grund av sin epilepsi..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 11 kl. 23:53

Epilepsi friade man från mordbrand

Mannen stod inför rätta för mordbrand efter en anlagd brand i en källare i Malmö. Men onsdagens dom i Malmö tingsrätt friar mannen från att uppsåtligen orsakat branden. Den rättspsykiatriska undersökningen visar att han vid tillfället led av en allvarlig störning utlöst av epilepsi.

BT - 13 jul 11 kl. 23:52

Epilepsi friade man från mordbrand

Mannen stod inför rätta för mordbrand efter en anlagd brand i en källare i Malmö. Men onsdagens dom i Malmö tingsrätt friar mannen från att uppsåtligen orsakat branden. Den rättspsykiatriska undersökningen visar att han vid tillfället led av en allvarlig störning utlöst av epilepsi.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

”Den som inte börjar tidigt med AI riskerar att förlora racet”

Vi har svårt att se att AI kommer att ersätta vårdpersonalen – mer sannolikt är att vårdpersonal med AI-stöd kommer att ersätta dem som inte använder det, skriver två debattörer i en replik..

Dagens Medicin - Igår: 09:00

”Vårt budskap aktualiseras av den pågående krisen”

Vem ska ta hand om det berg av patienter vars vård skjutits fram, efter krisen? Det undrar Laura Björnström och Akil Awad från Stockholms sjukvårdsupprop..

Dagens Medicin - I förrgår: 17:00

Hjärtskada kopplas till sämre prognos vid covid-19

Covid-19-patienter med förhöjda troponinvärden hade i en kinesisk studie betydligt sämre prognos än andra. Detta gäldre även om de inte hade känd hjärt-kärlsjukdom..

Dagens Medicin - I förrgår: 16:08

Gotländsk vårdpersonal: Stanna på fastlandet

Stanna på fastlandet i påsk. Det vädjar gotländsk vårdpersonal om i ett filmklipp på Facebook..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:24

MSB: Risk att vård inte kan upprätthållas

Det finns nu en påtaglig risk för att hälso- och sjukvården i vissa delar av Sverige inte kan upprätthållas, bedömer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Webbokning gav lugn i väntrummet

När alla regionens alla vårdcentraler stängde sina drop in-mottagningar till följd av det nya coronaviruset kunde Ängens vårdcentral i Örebro ha fortsatt öppet. Lösningen är webbokningssystemet..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:56

Nya riktlinjer för skyddsutrustning i vården

Sveriges samtliga regioner har enats om nya riktlinjer för skyddsutrustning. I dessa ingår inte munskydd, säger Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:37

5 000 personer har anmält sig till vården

Över 5 000 personer har anmält sig för att arbeta i Stockholms sjukvård under den ansträngda situationen som nu råder under coronakrisen, skriver Dagens Nyheter. Sedan regionens sjukvårdsdirektör höll en presskonferens i onsdags om det pressade läget har antalet som visat intresse fördubblats..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:30

”En sjuk läkare gör ingen nytta”

Dra dig hellre undan än riskera din egen hälsa – både för din och för patienternas skull. Så tycker etikexperten Göran Collste att vårdpersonal bör resonera kring smittrisken..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:05

Privata vårdgivare bemannar Stockholm

För två veckor sedan kontaktade Aleris Socialstyrelsen samt samtliga regioner där bolaget har verksamhet och meddelade att det är redo att hjälpa till med anledning av covid-19. I går, torsdag, kom beskedet att Region Stockholm behöver vårdpersonal. Så i dag går 50 frivilliga anestesiläkare,....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.