SvD > Inrikes

Thursday, 09 April, 06:07

SvD - 14 okt 11 kl. 01:30

Hjärnkirurgi botar många epileptikerHälften av de epileptiker som genomgår hjärnkirurgi botas och är fria från anfall tio år senare visar brittisk forskning, skriver Dagens Nyheter..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnkirurgi, botarmånga , epileptiker
UNT - 14 okt 11 kl. 01:30

Hjärnkirurgi botar många epileptiker

Hälften av de epileptiker som genomgår hjärnkirurgi botas och är fria från anfall tio år senare visar brittisk forskning, skriver Dagens Nyheter. Omkring 60 000 personer lider av epilepsi i Sverige men få opereras. (TT).

Dagensanalys.se - 08 aug 16 kl. 16:00

Chat-botar verkar fungera för Kik

Användare har sänt nästan två miljarder meddelanden till företags-knutna botar i meddelandeappen Kik, enligt företaget självt. Detta bara några månader efter att man lanserat sina chat-botar. Enligt siffror som nyligen släpptes från den Kanada-baserade meddelandeappen Kik så har över 1.

Expressen - 20 jul 16 kl. 02:23

Ben Carson om talet: "Är inte hjärnkirurgi"

CLEVELAND. Ben Carson är en av kvällens stora talare. Men är hjärnkirurgen och den före detta republikanska kandidaten exalterad?

Dagensanalys.se - 18 maj 16 kl. 18:23

Google på väg att börja med egna chatt-botar

Det tycks som om Google också öppnat för egna chatt-botar, något som exempelvis Facebook verkar hårdlansera (något vi skrivit om på Dagensanalys.se). Microsofts misslyckande med deras rasistiska bot verkar heller inte skrämma sökmotorjätten.

Dagensanalys.se - 14 mar 17 kl. 10:31

Alla är vi botar på Twitter

En ny studie från University of South Carolina visar att hela 15% av alla konton på Twitter egentligen är botar som styrs av AI. När en liknande undersökning genomfördes 2015 var antalet 5-8,5 %, siffran har alltså fördubblats sedan dess. Totalt handlar det idag om 48 miljoner konton som inte har en levande person bakom sig.

SVT - 22 jun 19 kl. 10:00

Polisen om påståendet om botar: ”Finns ingenting som tyder på att det skulle ha med botar att göra”

Hur illa var näthatet mot Jimmy Durmaz, egentligen? Ett rykte kring att de flesta kommentarer skulle komma från botar uppstod kort efter nyheten. Vissa slog fast det som en sanning.

BT - 02 jul 13 kl. 01:40

Skola diskriminerade epileptiker

En student vid Linnéuniversitetet i Kalmar avråddes av sin lärare att vara med på vissa delar av undervisningen i höstas. Studenten är epileptiker och läraren var orolig för dennas säkerhet, skriver Barometern. I maj anmälde studenten skolan för diskriminering, studierna hade blivit lidande och den mentala hälsan hade försämrats radikalt.

SR - 22 jul 13 kl. 06:30

Död i förtid vanligare bland epileptiker

Personer med sjukdomen epilepsi har en kraftigt ökad risk att dö i förtid, enligt en stor svensk studie, där man följt cirka 70 000 svenskar med sjukdomen. För de epileptiker som även har en psykiatrisk diagnos, eller ett missbruk, är riskerna extra höga..

SN - 11 feb 15 kl. 09:57

Epileptiker blev utan hjälp

Personen öppnade inte, då struntade hemtjänstpersonalen i att insistera på att få kontakt. Det ledde till att en epileptiker missade viktig medicinering..

BT - 12 jan 17 kl. 14:25

För långt till operation för epileptiker

Om personer med epilepsi inte blir bättre av medicin, dröjer det ofta för länge till en operation. Det visar en svensk studie av 500 patienter. Ungefär var tredje epileptiker blir inte anfallsfri av medicinering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.