SvD > Inrikes

Tuesday, 07 April, 06:50

SvD - 14 okt 11 kl. 09:02

Hur smälter kall fisk maten?Hur fungerar matsmältningen när det är så kallt i vattnet? Och blodcirkulationen? Forskare från Göteborgs universitet åker till Antarktis för att undersöka hur fiskar ordnar saken..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Göteborgs, Antarktis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur smälter, kall, fisk, maten
Expressen - 31 jan 18 kl. 08:31

Littorin sågar Reinfeldt: ”Släpptes som en kall fisk”

I nya boken ”Möten” skriver den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin om anklagelserna som ledde till att han lämnade regeringen 2010:”Jag släpptes som en kall fisk en eftermiddag i juli.”I kväll gästar han säsongspremiären av Expressens direktsända politikmagasin ”Bara Politik” – och sågar samtidigt förra statsministern Fredrik Reinfeldt. .

Nyteknik - 27 apr 13 kl. 07:26

?Skyll inte på biobränslen när folk svälter?

REPLIK. Konflikter och korruption gör att folk svälter, inte att maten vi odlar går till biodrivmedel, svarar Frida Källström och Alarik Sandrup på Lantmännen Energi..

GöteborgsPosten - 08 feb 14 kl. 07:00

Kall fisk är det riktigt heta

När vattnen är som mest kalla och fisken som finast väljer vi att gå tillbaka till grunden. Servera fisken rå. Tillsammans med härliga smaksättningar gör vi en smakresa från väst till öst med foten kvar i nordiska vatten..

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:54

Kall mat en besvikelse för oss pensionärer

Kommentar till ansvariga för ny matdistribution till äldre inom Växjö kommun. Varför får vi inte, som tidigare vid lunchtid, varm, god och vällagad mat från Kvarngårdens kök i Ingelstad?
Undertecknad och många pensionärer i V Nöbbele har samma erfarenheter och tankar om nya matdistributionen.

YLE - 22 jul 16 kl. 17:49

Salt och is räddar maten under rötmånaden

Nu är det den tiden på året då sår inte läker och maten ruttnar. Rötmånaden är här och vi har pratat med hushållslärare Camilla Holmström för att ta reda på hur man ska göra för att maten inte ska bli förskämd. Hushållsläraren och Ekenäsmarthan Camilla Holmström säger att maten lättare blir skämd i juli trots att vi har sådana finesser som kylskåp och frys.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 19:27

Förskola serverade kall mat

MALMÖ En förskola i Hyllie har fått klagomål om att maten som serveras är kall eller ljummen.
Och vid ett besök nyligen på förskolan konstaterade miljöförvaltningens livsmedelsinspektör att maten inte var tillräckligt varm.
Även en del andra brister framkom.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 05:00

Kan börja servera kall mat via hemtjänsten

Staffanstorp Kall mat två dagar i veckan till äldre med ordinärt boende. I mars kan kommunen besluta om flera förändringar av hur hemtjänsten levererar mat till äldre.På tisdagen drog den styrande M och SD-majoriteten tillbaka ett förslag om förändringar kring maten för äldre med hemtjänst i kommunen.

Sydsvenskan - 05 feb 11 kl. 00:30

På jakt efter den goda maten

Foto: Daniel Ekbladh
Hur bär man sig åt om man vill handla mat som är snäll mot både kroppen och miljön?
Om man nu vill vara god och snäll på alla sätt samtidigt, och handla mat som är snäll mot kroppen, mot miljön och etiskt försvarbar ? hur bär man sig åt?

BT - 28 maj 12 kl. 13:39

Har aldrig motverkat fisk i skolmatsalen

Norges sjömatråd och Fiskbranschens riksförbund menar i en debattartikel i Borås Tidning (21/5) att allt för få äter fisk. I sin artikel invänder man samtidigt mot Skolmatens vänners mångåriga arbete för att främja maten i svenska skolor och förskolor.
Skolmatens vänner, som drivs av LRF, arbetar för att barn i svenska skolor och förskolor ska få både god och näringsriktig mat, mat som gör att barnen ska må bra och orkar ta till sig så mycket kunskap som möjligt.

YLE - 18 nov 16 kl. 05:00

I Houtskär görs maten på lokala råvaror

Det senaste året har man vid centralköket i Houtskär satsat extra mycket på råvaror från orten. Satsningen på närproducerat har varit mycket lyckat tycker både kökspersonalen och kostchefen. Vid centralköket i Houtskär har man fullt upp och arbetet med dagens lunch är i full gång.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.