Regeringen > Nyheter

Sunday, 17 January, 17:07

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar ÖstersjöfrågornaRegeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson. Pressmeddelande: Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna Pressmeddelande: Östersjöns miljö vinnare Ansvariga myndigheter - regeringens myndighetsnätverk Statsrådsberedningen, 13
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Östersjöfrågorna, EU, Östersjöstrategi, Tillväxtverket, Birgitta Ohlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, prioriterar, Östersjöfrågorna
Barometern - 12 jan 16 kl. 07:34

Regeringen prioriterar välfärdsfrågorna

YLE - 05 apr 16 kl. 05:24

Regeringen täpper budgethål i dag

Klockan halv nio samlas regeringen för att spika ramarna för den offentliga ekonomin för åren 2017–2020. På eftermiddagen presenteras slutresultatet som kan förväntas medföra skattehöjningar som känns i plånboken. Några stora överraskningar ska inte vänta – men fortfarande finns stora behov av nedskärningar för att lappa de sparåtgärder regeringen inte lyckats driva igenom.

Regeringen - 19 jul 13 kl. 12:03

Situationen i Egypten - en av de viktigaste frågorna för EU:s utrikesråd

Utrikesminister Carl Bildt deltar i utrikesrådet i Bryssel den 22 juli. EU:s utrikesministrar har en lång dagordning att hantera där bland annat Egypten och Syrien ingår. På rådet kommer även den nu ett år gamla EU-planen för mänskliga rättigheter att diskuteras och följas upp.

Regeringen - 18 mar 16 kl. 14:27

EU och Turkiet är överens om samarbete i migrationsfrågorna

På Europeiska rådets första mötesdag torsdagen den 17 mars enades EU-ledarna om en gemensam position om samarbetet med Turkiet. Fredagens samtal med den turkiske premiärministern Ahmet Davutoğlu resulterade i en överenskommelse om migrationsfrågorna som syftar till att stoppa de irreguljära flyktingströmmarna och få ett slut på människosmugglingen. Sverige representerades av statsminister Stefan Löfven..

Regeringen - 02 dec 16 kl. 14:36

Regeringen utreder hur digitaliseringen i den offentliga sektorn kan stärkas genom att samla ansvaret hos en myndighet

Den 24 november fattade regeringen beslut om ett utökat uppdrag till Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala tjänster i en samverkande förvaltning. Utredningen ska analysera hur digitaliseringen i den offentliga sektorn kan stärkas genom att ansvaret för frågorna samlas hos en myndighet..

Regeringen - 08 dec 16 kl. 09:03

Regeringen föreslår en samlad kulturarvspolitik

Den 8 december presenterar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke lagrådsremissen Kulturarvspolitik. Därmed tar regeringen för första gången ett helhetsgrepp om kulturarvsområdet som ett eget politikområde. I remissen beskrivs regeringens övergripande kulturarvspolitiska prioriteringar och en rad bedömningar och förslag presenteras, bland annat en ny museilag.

Regeringen - 27 apr 17 kl. 13:25

Regeringen utreder ökat patientinflytande och patientsäkerhet inom vård utanför den etablerade hälso- och sjukvården

Olika former av vård och behandling som idag erbjuds utanför den etablerade vården är vanligt i Sverige och är en viktig del i hälsa och välbefinnande för många. Nu tillsätter regeringen en utredning som syftar till att stärka patientsäkerhetsfrågorna i den icke-etablerade vården och för att öka kontakterna mellan den etablerade och icke-etablerade vården..

SvD - 05 nov 15 kl. 15:00

”Regeringen slarvar bort demokratifrågorna”

Nobels fredpris gick i år till förändringsaktörer i Tunisien, som slår vakt om demokratin. Nobelpriset i litteratur gick till Svetlana Aleksijevitj som är tydlig i sin kritik mot förtryck och förnedring i Ryssland och Belarus. Samtidigt sviktar den svenska regeringens stöd för demokratiaktivister världen över, skriver Birgitta Ohlsson (FP) och Martin Ängeby, Svenskt internationellt liberalt centrum..

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:50

Östersjöns vatten viktigaste frågan

Barometern-OT:s läsare har fått rösta på vad de tycker är den viktigaste valfrågan. En av dem är miljön.Klimat, vatten, biologisk mångfald och förorenade markområden.

Nyan - 16 apr 18 kl. 15:45

Åtta länder ser på Östersjöns vågor

Hur kan man i framtiden använda Östersjöns vågkraft? Det vill ett multinationellt projekt nu ta reda på.
Elva olika instanser i åtta länder runt Östersjön har kommit överens om att anhålla om EU:s Interregpengar för att granska vågorna i det gemensamma havet.

Nyan - 25 aug 16 kl. 08:11

Östersjöns politiker vill skapa fler jobb

Hur kan man utveckla konkurrenskraften kring Östersjön, öka arbetskraftens rörlighet och minska ungdomsarbetslösheten?

Det ska regionens parlamentariker nu grunna på.
Det är dags för Östersjöländernas parlament att träffas på den årliga konferensen BSPC som den här gången hålls i Riga i Lettland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.