Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 09 April, 16:23

Dagens Medicin - 14 okt 11 kl. 11:09

Doktorander får anställningDoktorander vid Göteborgs universitet ska anställas. Bidragen försvinner och möjligheten att finansiera forskarutbildningen med stipendier begränsas..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Göteborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Doktoranderfår , anställning
DN - 11 dec 12 kl. 00:35

?Låt alla doktorander få anställning direkt?

Gunnar Öquist och Mats Benner skiver på DN Debatt (9/12) om behovet av en ny forskningspolitik. Men liksom regeringen missar Öqvist och Benner att en bra forskningspolitik kräver en bra politik också för de forskarstuderande. Socialdemokraterna föreslår att alla doktorander ges anställning från första dagen, skriver Ibrahim Baylan (S)..

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 07:00

Var sjunde anställd saknar fast anställning

Var sjunde person som går till sitt jobb på Kristianstads kommun har en tidsbegränsad anställning, är timanställd eller jobbar mer- eller övertid. Samtidigt minskar antalet fast anställda.
Situationen är inte okej, säger kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP).

Uppsalanyheter.se - 14 maj 14 kl. 08:03

Guldcykel efter 25 års anställning

Guldklocka eller guldmedalj efter 25 års anställning har nog de flesta hört talas om, nu kan den som uppnått 25 års anställning i kommunen få en guldcykel istället.Guldklocka eller guldmedalj efter 25 års anställning har nog de flesta hört talas om, nu kan den som uppnått 25 års anställning i kommunen få en guldcykel istället.   Om det är en guldfärgad cykel framgår inte men numera kan den som vill välja en cykel som gåva för 25 års tjänst i Uppsala Kommun istället för guldklocka eller medalj göra det.

BT - 05 nov 13 kl. 15:00

Lärlingar ska lockas med anställning

Jobb och lön ska locka fler unga att välja lärlingsutbildning. Nu föreslår regeringen en särskild lärlingsanställning. Precis som många andra regeringar runt om i Europa sneglar den svenska på Tyskland, Nederländerna, Österrike och Danmark för att hitta sätt att pressa ned ungdomsarbetslösheten.

SmålandsPosten - 25 apr 14 kl. 06:24

Uppvidingebo tar strid för sin anställning

En Uppvidingebo som varit anställd på ett företag i Göteborg blev avskedad anklagad för att ha misskött sina redovisningar. Nu stämmer mannen sin arbetsgivare och begär skadestånd. Uppvidingebon hade arbetat i koncernen sedan 2011.

YLE - 21 jan 15 kl. 04:28

Hon fick fast anställning efter 15 års snuttjobb

Efter 15 år som barnskötare på tidsbundna kontrakt har Maria Grahn fått fast anställning. Karleby stad börjar året med att tillsvidareanställa 18 dagvårdare. Maria Grahn började jobba på en förskola i Karleby år 2000.

YLE - 02 feb 17 kl. 13:11

UM förnekar att person förvägrades anställning på grund av dubbelt medborgarskap

Helsingin Sanomat rapporterade under torsdagen om ett fall där Utrikesministeriet drog tillbaka en redan utlovad anställning, uttryckligen för att personen i fråga hade både finländskt och ryskt medborgarskap. Enligt Utrikesministeriet gjordes det en bredare bedömning av personen än vad Helsingin Sanomat har låtit förstå. Tidningen hade fått tillgång till en ljudinspelning, där en tjänsteman vid UM säger till personen att ryska medborgare kan utsättas för påtryckning från Ryssland.

YLE - 01 aug 17 kl. 19:04

Tillsvidare anställning gäller för nya stadsdirektören i Kaskö

När Kaskö nu ska anställa en ny stadsdirektör kommer tjänsten att vara en tillsvidare anställning. Förslaget om en tidsbunden anställning röstades ner. - Mitt beslutsförslag var att vi skulle ha en tidsbunden tjänst på tre år, men det röstades omkull med tre röster mot fyra, säger styrelseordförande Carl-Gustav Mangs.

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 12:40

Handslag ett krav för anställning – kommunens förslag

Nya förslaget från kommunstyrelsen i Trelleborg lyder att den som vill ha anställning måste skaka hand med arbetsgivaren. Förslaget kan strida mot grundlagen. Det rapporterar Trelleborg Allehanda.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 09:30

Hundjobbet blev en fast anställning

Foto: Tommy Svensson
Det är hårda tider för unga som ska ut i arbetslivet. Men Jenny Olsson från Mixen på Stenforsaskolan har redan fått jobb. Nu är hon fast anställd på Grändens hunddagis.

DN - 18 mar 15 kl. 20:57

Boman avslutar sin anställning på Handelsbanken


Den 25 mars avgår Pär Boman som vd för Handelsbanken. Tanken var att han skulle behålla sin anställning – med en årslön på 11,2 miljoner kronor – i ytterligare två år. Men på onsdagen kom besked om att Boman avslutar sin anställning.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

”Mer skydd är inte alltid bättre”

Frågan om vilken skyddsutrustning som är tillräcklig fortsätter att väcka diskussion och känslor. Dagens Medicin försöker reda ut vad som ligger bakom rekommendationerna..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Ytterligare ett självtest förbjuds

Läkmedelsverket förbjuder ytterligare ett självtest för covid-19..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Ökat tryck även i Västra Götaland

Antalet smittade i Västra Götalandsregionen fortsätter att öka, även om ökningen inte tagit fart ordentligt än. Regionen ser än så länge inte den kraftiga ökning som setts i Stockholm..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Arbetsmiljöproblem anmäls i virusets spår

Över 60 tillbud som har med det nya coronaviruset att göra har anmälts till Arbetsmiljöverket, rapporterar TCO:s tidning Arbetsvärlden..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Egentillverkade visir arbetsgivarens ansvar

Det är arbetsgivaren som får avgöra om visir tillverkade av overhead-blad ger tillräckligt skydd vid vård av covid-19-patienter.  – Det är de som ska göra riskbedömningen, säger Torben Vincentsen, chef för enheten för användarregler hos Arbetsmiljöverket..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Krisen har fått Stockholms primärvård att ställa om

Från vårdcentralerna ut i hemmen. Det är en av de förändringarna som personalen primärvården i Region Stockholm nu står inför..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Nu är alla patienter allas”

Primärvården i Stockholm förbereder sig på att många patienter sjuka i covid-19 kommer att vårdas hemma. En helt ny organisation byggs nu i rekordfart. På Torsviks vårdcentral packar man plastpåsar med handsprit och samarbetar med konkurrenter..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”Viktigt att politiker och andra tar frågan vidare”

Frågan om privata sjukvårdsförsäkringars vara eller inte vara är till stor del ett ideologiskt eller politiskt val, skriver Vårdanalys i en replik..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Två miljoner ansiktsmasker till vården

Företaget Essity kan leverera två miljoner skyddsmasker till den svenska sjukvården. Det meddelar näringsminister Ibrahim Baylan (S) på en presskonferens..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Storstadsregioner i startgroparna för test av personal

Redan i slutet av veckan ska anställda på särskilda boenden i Stockholm börja testas för det nya coronaviruset. Västra Götaland testar redan vissa personalgrupper och Skåne har börjat planera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.