Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 02 April, 17:31

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 11 kl. 10:08

SKL: Kommunsektorn klarar krisenKommuner och landsting har frutsttningar att klara omvrldens ekonomiska oro relativt vl. Totalt berknas kommunsektorn f ett verskott p 2 miljarder kronor, skriver Sveriges Kommuner och Landsting i sin hstrapport om ekonomin. Visserligen faller resultatet kraftigt jmfrt med i fjol men det beror till stor del p engngskostnader och minskade statsbidrag..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKL, Kommunsektorn, klarar, krisen
TA - 14 okt 11 kl. 12:28

SKL: Kommunsektorn klarar krisen

Kommuner och landsting har förutsättningar att klara omvärldens ekonomiska oro relativt väl, skriver Sveriges Kommuner och Landsting i sin höstrapport om ekonomin. Totalt beräknas kommunsektorn få ett överskott på 2 miljarder kronor.
Visserligen faller resultatet kraftigt jämfört med i fjol men det beror till stor del på engångskostnader och minskade statsbidrag.

YA - 26 jul 13 kl. 04:00

Regeringen klarar krisen bäst

Vid en nationell kris är samordning mellan samhällets aktörer viktigt. Därför måste regeringens roll bli tydligare.
På onsdagskvällen spårade ett tåg ur strax utanför den välkända vallfartsorten Santiago de Compostela i Spanien.

SmålandsPosten - 20 mar 20 kl. 07:32

Tillsammans jobbar vi för att klara krisen

Coronaviruset påverkar nu allt och alla. Dagligen kommer besked om förändrat läge, restriktioner och stödinsatser. Börsen rasar och förutsättningarna för flera företag har förändrats radikalt.

DI - 11 feb 11 kl. 13:54

Fler bedömare tror att Spanien klarar krisen

Allt fler analytiker bedömer att Spanien i huvudscenariot kommer att klara av att reda ut sin skuldsituation på egen hand, säger Gilles Moec, en av chefekonomerna vid Deutsche Bank i London, till Bloomberg..

VA - 14 mar 11 kl. 12:55

Försäkringsbolagen klarar krisen

14 mars Även om jordbävningen i Japan kommer att leda till en av de största försäkrade förlusterna i historien, så kan sådana förluster absorberas av försäkrings- och återförsäkringsbolagen utan omfattande solvensproblem, eller överdrivna finansiella spänningar. De skriver kreditvärderingsinstitutet Fitch i ett pressmeddelande på måndagen. Fitch konstaterar att det kommer att ta ett tag innan det går att göra en mer samlad bedömning av kostnaderna.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 11 kl. 12:30

Svenska företag klarar krisen

Volvo Personvagnar köper omkring tio procent av komponenterna till sina bilar, räknat i ekonomiskt värde, från Japan. I dagsläget har företaget säkrat leveranser för full produktion i både Göteborg och belgiska Gent under hela nästa vecka, men inte längre än så..

NSD - 17 mar 11 kl. 12:28

Svenska företag klarar krisen

Volvo Personvagnar köper omkring tio procent av komponenterna till sina bilar, räknat i ekonomiskt värde, från Japan. I dagsläget har företaget säkrat leveranser för full produktion i både Göteborg och belgiska Gent under hela nästa vecka, men inte längre än så..

DI - 12 maj 11 kl. 14:54

Grekiska branschen som klarar krisen

En av få styrkor i den grekiska ekonomin är rederibranschen. Flottan hör till världens största och växer. Bäst av allt: branschen är i princip oberoende av den inhemska ekonomin.

E24 - 14 jul 11 kl. 11:52

"Euroländerna klarar krisen"

Finansmarknadsminister Peter Norman säger sig vara "övertygad" om att euroländerna lyckas lösa skuldkrisen, och att europrojektet lever vidare..

DN - 27 jul 11 kl. 10:56

Viktigt för Antonov att Saab klarar krisen

För Vladimir Antonov, den ryske finansmannen, är dagens problem på Saab med löneutbetalningarna inte oväsentliga. ?Det är viktigt att hantera likviditeten för Saab tills kineserna är godkända av den kinesiska regeringen?

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Första sommaren utan Wimbledon för Hellberg

Har varit på plats varje år sedan 1967..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Om ingen ser att jag jobbar, jobbar jag då?”

Livet mellan soffan och sängen. En hemmajobbares bekännelser..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Förtryck utan heder.

Förra året blev minst 199 personer som levt i en "hederskontext" bortförda..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Försörjning av sjukvårdsmaterial ”svag länk”

Lagerhållningen av sjukvårdsmaterial måste förbättras på alla nivåer för att samhället bättre ska klara svåra krissituationer och krig, säger regeringens särskilda utredare Åsa Kullgren. – Coronakrisen har med tydlighet bekräftat bilden av nuvarande för.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Sångare i Ingmar Nordströms död

Janne Landegren, som tidigare varit sångare, basist och gitarrist i dansbandet Ingmar Nordströms, har avlidit. Han spelade först i bandet Telstars innan han värvades till Ingmar Nordströms 1979. Janne Landegren tävlade även som soloartist i Melodifestiv.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

350 000 strandsatta EU-medborgare hemflugna

EU har hjälpt medlemsstater och vissa grannländer att få hem strandade passagerare vars flyg ställts in på grund av coronaviruset. Omkring 350 000 EU-medborgare som varit fast utomlands har kunnat flygas hem, enligt en EU-tjänsteman. Men fortfarande upp.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

SPF Seniorerna södra Bjäre tar emot samtal från oroliga och ensamma

SPF Seniorerna södra Bjäre har fått ett bidrag från Socialstyrelsen för att kunna stötta ensamma..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Här är Höganässeniorerna som utmanar med styrka

På Crossfit Höganäs tränar flera runt 80-strecket..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kvinnlig gangster i rövarkapitalismens Kina

Michael Tapper ser Jia Zhang-kes ”Ash is the purest white”,.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Anna Greta Wide får digital utställning

En digital utställning om den i dag närmast bortglömda poeten Anna Greta Wide inviger Diktens museum. Det är en ny satsning av Litteraturbanken, som ska göra samlingarna mer tillgängliga. 2018 fick den ideella föreningen ta del av Wides efterlämnade pap.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.