DI > Ekonomi

Saturday, 04 April, 10:09

DI - 14 okt 11 kl. 10:13

Buffett avslöjar både inkomst och skattFinansmannen Warren Buffett avslöjar i sin kamp för högre skatter för de superrika nu både sin nettoinkomst och hur mycket han betalar i skatt. Totalt drog han in nästan 420 miljoner kronor förra året, skriver Waal Street Journal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Warren Buffett, Waal Street Journal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Buffett, avslöjar, både, inkomstoch , skatt
Dagens PS - 23 maj 19 kl. 07:50

Statliga räder avslöjar fusk för 650 miljoner

Samarbetet mellan Skatteverket och Försäkringskassan uppdagar bedrägerier för långt över en halv miljard kronor. ”Vår socialförsäkring ska gå till dem som behöver den, inte till dem som medvetet försöker få mer pengar än vad de har rätt till”, säger Britt-Marie Hultström, verksamhetsområdeschef vid Försäkringskassan, till TT. Kommentaren kommer i samband med att Försäkringskassan på torsdagsmorgonen presenterar siffror för det samarbete man haft med Skatteverket de senaste tio åren.

Expressen - 27 okt 17 kl. 17:23

Siffror avslöjar – så äts pensionshöjningen upp

Pensionär – passa på att njut av inkomstökningen nästa år.För efter 2018 planar ökningen ut när den äts upp av dyrare livsmedel och boendekostnader.– Hela pensionssystemet måste renoveras.

Expressen - 05 nov 19 kl. 12:00

Siffrorna avslöjar: Miljon- smäll för kungligheterna

Skattesiffrorna i Norge har blivit offentliga – och för prinsessan Märtha Louise var 2018 inget bra år.Hennes inkomst sjönk från 1,87 miljoner till drygt 600 000 norska kronor, skriver Dagbladet. En annan i kungafamiljen, Marius Borg Høiby, nolltaxerade..

Dagens PS - 11 apr 17 kl. 12:28

Chefsflykt på Klarna – här är orsaken

Som DagensPS.se skrev om nyligen var USA-chefen Brian Billingsley bara en av ett 20-tal nyckelpersoner som har lämnat bolaget på kort tid, vilket sajten Breakit var först att rapportera. När artikeln skrevs ville Klarna – som är en av Europas få ”enhörningar” i techsektorn (med begreppet unicorn menas bolag med över 1 miljard dollar i omsättning) – inte avslöja orsaken till de många toppchefernas sorti men nu kan amerikanska Bloomberg avslöja orsaken: svensk skatt.

Alliansfritt Sverige - 05 mar 14 kl. 09:18

Tredubbling av fattiga på tio år

Fattigdomen ökar i grupperna arbetslösa, sjuka, och förtidspensionerade samtidigt som den relativa fattigdomen ökar. I SCB:s inkomstfördelnings-undersökning visar att inkomstskillnaderna har ökat markant under Alliansens regeringstid, och inte så lite heller. Det har blivit tre gånger så många fattiga under ett decennium.

Dagens PS - 10 aug 17 kl. 11:11

NY Times: Allt som är ”trasigt” i ekonomin

Den här enkla grafen avslöjar den skrämmande utvecklingen, enligt tidningen. En simpel graf framtagen av de tre ekonomerna Thomas Piketty, Emmanuel Saez and Gabriel Zucman har den senaste fått stor uppmärksamhet i USA, skriver New York Times. Statstiken visar nämligen hur distributionen i inkomstökningarna mellan samhällsklasser har svängt kraftigt och på ett helt unikt sätt mellan 1980 och 2014.

YLE - 01 nov 12 kl. 08:00

Skatteuppgifterna visar inte lön

I dag publiceras finländarnas skatteuppgifter. När man läser dem bör man komma ihåg att uppgifterna inte förmedlar hela sanningar. Till exempel säger de inget om finländarnas bruttolön, säger Päivi Kaari vid Skattebetalarnas Centralförbund.

