SVT > Videos

Thursday, 09 April, 09:56

SVT - 13 okt 11 kl. 19:26

Rädsla och oro i BergaMedverkande: Karin Ahlgren, reporter, Ewa Pettersson, Bergabo, Johan Persson (S), kommunalråd, Filip Karlsson, Andreas Gotthardsson, Tomas Carlsson, butiksägare Berga, Lina Isaksson Funke, informatör polisen Kalmar, Karaman Jusif, Bergabo, Nicklas Carlsson, fotograf och redigerare..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Berga, Ahlgren, Pettersson, Persson, Karlsson, Gotthardsson, Carlsson, Isaksson Funke, Kalmar, Jusif

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädslaoch , oroi , Berga
YLE - 19 jul 19 kl. 20:52

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 15 kl. 10:58

Många känner oro och rädsla inför den stora invandringen

Hög arbetslöshet, högt bidragstagande, hög kriminalitet, hög andel missbrukare, höga sjukdomstal av både fysiska och psykiska orsaker, dåliga skolresultat och ett stort inslag av ofullständiga familjer, ensamhet, utanförskap , isolering och relativ fattigdom. Dessutom är det kriminella gäng som sätter normerna i vissa av de områden som mestadels bebos av invandrare.Så kommer livet att se ut framöver för många av de människor som flytt undan bomber och förföljelser, tagit sig till Sverige och beviljats permanent uppehållstillstånd.

SVT Debatt - 26 maj 13 kl. 05:45

Obefogad rädsla svartmålar kärnkraften

KÄRNKRAFT Det finns en obefogad rädsla för kärnkraftsolyckor och de ter sig ofta mer dramatiska än de faktiskt är. Ingen har ännu omkommit på grund av radioaktiva utsläpp från Fukushima - men på grund av japanernas rädsla efter härdsmältan har importen av naturgas ökat - med hundratals dödsfall inom gasindustrin som följd. Men rädslan är en drivkraft och utvecklingen går snabbt framåt, skriver Janne Wallenius, professor i reaktorfysik på KTH.

YLE - 02 jan 17 kl. 10:01

Forskare: Terrorismen när sig på vår överdimensionerade rädsla

År 2016 har präglats av exceptionellt många terrorattentat, ett allt hårdare samhällsklimat och en allt mera tillspetsad politisk retorik. Att människor känner sig räddare än på länge är förståeligt. Men rädslan riskerar att bli en tumör som slår rot i samhällssjälen och förpestar samhällsdebatten, varnar forskaren Karin Creutz.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 15 kl. 04:00

Medborgarna får inte lämnas ensamma med sin oro och rädsla.

Med jämna mellanrum utmanas samhället i utdragna våldsprocesser. Som nu med handgranatdåd och skjutningar i Malmö och Göteborg. Eller som under 90-talet i Helsingborg där motsättningar mellan lokala mc-klubbar exploderade i våldsdåd under flera års tid med förgreningar till Danmark, Finland och Norge.

Barometern - 05 okt 15 kl. 07:29

Inget är sig likt vid Berga centrum

När vi flyttade till Berga centrum för 25 år sedan var det ett tryggt bostadsområde. Jag kunde utan rädsla besöka de olika affärerna, även sena kvällar..

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 10:36

Börsen varningsblinkar – tecken på extrem rädsla

De amerikanska börserna föll på bred front under torsdagen efter oro över handelskrig mellan USA och Kina. Det innebar samtidigt att Fear & Greed Index sjönk från 16 till 9 och därmed indikerar extrem rädsla i marknaden. Det är den lägsta nivån sedan februari i samband med att börsfrossan inleddes.

GöteborgsPosten - 21 feb 17 kl. 17:55

Rädsla och oro bland kvinnor efter upploppet

Många kvinnor känner en stor oro efter det våldsamma upploppet i Rinkeby, men vågar inte visa det offentligt av rädsla för att bli igenkända. Broar behöver byggas för att öka förståelsen, anser Fatemeh Seydalzadeh som arbetar med att undervisa många av kvinnorna..

UNT - 21 feb 17 kl. 17:55

Rädsla och oro bland kvinnor efter upploppet

Många kvinnor känner en stor oro efter det våldsamma upploppet i Rinkeby, men vågar inte visa det offentligt av rädsla för att bli igenkända..

DalaDemokraten - 27 mar 17 kl. 11:30

Sluta tjata om oro och rädsla - fixa skatterna!

Politiker och journalister bör undvika att tjata om oro och rädsla. Dumma är vi inte, utan förbannade på de orättvisa skatterna, skriver insändarskribenten..

SmålandsPosten - 30 apr 18 kl. 05:54

Oro och rädsla för nazister i Ludvika

När andra världskriget tog slut kom omkring 300 judiska kvinnor, överlevare från koncentrationslägren, till Ludvika. I dag oroas deras ättlingar över nazisterna i kommunen, rapporterar Sveriges Radio Dalarna. - Några vet jag känner en väldig oro och rädsla.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.