Nyteknik > Teknik

Friday, 10 April, 10:10

Nyteknik - 13 okt 11 kl. 16:47

Flygande vindturbin ska ge 1 MWEn vindturbin som flyger likt en drake har testats av kaliforniska Makani Power..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
MW, Makani Power

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygande, vindturbinska ge 1 MW
Nyteknik - 27 mar 14 kl. 10:31

Flygande vindkraft halverar elpriset

TEXT+TV En heliumballong med inbyggd vindturbin kan ge elkraft till platser som har höga energipriser eller saknar elnät..

Teknik360 - 05 sep 11 kl. 12:27

GE utvecklar enorm vindturbin

General Electric utvecklar en vindturbin med en kapacitet på hela 15 megawatt..

Nyteknik - 07 sep 16 kl. 14:03

Ny vindturbin för kraftverk i lä

Hitachi ska testa en ny lävindsplacerad vindturbin på 5 MW för områden där det inte blåser så mycket..

Nyheter 24 - 05 apr 12 kl. 19:21

VIDEOEXTRA: Flygande bilar - snart en verklighet


Flygande bilar är inte enbart science fiction längre. En flygande bil klarade av sin första flygtur på måndagen. Den flygande bilen liknar ett flygplan till utseendet och är utrustad med två säten, fyra hjul och vingar.Det fanns flygande bilar redan på 80-talet. I filmen Tillbaka Till Framtiden flög huvudkaraktärerna en Deleorean:

Dagens PS - 11 okt 19 kl. 11:21

Porsche och Boeing utvecklar flygande elbil

Porsche och Boeing går ihop för att utveckla en flygande elbil i premiumsegmentet, enligt ett pressmeddelande. Under det nya partnerskapet ska företagen titta på hur en flygande elbil kan tänkas se ut. Detta gäller alltifrån design till själva utvecklingen och testande av en prototyp.

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 12:48

Flygande bilar ska bli verklighet om Uber får bestämma

Ja, du läste rätt – flygande bilar. Eller ja, flygande fordon mer specifikt; de är inte nödvändigtvis tänkta att köra runt på vägar alls. Men även om det låter som bästa SF-rullen från 1987 så är det faktiskt en seriös plan från taxitjänsten Uber, som vill sätta fart på industrin och förverkliga denna gamla dröm.

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 14 kl. 10:25

Flygande cirkus går in för landning

Genom filmen "Ett herrans liv" och tv-serien "Monty Pythons flygande cirkus" etablerade de sig som den största humorgruppen i modern tid. I sommar står Monty Python på scen igen - för sista gången någonsin.
Ministeriet för löjlig gångstil, den spanska inkvisitionen och en extremt optimistisk papegojförsäljare: Monty Python gjorde sketchhumorn till hög konst, och blev samtidigt populärkulturellt allmängods för en hel generation.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialdemokratisk politiker träffad av flygande bajamaja

Den socialdemokratiske lokalpolitikern Benthon Tisell var ute och körde bil i hemstaden Malmö - när hans bil plötsligt träffades av en flygande bajamaja. Ja, en flygande bajamaja.LÄS MER: Kvinna satt på bajamaja – då vältes den av full studentDet är Skånska Dagbladet som berättar om det hela och enligt tidningen körde Tisell på en gata i centrala Malmö när en bajamaja plötsligt blåste ut på vägen framför hans bil.

Dagens PS - 15 jul 18 kl. 14:35

Rolls-Royce ruvar på teknik för flygande bilar

Brittiska motortillverkaren Rolls-Royce, som är stora inom sjöfart och flyg, har utvecklat ett framdrivningssystem för en flygande taxi. Bolaget börjar nu att leta efter partners och förhoppningen är att tekniken skall kunna vara på plats för konsumenter redan i nästa decennium. Det rapporterar Reuters.

DI - 22 okt 13 kl. 08:54

Den första flygande sportbilen

Världen har redan fått sin beskärda del av flygande bilar. De allra flesta har dock sett ut som lådor med vingar, men nu finns det en flygande bil där uppfinnarna även lagt ned möda på utseendet. Det skriver IO9..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

VW: Därför är prestanda viktigt för laddhybrider

Genom att fokusera på hög prestanda tror sig Volkswagen kunna locka fler kunder att välja laddhybrider framöver. "Det här är ett sätt att göra elbilar mer attraktiva", säger drivlinechefen Kai Philipp..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:13

Växande problem med Takatas krockkuddar

Toyota återkallar ytterligare omkring 1,6 miljoner bilar i USA eftersom de är utrustade med krockkuddar vid framsätets passagerarsida som kan vara farliga. Totalt har därmed Toyota återkallat 4,7 miljoner bilar i USA med krockkuddar tillverkade av japanska Takata..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:32

Stort rymdkontrakt till Trollhättan

GKN Aerospace i Trollhättan har fått sitt största utvecklingskontrakt för rymdprojekt – motordelar till Europas nya rymdraket Ariane 6..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 11:29

Första elvägen igång

Idag, tisdag, testkör Scania och Siemens världens första elväg på E16 utanför Gävle..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 12:18

Honda Jet godkänd i Europa

Honda Jet HA-420 är nu typgodkänd av europeiska flygsäkerhetsorganet EASA. En första order på det lilla affärsflygplanet har tecknats i Tyskland..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 13:56

Grusmolnet gör maskinen smartare

NCC räknar med att kraftigt kunna sänka utsläppen av växthusgaser genom att koppla upp maskinerna i sina grustag..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 15:22

”Ge miljökraven tyngd i valet av it-lösning”

DEBATT. Stora it-användare står för två procent av världens utsläpp av växthusgaser. Det är i nivå med flygets totala miljöpåverkan.

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 17:54

Chalmeristen siktar på landslaget

Sara Öberg hoppas att utbildningen på Chalmers tar mer än fem år. För det betyder att hon kommit med i landslaget i mountainbike..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 07:04

”Fler kvinnor behövs i energisektorn”

DEBATT. En förkrossande majoritet av dem som arbetar med förnyelse av vårt energisystem är män. Kvinnors kompetens och erfarenhet behövs på alla nivåer i den sektor som har så stor betydelse för vårt dagliga liv, skriver fyra generaldirektörer samt företrädare för branschen..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 08:36

Säg hejdå till trafikkaos med superbussen

TEKNIKSVEPET. Bilköer är inget problem för Kinas framtida superbussar. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.