Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 09 April, 05:27

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 05:59

Stugbrand i Villands VångaStugan var troligtvis tom när branden startade. Dessvärre var den redan övertänd när räddningstjänst nådde platsen.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Villands Vånga, SOS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stugbrandi , Villands, Vånga
Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 02:53

90 kvadratmeter stort hus i Vånga, Villands Vånga sålt för 990 000 kronor

990 000 kronor fick Catharina och Stefan Svennefelt, 57 och 61 år, från Kristianstad, ge för huset på adressen Skärsnäsvägen 14 i Vånga, Villands Vånga. Huset är byggt 1948 och har en boyta på 90 kvadratmeter. Köpet från säljaren Maria Zequini blev klart i augusti 2018..

Kristianstadsbladet - 04 jun 12 kl. 06:30

VMA:s yra: slog favoriten

Många besvikna fotbollstränare har jag mött i mina dar men ingen så besviken som Simon Sjöfors! En god stund efter brakförlusten, 1?4, mot VMA satt han kvar på Älmhultsbänken med huvudet lutat i händerna.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 06:30

Kommunen stöttar tävling

Foto: Bosse Nilsson
Kommunen sponsrar O-ringen med 125 000 kronor och blir värd för första etappen som hålls i Vånga. Pengarna räknar kommunen med att få tillbaka i form av turistande i Östra Göinge under de veckor orienterarna finns på plats.
– Orienterarna kommer flera dagar innan tävlingen börjar och sedan stannar de en hel vecka.

Kristianstadsbladet - 27 jul 12 kl. 20:29

Stora förluster väntar för odlare

Foto: Tommy Svensson
Värmeböljan i mars har fått stora konsekvenser för äppel- och päronodlingarna i Kristianstad och på Österlen. Vissa äppelsorter uteblir helt i år.
Sommarvärmen slog till i mars, men följdes snabbt av vintertemperaturer med åtskilliga minusgrader.

Kristianstadsbladet - 09 aug 12 kl. 14:04

Våg av inbrott i nordöstra Skåne

Åtta villor har haft inbrott under några timmar på onsdagen. I en villa i Huaröd skrämdes tjuven bort av familjens hund. Åtta villor har haft inbrott under några timmar på onsdagen.

Kristianstadsbladet - 09 sep 12 kl. 16:02

Skördefest vid foten av berget

Foto: Peter Åklundh
Vångabygdens Skördefest fyller 20 i år. Skördefesten var bland de första i sitt slag och det verkar ha varit ett vinnande koncept från start. Varken antal besökare eller utställare har förändrats nämnvärt under de 20 år som gått.

Kristianstadsbladet - 23 nov 12 kl. 14:25

Det blev andra bullar: Det blev bensin!

Foto: Johanna Wallin
Fredagen var ingen vanlig dag i Villands Vånga. Det var dagen då orten återfick sin Din X-mack, efter den ödesdigra explosionen för drygt ett år sedan som orsakades av bensintjuvar.
?

Skånskan - 11 okt 19 kl. 10:00

Ställer ut på hemmaplan

HÖRBY Prisbelönta Hörbykonstnären Lars Fredholm är en av utställarna på årets Höstsalong på Hörby museum, med vernissage nu på söndag.Lars Fredholm i Söderto fick kulturpriset av Lions Club i Hörby i somras för sina akvarellmålningar med fågelmotiv.
Trots att han är mitt uppe i förberedelserna inför en stor separatutställning i Sölvesborgs konsthall från den 9 november kan man se några av hans verk på Höstsalongen på Hörby museum också.

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 15 kl. 12:09

Trevlig mat och kulturvandring i Nyvång

Centerpartiets mat och kulturvandring i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan blev en trivsam tillställning med 130 deltagare. Starten skedde vid Gruvmuséet där gruvföreningens ordförande Inger Pettersson tog emot och berättade om föreningen och om gruvepoken i Nyvång. Sen var det sex företag från närområdet, som bjöd på smakprover av närodlad och närproducerad mat.