Posh24 - 08 aug 12 kl. 08:19

Snart kan du köpa kläder av Natacha Peyre!

Förra året cirkulerade det otaliga rykten om att Natacha Peyres exklusiva livsstil inte gick ihop med hennes brist på inkomst. Men för att slå hål på ryktena om att hon försörjer sig som eskort har hon nu bestämt sig för att öppna en webbshop, och få ordning på sin privatekonomi: "Nu får jag lov att avslöja min nya webbshop som kommer ligga uppe om en snar framtid. Där kommer ni hitta handplockade kläder för bra priser", avslöjar hon i sin blogg.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 12:00

Sprit ger fängelse - knark böter

Foto: Annica Jönsson
Den som dricker en 37:a sprit eller ett par flaskor vin och sätter sig bakom ratten kan normalt räkna med fängelse. Men den som tar en spruta heroin och därefter sätter sig och kör får i princip aldrig mer än bötesstraff.
Orsaken: att brottet grovt drograttfylleri inte finns.

Kristianstadsbladet - 18 feb 13 kl. 07:00

Större engagemang kan rädda tidningarna

Foto: Bosse Nilsson
Den tryckta dagstidningsupplagan sjunker och pengarna rullar inte in som förr. Finns det en framtid för papperstidningen? Journalist Lukas Ernryd söker svaren och träffar medieprofessor Bo Reimer, som vill se mer socialt engagerade tidningar.

BT - 26 feb 13 kl. 07:45

Chauffören: Jag känner mig lurad

Han arbetade över 300 timmar på en månad och hann knappt se sin familj. Men det var ständiga problem med lönen och nu är Aws Al-Juboori en av flera chaufförer som anser sig utnyttjade av Taxi Kurir i Borås. Hör av dig till BT med tips!

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Viruskrisen dråpslag mot knallarna: ”Har ett rent helskotta”

Om några veckor skulle marknadssäsongen dra igång på allvar. Men nu är allt inställt fram till sommaren, och hundratals knallar står i….

DI - 30 minuter sedan

Svensk Handel: Många klarar max två månader

Coronaviruset fortsätter slå hårt mot handeln. I Svensk Handels senaste undersökning uppger tre av tio företag inom sällanköpshandeln att….

DI - 30 minuter sedan

Stena vill göra färja till corona-sjukhus: ”Fullt möjligt”

Stena Line erbjuder sig att konvertera bil- och passagerarfärjan Stena Saga till ett sjukhusskepp för coronapatienter, något som….

DI - 1 timme sedan

Coronakrisen slår till – så ska du göra med boräntan nu

Faktorer som drar åt olika håll påverkar bolåneräntornas utveckling just nu.  Att binda räntan och på förhand veta sin månadskostnad i en….

DI - 1 timme sedan

”Ingen vågar sig hit längre” – Di:s nya serie skildrar företagares nya vardag

En osynlig flodvåg som sveper med sig alla företag. Så beskriver Di:s krönikör Andreas Cervenka coronakrisen i Di TV:s nya dokumentärserie….

DI - 1 timme sedan

Trump sparkar granskare av Ukrainaskandal

President Donald Trump har sparkat Michael Atkinson, tillsynschef för underrättelsetjänsterna..

DI - 1 timme sedan

Snus och spel tar oss genom krisen

Tobaksjätten Swedish Match och spelbolaget Evolution Gaming har stått starka under krisen, och Trumps använde Twitter för att få fart på….

DI - 2 timmar sedan

Många ARN-anmälningar kopplas till coronakris

Antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har ökat kraftigt då bland annat resor och evenemang har ställts in på grund av….

DI - 2 timmar sedan

Rusning för att rädda Skansen: ”finns djupt i svenska folksjälen”

Efter att Skansens ledning förra veckan skickade ett nödrop till staten om deras ekonomiska kris har friluftsmuseet överrumplats med kärlek….

DI - 2 timmar sedan

Första fall av corona på Falklandsöarna

Det första fallet av coronavirus har bekräftats på Falklandsöarna i Sydatlanten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.