Regeringen > Nyheter

Thursday, 02 April, 15:26

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:21

Utredning om ensamkommande barn presenterasI dag verlmnar utredaren Gran Ewerlf betnkandet i utredningen om mottagandet av asylskande ensamkommande barn till migrationsminister Tobias Billstrm. Presskonferensen webbsnds klockan 11.00. Pressmeddelande: Presstrff med Gran Ewerlf, Utredningen om en versyn av mottagandet av asylskande ensamkommande barn Justitiedepartementet, 13 oktober 2011.
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredningom , ensamkommande, barn, presenteras
DN - 09 jun 16 kl. 00:00

”Ensamkommande barn får vänta för länge på omsorg”


Ny rapport. Det tar för lång tid innan ensamkommande barn får den vård och omsorg de behöver, konstaterar Human rights watch i sin första rapport om Sverige som presenteras i dag. Barnens asylansökningar måste prioriteras och kommunerna måste få mer stöd, skriver forskaren Rebecca Riddell..

YLE - 21 sep 15 kl. 13:09

Ensamkommande barn måste få ett hem snabbare

Barnombudsman Tuomas Kurttila kräver att kommuner och staten snabbare placerar ensamkommande flyktingbarn hos privatfamiljer. Ensamkommande minderåriga flyktingbarns asylansökan ska inte heller förkastas snabbt, till exempel på grund av barnets hemland, menar Kurttila. - Finland måste förbereda sig på att ta emot flera ensamkommande flyktingbarn, säger Kurttila.

BT - 17 jul 14 kl. 14:11

Allt fler ensamkommande barn

Hundratals ensamkommande barn har redan tvångsplacerats ut i kommuner. Detta bara ett halvår efter lagändringen som tvingar kommuner att ta emot barnen. Och hittills i år har det redan kommit fler barn än det kom under hela förra året.

BT - 11 jul 16 kl. 13:26

IVO kritiserar handläggningen av ensamkommande barn

Inspektionen för vård och omsorg kritiserar kommunen för bristande handläggningstid i ett ärende som gäller ett ensamkommande barn. Pojken hade fått ett beslut om utredning, men det tog fyra månader innan en särskild socialsekreterare utsågs..

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 07:00

Ensamkommande barn nekas av kommunen igen

Östra Göinge kommun nekar att ta emot två ensamkommande barn. I dag ansvarar man för 19 barn, mer än dubbelt så många som avtalet säger.
Inspektionen för vård och omsorg kritiserade i våras att Östra Göinge kommun sagt nej till tre ensamkommande barn som anvisats till kommunen.

YLE - 26 okt 15 kl. 04:30

Nästan tusen ensamkommande barn hittils i år

Strömmen av asylsökande har minskat de senaste veckorna, men fortfarande anländer hundratals flyktingar varje vecka till Finland. Då det gäller ensamkommande flyktingbarn har Finland under de senaste åren tagit emot mellan 120 och 150 barn per år. I år antalet redan nära tusen.

YLE - 26 okt 15 kl. 04:30

Nästan tusen ensamkommande barn hittills i år

Strömmen av asylsökande har minskat de senaste veckorna, men fortfarande anländer hundratals flyktingar varje vecka till Finland. Då det gäller ensamkommande flyktingbarn har Finland under de senaste åren tagit emot mellan 120 och 150 barn per år. I år är antalet redan nära tusen.

Skånskan - 05 nov 15 kl. 13:08

Föreslår stopp för ensamkommande barn

Svalöv/Landskrona Folkpartiet, Miljöpartiet och Moderaterna i Landskrona vill se ett totalstopp för ensamkommande barn till Landskrona kommun. De tre partierna menar att man inte har kapacitet för att ta emot fler barn. Som bevis för sin tes den lex Sarah anmälan som Landskronas socialtjänst själva har gjort där man säger att verksamheten kring ensamkommande barn är så överbelastad att det saknas förutsättningar att nå upp till de krav på kvalitet som krävs enligt lag.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 14:12

Allt fler ensamkommande barn

Hundratals ensamkommande barn har redan tvångsplacerats ut i kommuner, bara ett halvår efter lagändringen som tvingar kommuner att ta emot barnen.Och hittills i år har det redan kommit fler barn än det kom under hela förra året.
Reglerna om hur ensamkommande barn placeras i landets kommuner ändrades efter att antalet ensamkommande flyktingbarn ökade och det blev allt svårare att hitta platser hos kommuner som frivilligt ville ta hand om dem.

BT - 17 jul 14 kl. 14:12

Allt fler ensamkommande barn

Hundratals ensamkommande barn har redan tvångsplacerats ut i kommuner, bara ett halvår efter lagändringen som tvingar kommuner att ta emot barnen. Och hittills i år har det redan kommit fler barn än det kom under hela förra året.Reglerna om hur ensamkommande barn placeras i landets kommuner ändrades efter att antalet ensamkommande flyktingbarn ökade och det blev allt svårare att hitta platser hos kommuner som frivilligt ville ta hand om dem.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.