Alliansfritt Sverige > Opinion

Tuesday, 31 March, 08:57

Alliansfritt Sverige - 13 okt 11 kl. 17:00

Hägglunds religionsutspel sågas av statsvetarprofessorSÅGNING. Göran Hägglund skrev på DN Debatt att den ekonomiska krisen är ett resultat av brist på kristendom. Bo Rothstein har kollat på tillgängliga data och kommer fram till något helt annat: I en demokrati skall naturligtvis politiker söka väljarnas stöd för sina ideal. Det finns emellertid också ett annat krav man kan ställa på politiker, nämligen att vad de säger skall i någon mening vara sant eller åtminstone ha någon uppbackning av väl etablerade ?fakta i målet?. Så är inte fallet. Sambanden mellan måtten på hur omfattande ett samhälle är präglat av religiösa värderingar, dess offentliga etik och dess förmåga att undvika att hamna i ekonomiska svårigheter är rakt motsatta till vad Göran Hägglund påstår.Och så var det med den diskussionen.Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
SÅgning, Hägglund, DN Debatt, Rothstein, Göran Hägglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hägglunds, religionsutspel, sågasav , statsvetarprofessor
Expressen - 06 feb 15 kl. 15:25

KD-kandidaterna ska frågas ut på stormöte

Valet av Göran Hägglunds efterträdare ska bli mer öppet än sist, lovar valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlgren, KD. Distrikten ska i två steg föreslå sina favoritkandidater och när valberedningen valt ut några huvudkandidater ska de frågas ut under ett stormöte i Stockholm. – Jag får förslag varje dag och det är jag jätteglad för.

Sydsvenskan - 17 aug 12 kl. 06:30

Kulturtexter sågas ? igen

Då och då kommer de, attackerna mot konsten och kulturjournalistiken, som Göran Hägglunds populistiska utspel om ?svårartade performancevrål? i Almedalen 2009.

Expressen - 27 jan 13 kl. 14:10

Björklund sågar Hägglunds utspel

KD-ledaren Göran Hägglund kom i fredags ut som EU-kritiker. Nu sågas hans utspel av Jan Björklund. ?

Alingsås tidning - 24 aug 18 kl. 05:30

Löfven (S) sist ut på Vårgårda möte

I kväll, fredag, avslutas partiledarutfrågningarna i Tångahallen med statsminister Stefan Löfven (S). Precis som de tidigare sju ledarna för riksdagspartierna frågas han ut av Britta Hermansson och Robert Eriksson under Vårgårda Möte. Stefan Löfven föddes 1959 i Stockholm, men växte upp i Ådalen i Ångermanland.

SR - 30 jun 14 kl. 06:00

Direkt: Måndag i Almedalen

Måndag är i år Krist­­demokraternas dag i Almedalen. Sveriges Radio rapporterar direkt och i P5 Almedalen hör du alla program som sänder från vår scen i Visby. Hållpunkter ur dagens tablå 08:15 Göran Hägglund frågas ut i P1-morgon 08:35 Stefan Löfven frågas ut i P1-morgon 13:30 Göran Hägglund i P4 Extra 19:00 Göran Hägglunds tal i Almedalen Hitta till vår scen: Karta.

YA - 28 jan 13 kl. 04:06

Familjebråk dålig terapi

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
YA anser: KD:s jakt på väljare har fel fokus. Återuppstånden borgerlig kannibalism är inte rätt recept.
Kristdemokraternas kommundagar i Helsingborg i helgen hade, som traditionen bjuder, familjen och barnen i centrum.

YA - 06 mar 13 kl. 04:00

Utred tills du blir utled

Säg att du är politiker och förväntas ta ställning i en fråga som är ytterst känslig eller besvärlig för dig och ditt parti.
Den kan inte sopas under mattan, eftersom den redan finns på agendan och det finns krav från omgivningen på att ta tag i den.Ett i det läget lockande alternativ är att försöka förhala frågan.

HBL - 04 apr 13 kl. 05:29

Goda industrinyheter

Nyheten i gårdagens tidning om att två av regionens industrier, Sisu i Karis och Tammet i Ekenäs, har återtagit permitteringar och uppsägningar och funderar på nyanställningar är ett glädjande undantag till rapporterna om neddragningar och uppsägningar. Regionen tampas fortfarande med följderna av FN-Steels konkurs i somras, arbetslösheten både i Hangö och i Raseborg är betydligt högre än för ett år sedan. Om industrin börjar se en liten ljusning tyder det ändå på ekonomisk återhämtning, låt vara att en uppgång som skulle kompensera för förlusten av FN-Steel inte är i sikte.

Nyheter 24 - 07 okt 13 kl. 15:09

KD-ledamot trött på "RFSU-propaganda" i skolanHar klagat på "homoagenda"

Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) har en egen agenda och har tagit skolan som sin arena för att sprida sin propaganda. Det menar Kristdemokraternas riksdagsledamot Annelie Enochson, som tidigare kritiserat organisationens "homoagenda".Hon har lämnat in en motion till riksdagen där hon bland annat varnar för vad som kommer hända när sex- och samlevnadsfrågor tas upp i flera olika skolämnen, något RFSU förespråkar.

Nyheter 24 - 08 okt 13 kl. 09:54

RFSU rasar mot KD-politikerns förslag: "Väldigt sorgligt"Har klagat på "homoagenda"

STOCKHOLM. "Ett långt och konstigt påhopp". Så benämner Maria Andersson, generalsekreterare på Riksförbundet för sexuell upplysning, riksdagsmotionen från Kristdemokraternas Annelie Enochson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.