Magazin24 > Nyheter

Sunday, 29 March, 07:56

Magazin24 - 13 okt 11 kl. 16:59

12 lägenheter till asylsökandeI dag presenterades ett samarbete mellan Migrationsverket, Kungsörs kommun och KFAB. Samarbetet går ut på att KFAB ska hyra ut 12 lägenheter till asylsökande.

Migrationsverket har problem med att hitta lägenheter för asylsökande. Ofta får asylsökande bo i tillfälliga boenden där de får dela kök med flera andra. Därför letar Migrationsverket efter andra boenden där asylsökande kan få det bättre med eget kök och kunna interageras i samhället.
Läs mer på Magazin24
Läs mer om:
Migrationsverket, KFAB, Mats Åkerlund, Kungsörs Fastighets AB, Ulrik Åshuvud, Västerås, Kungsörs, Pelle Strengbom, Kungsör

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 12 lägenhetertill , asylsökande
YLE - 18 feb 17 kl. 11:57

Asylsökande barn tvingas byta skola när Migri lägger ner förläggningar

Migri lägger ner de platser Luona har hyrt åt asylsökande familjer i Forenomlägenheter i Vanda och Esbo. Nu måste familjer med skolbarn flytta till helt andra orter i landet, och börja i nya skolor. När antalet asylsökande minskar måste också antalet förläggningar i landet minska.

YLE - 03 feb 16 kl. 22:03

Övervägande positivt mottagande av asylsökande i Lappvik

Frågorna var många under Röda Korsets informationstillfälle för invånarna i Lappvik under onsdagskällen (3.2). De flesta undrade hur de kan vara av hjälp för de asylsökande som är på kommande inom de närmaste veckorna.

YLE - 29 jun 15 kl. 07:59

Dubbelt fler asylsökande

Mängden asylsökande i Finland ökar på grund av kriser i till exempel Irak och Syrien. Det här leder till utmaningar för Migrationsverket som förbereder sig på ett rekordantal asylsökande i år. - Det har inte gått så långt att folk måste sova på madrasser utan alla har möjlighet till en säng, säger Annica Riddar, direktör för Kristinestads mottagningsförläggning för asylsökande.

BT - 02 jan 15 kl. 16:47

Asylsökande gav upp bussaktion

Flyktingarna som vägrade lämna bussen vid Grytans flyktingboende utanför Östersund avbröt sin aktion på fredagen efter dialog med Migrationsverket. Men några fördelar av protesten kan de inte räkna med. Grytans flyktingboende är en före detta militäranläggning, mitt inne i skogen några mil utanför Östersund.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 13:28

Polis sköt ihjäl asylsökande knivman

En man sköts ihjäl av polis efter ett bråk på ett flyktingboende i Geijersholm i Värmland i går kväll.Migrationsverket borde finnas på plats vid sina boenden, anser kommunen.
Den avlidne asylsökande 45-åringen kom ensam till Sverige och ett tillfälligt boende i oktober.

BT - 02 jan 15 kl. 12:37

Asylsökande gav upp bussaktion

Flyktingarna som vägrade lämna bussen vid Grytans flyktingboende utanför Östersund avbröt sin aktion på fredagen efter dialog med Migrationsverket. Men några fördelar av protesten kan de inte räkna med. Grytans flyktingboende är en före detta militäranläggning, mitt inne i skogen några mil utanför Östersund.

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 14 kl. 06:15

Fler asylsökande till Grönby

Foto: Sara Johari
På lördag, den 1 mars, flyttar ytterligare ett tiotal asylsökande in i gamla Grönby skola. Men det är fortfarande oklart ifall det finns bygglov för verksamheten.
Boendet har varit i gång sedan slutet av december och i dag bor ett 30-tal asylsökande i fyra lägenheter.

YLE - 10 aug 15 kl. 04:44

Akut behov av fler lägenheter för asylsökande

Röda Korsets mottagningscentral för asylsökande i Kristinestad hyr åtta lägenheter i Sideby. Från och med mitten på september hyr man 30 rum i gamla SÖFF:s internat i Yttermark i Närpes. Det är ett stort tryck på mottagningscentralerna för asylsökande säger Annica Riddar, direktör för Kristinestads mottagningsförläggning för asylsökande.

YLE - 22 sep 15 kl. 12:59

Asylsökande vill komma till Vasa

Förra veckan kom 405 asylsökanden till Vasa. Flest kom på onsdagen då 99 personer registrerades hos polisen. Just nu har polisen ungefär 700 obehandlade asylärenden.

BT - 21 nov 13 kl. 10:20

Asylsökande kan flytta till Grimsås

Migrationsverket har brist på lägenheter för asylsökande. Samtidigt finns lediga lägenheter på mindre orter i Sjuhärad. Brist på kollektivtrafik är ett problem, men Migrationsverket vill trots det hyra i Grimsås.

YLE - 27 okt 15 kl. 05:29

Asylsökande lämnar Utterö lägergård i Sundom

Med vintern på kommande utryms nu FMU:s lägergård på Utterö i Sundom. De 56 asylsökande kommer att få bättre boende i Vasa. Sedan drygt en månad tillbaka hyr Röda korset upp två lägergårdar i Sundomskärgården.

Fler nyheter från Magazin24

Magazin24 - 1 timme sedan

Allt är inte inställt – hopp och kreativitet lever vidare

När man läser om alla inställda evenemang är det lätt att få uppfattningen att ALLT är inställt. Men så är inte fallet. Det finns hopp om framtiden.

Magazin24 - 12 timmar sedan

Att leva – här och nu

Ewa Nilsson skriver om rädsla, virus och immunförsvar..

Magazin24 - 13 timmar sedan

"Jotti" årets coach

Utmärkelsen Årets Coach i SBL Herr gick till Panagiotis Nikolaidis, Köping Stars..

Magazin24 - 17 timmar sedan

Nya coronafall i länet

Under lördagen rapporterades nya fall av coronasmittade personer i Västmanland..

Magazin24 - 19 timmar sedan

Jonathan tar reda på hur dåtidens kändisar lever idag

Köpingssonen och tidigare Magazin24-medarbetaren Jonathan Ståhl tar reda på hur livet ser ut idag för de svenska kändisar som var på toppen men sedan försvann spårlöst med intervju-podden ”Vart tog du vägen?”..

Magazin24 - 20 timmar sedan

Charta 77 livestreamar konsert på lördagskvällen

Ikväll – lördag 28 mars kl 20.00 – sänder Charta 77 en livestreamad konsert, som alternativ till två spelningar som på grund av corona flyttas fram i tid..

Magazin24 - 20 timmar sedan

Man sparkade sönder glasdörr till biblioteket

Händelsen är anmäld till polisen..

Magazin24 - 22 timmar sedan

Mål: Halverad vildsvinsstam till 2025

Naturvårdsverket har tagit beslut om en reviderad, nationell förvaltningsplan för vildsvin. Planen innehåller bland annat mål för halvering av skador på grund av vildsvin i jordbruk och trafik till 2025..

Magazin24 - 22 timmar sedan

Drograttfyllerist stoppades i Arboga

Förare i 20-årsåldern kontrollerades av polisen..

Magazin24 - Igår: 20:50

Från vanligt garage till en mötesplats för alla

På ett och ett halvt år har ”gubbdagiset” Sörstafors Two Door Slammers utvecklats till ett garage utöver det vanliga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.