UNT > Utrikes

Tuesday, 07 April, 21:05

UNT - 13 okt 11 kl. 17:17

Egyptiska aktivister sågar valdatumI november går Egypten till val men aktivister och nybildade partier riktar hård kritik mot valet av datum, eftersom de inte anser sig ha fått en chans till samordning och organisation. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Egypten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egyptiska, aktivister, sågar, valdatum
BT - 13 okt 11 kl. 17:18

Egyptiska aktivister sågar valdatum

I november går Egypten till val men aktivister och nybildade partier riktar hård kritik mot valet av datum, eftersom de inte anser sig ha fått en chans till samordning och organisation. I stället sägs det "snabba valet" gynna reaktionära grupper som funnits sedan tidigare.
- Vi vill inte ha val nu.

Expressen - 17 okt 19 kl. 18:22

Protesterna i Katalonien fortsätter – blockerar vägar

På torsdagen fortsatte protesterna i Katalonien mot den spanska centralregeringen – bland annat blockerade aktivister vägar över hela regionen. På onsdagskvällen skadades minst 80 personer i våldsamheter. Nu kräver Kataloniens president, Quim Torra, att våldet upphör – och vill genomföra en ny folkomröstning om självständighet..

Kristianstadsbladet - 29 maj 13 kl. 13:05

Aktivister sågar oppositionsallians

Syriska gräsrotsaktivister riktar svidande kritik mot Syriska oppositionsalliansen, den paraplygrupp som bland annat många västländer ställt sig bakom.
"Vi har väntat förgäves i många månader på att Syriska oppositionsalliansen ska ta konkreta steg, och vi har erbjudit dess ledare flera chanser att göra det.Men realiteten är att det inte råder tvivel om att oppositionsalliansens ledarskap har misslyckats med att leva upp till sitt ansvar att representera det stora syriska folkets revolution", heter det uttalandet.

Expressen - 27 maj 14 kl. 22:29

Hotades av aktivister: "Vågar inte bo kvar"

ULRICEHAMN. I måndags började hovrättsförhandlingen mot fem djurrättsaktivister. De ska ha hotat ett flertal minkuppfödare och deras familjer.

Supermiljöbloggen - 15 apr 19 kl. 22:56

Extinction Rebellion: Tusentals blockerar gator och vägar i flera länder

I London deltar tusentals aktivister i flera centrala vägblockader, samt en aktion mot Shells kontor. I Sverige spelade aktivister döda utanför Riksdagen och blockerade sedan den närmsta bron med banderoller och sång. Nätverket och rörelsen som startade i Storbritannien 2018 med ursprung ur organisationen Rising Up!

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 04:00

Egyptiska börsen bland världens bästa

Det stora reformpaketet är grunden i det utländska kapitalets intresse för den egyptiska marknaden. Enligt Reuters står utlänningar för cirka 35 procent av handeln på Kairo-börsen. Bara under de senaste månaderna har farten ökat rejält på börsen i Kairo.

Sydsvenskan - 08 dec 12 kl. 06:30

Långt till vår.Egyptiska vinternatten är lång och plågsam.

Presidentpalatset Ittihadeya den 5 december. En jeansklädd kille föser mig vänligt åt sidan längs husfasaden på Al Marghani Street. Var försiktig, säger han.

DN - 27 mar 18 kl. 18:46

Katalanska aktivister blockerade vägar till Barcelona

Katalanska aktivister spärrade under tisdagen flera stora landsvägar mellan Barcelona och den franska gränsen i protest mot Tysklands fängslande av separatistledaren Carles Puigdemont. I Barcelona sviktar separatistpartiernas enade front i frågan..

DN - 12 apr 14 kl. 11:19

Aktivister satte upp vägspärrar utanför östukrainska Slovjansk

Proryska aktivister, beväpnade med automatvapen, upprättade på lördagen vägspärrar på vägar in mot östukrainska staden Slovjansk. Tidigare under dagen hade en polisstation, stadshuset samt ett högkvarter för säkerhetstjänsten i staden intagits av aktivister..

YLE - 30 maj 16 kl. 09:59

Svenska miljöaktivister om behandlingen i finskt häkte: "Man avhumaniserade oss"

Aktivister som greps under demonstrationer mot Fennovoimas kärnkraftverk i april förvarades i polisens häkte i hela två veckor innan de släpptes eller förflyttades. Yle Nyheter har talat med två av dem som vittnar om omänsklig behandling från polisens sida. De ska inte ha informerats om sina grundläggande rättigheter och suttit sina tre första dygn utan dusch, utevistelse eller tidsfördriv.

Fler nyheter från UNT

UNT - 2 timmar sedan

Nu får friska Wuhanbor resa hemifrån

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria..

UNT - 4 timmar sedan

Hett i EU om tusentals miljarder mot corona

Spänningarna är många när EU-ländernas finansministrar ska enas om hur coronakrisens ekonomiska effekter ska bekämpas..

UNT - 1 timme sedan

Brant ökning av antalet dödsfall i Frankrike

Över 1 400 nya dödsfall med koppling till coronaviruset har konstaterats i Frankrike enligt den senaste officiella dygnstatistiken..

UNT - 1 timme sedan

Vårsol lockade i Paris – isoleringen skärps

Paris förbjuder motion utomhus..

UNT - 2 timmar sedan

Boris Johnsons tillstånd stabilt

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blir kvar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London..

UNT - 2 timmar sedan

Dödstalet passerar 6 000 i Storbritannien

Antalet dödsfall i Storbritannien med koppling till coronaviruset har stigit med 786 det senast registrerade dygnet..

UNT - 3 timmar sedan

Trumps pressekreterare mötte aldrig pressen

Den amerikanske presidenten Donald Trumps pressekreterare Stephanie Grisham meddelar att hon lämnar sin post..

UNT - 3 timmar sedan

Boris Johnson kvar på intensiven

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blir kvar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London sedan hans coronavirussymptom förvärrades under måndagen..

UNT - 4 timmar sedan

Diplomat som tog ut coronaskatt hemkallad

En högt uppsatt ämbetsman på Bulgariens ambassad i Haag i Nederländerna har kallats hem sedan han tagit pengar från dem som sökt konsulär hjälp..

UNT - 4 timmar sedan

Solberg: Norge öppnar upp gradvis

Norge öppnar gradvis upp landet, som stängts ned på grund av coronakrisen, meddelar statsminister Erna Solberg (H)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.