Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 02 April, 09:05

Nyhetskanalen - 14 okt 11 kl. 09:03

Kollar kalla fiskars matsmältning
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kollar, kalla, fiskars, matsmältning
Cornucopia - 09 okt 13 kl. 09:42

Studie: GMO-foder skadar matsmältning och fortplantning

En omfattande studie av hälsoeffekterna på de djur som utfodras med Monsantos giftindränkta GMO-foder har gjorts i USA, och resultaten är alarmerande. Djur, i det här fallet grisar med en matsmältning som liknar människors, får omfattande mag- och tarmskador samt problem med fertilteten. (Newsvoice)


Man kan och bör alltså även fråga sig vad GMO-grödor gör med människans matsmältning och fertilitet.

Dagens PS - 26 maj 18 kl. 07:26

Boosta kroppen – räkna stegen

Bättre matsmältning, mer muskler och starkare skelett utlovas. Bland mycket annat. Tidning Hälsa skriver om fördelen med att promenera, allra helst i raskt tempo samtidigt som du räknar stegen.

Magazin24 - 14 sep 12 kl. 08:39

Inför köttfri måndag

Den svenska köttindustrin står i dag för nästan lika stora utsläpp som Sveriges samtliga personbilar. Mat med inget eller lite kött kan bidra till kraftigt minskade utsläpp. Så argumenterar två representanter från Vänsterpartiet.

Sydsvenskan - 26 okt 13 kl. 06:30

Pruneaux

Pruneaux är inte franska för katrinplommon, det är också namnet på den likör som tillverkas av dem. Om jag inte minns fel fick jag smaka pruneaux första gången på Brummers Krog. Kanske var det tolv år sedan.

BT - 15 apr 14 kl. 08:28

En pekpinne: Kor skapar visst fler kolatomer

Svar till Klimatsmart, BT 11/4. Jag gläds med att du tar hoten om global uppvärmning på allvar. Som miljövetarstudent måste jag tyvärr komma med pekpinnar och rätta dig med din syn och tro på köttproduktionens klimatpåverkan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här öppnas en ventil – rakt in i kossans mageTar piercing till nästa nivå

Bonden drar sen ut gräs och havreblandningen ur magen för att göra tester och se vilket foder som ger bäst matsmältning, skriver Huffington Post.Metoden är inget nytt påhitt, utan det finns uppgifter som indikerar på att kor har blivit utsatta för denna typ av experiment ända sedan 1833. Enligt bönderna tar korna ingen skada av metoden som är till för att förbättra kossornas kost så att bland annat utsläppet av metan minskar.

Cornucopia - 11 jul 14 kl. 14:33

Fredagsmys: En enkel regel om vad man får angripa

7ster: Hemskliberal (F7ster) på Twitter summerade härom dagen fint vad som gäller vilka grupperingar man får angripa. Man får endast tala illa om grupper där tillhörigheten är frivillig, dvs ingenting som är medfött.
Svårare än så är det inte.

BT - 11 sep 14 kl. 15:10

SD: Döm själv vad som är rätt

”De gamla svälter ihjäl,” säger Jimmie Åkesson (SD).
”Det är lögn, de har det bra,” säger media och kommunerna.
En genomgång av de befintliga matrutinerna för äldre borde belysa vad som är rätt eller fel – döm själv.

Cornucopia - 18 maj 15 kl. 15:56

Två bilder: Fårbete vs inte fårbete

Kort två foton på skillnad mellan två betesmarker. Skillnaden är att den ena betas av får, den andra betas av häst och nöt.
Olika betesdjur äter lite olika grödor, vilket också innebär att med forna tiders jordbruk, där man i större utsträckning hade mer än 1 - 2 olika betesdjur, gärna både kor, får, häst, gris, gås, kalkon, höns och en dragoxe.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför får du fotsvett – och så undviker du det

Det är få personer som lyckas dansa genom livet på helt odörfria fötter. Sommaren är inte helt otippat den allra svettigaste årstiden. Men varför lukter det så förfärligt?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 saker du inte visste om äpplen

1. Det finns över 7000 sorters äpplen Ananaskanel, Citronäpple och Bolera är bara tre av de 7500 sorters äpplen som finns i världen. Men de kommer du nog inte hitta i din lokala matbutik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.