Regeringen > Nyheter

Tuesday, 26 January, 16:46

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EURegeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen. Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson. Pressmeddelande: Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna Pressmeddelande: Östersjöns miljö vinnare
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU, Östersjöfrågorna, Östersjöstrategi, Tillväxtverket, Östersjöregionen, Birgitta Ohlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, höjer, ambitionsnivån, Östersjöregionenska bli , förebildi EU
YLE - 10 sep 17 kl. 08:49

Spänd väntan och beskyllningar inför krigsövningar i Östersjön

Östersjön är under nästan hela september månad skådeplats för omfattande militärövningar, där också Finland deltar. Aurora 17 är den största försvarsövningen i Sverige på över 20 år och sammanfaller med den ryska storövningen Zapad. Både Zapad och Aurora har på grund av respektive upplägg väckt mycket debatt och spekulation.

SVT Debatt - 04 mar 14 kl. 13:14

Räknenissarna hade fel om försvaret

RYSSLAND I och med Putins agerande i Ukraina så har verkligheten kommit i kapp den svenska försvarsdebatten. Inget ont som inte för något gott med sig. Redan 2007 konstaterade en enhällig försvarsberedning att Rysslands agerande mot de grannländer som en gång ingick i Sovjetunionen skulle komma att definiera vår syn på Ryssland.

SVT Debatt - 04 mar 14 kl. 13:14

Finansdepartementets räknenissar hade fel om försvaret

RYSSLAND I och med Putins agerande i Ukraina, så har verkligheten kommit i kapp den svenska försvarsdebatten. Inget ont som inte för något gott med sig. Redan 2007 konstaterade en enhällig försvarsberedning att Rysslands agerande mot de grannländer som en gång ingick i Sovjetunionen skulle komma att definiera vår syn på Ryssland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.