Sydöstran - 10 feb 18 kl. 14:49

Vångabacken har öppnat!

Det blev lite senare i år. Men efter fem riktiga vinterdagar har nu populära skidbacken i Villands Vånga äntligen öppnat. – Vi har nog aldrig öppnat så här sent, säger slalomklubbens ordförande..

Kristianstadsbladet - 09 sep 18 kl. 00:01

Vångas egen veganträdgård

För åtta år sedan började Peter Albrecht odla veganskt i allt större skala. Strax före sommaren startade han Villands Vånga Veganträdgård. Nu lär han fler att odla veganskt och skapa skogsträdgårdar..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Skolors arbete i coronatider inspekteras

Alla skolor har fått anpassa arbetet efter coronapandemin. Men hur väl fungerar det? Får eleverna den undervisning och det stöd de har rätt till?

Kristianstadsbladet - 2 minuter sedan

Virus kan spridas "som en löpeld" i IS-läger

Tusentals kvinnor och barn sitter inlåsta i läger för IS-anhängare i nordöstra Syrien. Förhållandena är redan svåra och nu växer oron för att coronaviruset ska få fäste. Ta hem de svenska barnen, uppmanar Rädda Barnen..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Bilförsäljare misstänks för brott efter att ha sålt Porsche – är fly förbannad: ”Så jävla tramsigt”

En kund köpte en Porsche för 1,65 miljoner kronor av en bilförsäljare i nordöstra Skåne. Problemet? Pengarna hade stulits från en 75-årig pensionär, som ville ha dem på ålderns höst.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

En levande stad genom årtiondena

Vi fortsätter vandringen genom tid och rum utmed Östra Boulevarden och närmar oss söder. Vi passerar garnaffärer, leksaksmagasin, mjölkbarer och en mängd caféer och matserveringar. Men också ”De fattigas boder” och fattigstuga..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Debatt: En vacker skärgård eller soluppgång är kanske att föredra

Vi har aldrig gått in och styrt vilka som ska få bidrag av ABF eller inte, det SD kritiserat har varit att de som lyfter skattepengar inte bör kunna ställa krav på att de inte vill hyra lokaler vi vistats i. Den sortens idéer äventyrar mötesfriheten, en demokratisk viktig princip alla demokrater bör värna, skriver Göte Färm i ett svar på debattartikeln ”Fri kultur ger fria människor” (4/4..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Debatt: 2019 – ett turbulent rekordår för simningen i Kristianstad

I en tid av oro glömmer vi lätt de positiva sidorna i livet och i samhället. För att påminna oss själva och varandra behöver vi ibland stanna upp och reflektera. En ljusglimt som vi i den orangea staden kan vara stolta över och glädjas åt är att 2019 var det år då det slogs flest rekord i Kristianstad Sim-och Livräddningssällskaps, KSLS, moderna historia.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Kommunen bereder mark för McDonalds

McDonalds har fortfarande inte beslutat om exakt byggstart i Bromölla. Men nu utför i alla fall kommunen sin del av avtalet och forslar bort jordmassorna från kullarna som utjämnas vid Skåneporten där restaurangen ska ligga. .

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Volleyboll-klubben inväntar kommunen – sen sätter nya satsningen igång

Diskussionerna har pågått i över ett år. Men nu är Kristianstad Volleybollklubb på god väg att få igenom sitt stora önskemål. Nämligen bygget av fyra nya beachvolleyboll-planer.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Stort intresse för kaféets oväntade comeback: ”Det är helt sjukt”

– Det är helt sjukt! Det säger Michael Reinholdt Jonsson om intresset, efter att Café Haack gör comeback. Därmed rullar det senaste halvårets följetong vidare....

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Kund om hemleveransen mitt i coronatider: ”Det är helt fantastiskt”

Som vi tidigare skrivit så har Östra Göinge kommuns fixartjänst börjat leverera mat till äldre som inte kan ta sig ut på egen hand, i och med coronavirusets spridning. Vi fick hänga med ut under en leverans. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.