YA > Opinion

Friday, 26 February, 11:42

YA - 14 okt 11 kl. 06:30

Marschera med de fattigaFrn Mississippi och Alabama drog de i tusentals med oxkrror mot Washington fr att barrikadera sig i lervllingen mellan Lincoln-monumentet och Capitol Hill; frgves vntade de p att politikerna skulle lyssna. Jag reste dit och marscherade med min judiske vn Nate i ett flammande protesttg..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marscheramed de , fattiga
BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Hur fattiga är de fattiga barnen?

Finns fattiga barn i Sverige? Finns det hålögda, håglösa, smutsiga och dåligt klädda barn, som lever i misär? För att kunna få mat för dagen måste de hjälpa till med försörjning genom tiggeri och småstölder.

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

BT - 03 maj 11 kl. 10:07

Fler fattiga barn utan sänkt skatt på arbete

Utan jobbskatteavdraget hade fler barn i Sverige levt i fattigdom. Lågavlönade har efter avdraget mer pengar att leva på och färre behöver försörjningsstöd. Detta går helt enkelt inte att prata bort, skriver Jan Ericson som svar på den kritik hans egen utredning om barnfattigdom fått.

Sydsvenskan - 15 jan 12 kl. 00:05

Kapitalflykt skadar fattiga och rika

Kapitalflykt hindrar utveckling, underminerar biståndet och skadar ekonomierna i såväl fattiga som rika länder. Det menar Forum Syds generalsekreterare Annica Sohlström och Kristina Fröberg, handläggare för globala utvecklingsfrågor.
Utvecklingsbiståndet undermineras när multinationella företag i fattiga länder smiter från skatten och skickar vinsterna till skatteparadis.

YLE - 02 sep 17 kl. 07:04

Fattiga barnfamiljer tvingas hitta egna överlevnadsstrategier

Vad skulle du ta dig till om du inte hade råd att köpa mat åt barnen? Om du ber om mera hjälp från myndigheterna, men bemöts av avslag eller ofantliga mängder byråkrati? Det här är den verklighet som många fattiga barnfamiljer upplever i Finland idag.

Dagen - 31 mar 11 kl. 03:00

Länder blir rikare -de fattiga förblir fattiga

Den fattigaste miljarden människor bor i dag i medelinkomstländer - inte i låginkomstländer. Ekonomen Andy Sumner menar att bistånds- och utvecklingspolitiken därför borde fokusera mer på människors situation och mindre på vilka länder de bor i.

Ekonomen Paul Collier lanserade 2007 begreppet Den fattigaste miljarden - "The Bottom billion" - i sin bok med samma namn.

Dagen - 05 maj 11 kl. 03:00

Mikrolån effektiv hävstång för fattiga

Med rätt uppläggning är mikrolån en fantastisk möjlighet för fattiga människor att själva skapa sig en bättre framtid.

På senare tid har begreppen mikrofinans - ett samlingsbegrepp för en rad finansiella tjänster som lån, sparande och försäkringar - och mikrolån tyvärr fått en dålig klang. Tyvärr, därför att rätt använda är dessa verktyg en mycket effektiv hävstång för dem som vill lyfta sig själva ur fattigdom och hopplöshet.

DN - 08 jun 16 kl. 11:55

Svenska fans tillåts inte marschera till EM-matcher


Fransk polis stoppar svenska fotbollsfans från att marschera under organiserade former inför Sveriges premiärmatch. Men det lär inte hindra supportrarna, enligt Camp Sweden. – De kommer nog att samlas ändå, säger vice ordförande i organisationen Lindha Jansson..

DN - 09 jun 16 kl. 09:30

Svenska fans tillåts inte marschera till Parismatch


Fransk polis stoppar svenska fotbollsfans från att marschera under organiserade former inför Sveriges premiärmatch. Men det lär inte hindra supportrarna, enligt Camp Sweden. – De kommer nog att samlas ändå, säger organisationens vice ordförande Lindha Jansson..

DN - 21 jan 17 kl. 22:21

Madonna: Låt oss marschera tillsammans genom mörkret

En av många som talade inför den närmare 500.000 deltagarna i demonstrationen i Washington DC var musikern och artisten Madonna. ”Låt oss marschera tillsammans genom mörkret”, sa hon bland annat..

Fler nyheter från YA

YA - 29 maj 20 kl. 09:56

Bo Pellnäs: Ge oss en nationell räddningsledare

Var gång Sverige måste hantera en större kris som berör flera departement och involverar mer än en region befinner vi oss på den politiska oxkärran, som mycket makligt rör sig framåt..

YA - 27 maj 20 kl. 13:05

Madeleine Brandin: Nytta med byggregler

Det som byggs ska ha bra kvalitet och ge ett gott boende. Därför finns ett regelverk. Nu ska det göras om.

YA - 26 maj 20 kl. 14:38

Ystads giftiga cocktail

Ekonomisk nedgång och politisk cirkus gör en giftig cocktail. Ystad kan inte svälja hela bägaren på en gång. .

YA - 25 maj 20 kl. 14:17

Vänta inte på myndigheterna

Myndigheters dekret i all ära. Men det är ofta längst ut i verksamheterna som de avgörande besluten och icke-besluten fattas. .

YA - 24 maj 20 kl. 10:01

Lilla hjärtat borde fått leva

Ett barns rätt till en säker uppväxtmiljö måste gå före biologiska föräldrars rätt till barnen. .

YA - 24 maj 20 kl. 10:03

Nils-Eric Sandberg: Folk bor inte i sina aktieportföljer

Folk i allmänhet har inte sina bostäder som kapitalplacering utan för att bo i. Låt dem slippa skatta mer för det. .

YA - 22 maj 20 kl. 15:51

Strukturer är ingen ursäkt

Höga förväntningar och krav är de viktigaste ingredienserna för att fler ska bli självförsörjande vuxna med ansvarskänsla. .

YA - 21 maj 20 kl. 12:19

Ge hela äldrevården syrgas

Äldre ska inte behöva dö för att rätt vård inte finns tillgänglig. .

YA - 18 maj 20 kl. 17:17

Den rätta vägen till tv-soffan

Att utnyttja andra är ett uselt sätt att bli av med demoner. .

YA - 17 maj 20 kl. 15:33

Johanna Nylander: Hjälp barnen hem

Möjligheten att bilda familj med hjälp av värdmödraskap eller surrogatmoder finns inte reglerat i Sverige. Frågan har utretts men avslagits, och det har inte varit till hjälp för alla de barn till svenska föräldrar som fötts genom surrogatarrangemang i andra delar av världen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.