BT > Nyheter

Saturday, 04 April, 10:58

BT - 13 okt 11 kl. 12:18

Sigtunamamma skickas på rättspsykDen mamma från Sigtuna som mördade sina två söner skickas på rättspsykiatrisk undersökning.
Den paragraf-sju-undersökning som gjorts visar att kvinnan misstänks lida av en allvarlig psykisk störning både vid gärningen och undersökningen. En RPU görs för att utröna om en person är tillräckligt frisk för att dömas till fängelse eller om vederbörande behöver rättspsykiatrisk vård. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sigtuna, RPU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sigtunamamma, skickas, rättspsyk
Expressen - 18 okt 18 kl. 14:08

Skådisen erkänner dråp – skickas till rättspsyk

Actionskådespelaren sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin fru.Nu erkänner han dråp – och skickas motvilligt till rättspsykiatrin för utredning..

Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 01:35

Lagförslag mot mobiler på rättspsyk


Särskilt farliga patienter inom rättspsykiatrin kan förbjudas att ha mobiltelefoner. Det är innebörden i ett lagförslag som socialdepartementet snart sänder ut på remiss, skriver Smålandsposten.På rättspsykiatriska kliniken i Växjö hävdes det generella förbudet mot mobiltelefoner i våras, sedan det konstaterats vara olagligt.

BT - 23 okt 13 kl. 01:37

Lagförslag mot mobiler på rättspsyk

Särskilt farliga patienter inom rättspsykiatrin kan förbjudas att ha mobiltelefoner. Det är innebörden i ett lagförslag som socialdepartementet snart sänder ut på remiss, skriver Smålandsposten. På rättspsykiatriska kliniken i Växjö hävdes det generella förbudet mot mobiltelefoner i våras, sedan det konstaterats vara olagligt.

Skånskan - 16 jun 16 kl. 22:40

Kriminella på rättspsyk får vapen insmugglade

Stockholm Sex stora rättspsykiatriska kliniker larmar om att dömda brottslingar kan använda vanlig post för att smuggla in skjutvapen, narkotika och knivar på klinikerna, rapporterar SVT Nyheter.Lagen tillåter inte att automatiskt kontrollera alla paket som skickas till de intagna. I dagsläget måste de rättspsykiatriska klinikerna söka tillstånd för varje försändelse de vill undersöka.

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 12 kl. 12:15

Grannar fick inte handlingar

Flera av dem som bor nära platsen där rättspsyk ska byggas fick inte handlingar utskickade inför onsdagens samråd. ?Vi ska gå igenom fastighetsförteckningen på nytt?

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 06:47

Rånaren beväpnad med pipa till äldre hagelgevär

GEVÄRSPIPA. Rånarens vapen bestod av pipan till ett hagelgevär – inlindat i en plastpåse. Med den tvingade han till sig en bil och rånade därefter Coop på Södra Ringvägen i Växjö.

Expressen - 05 jan 18 kl. 11:07

Domstolen: Ena brodern skyldig till mord

Bröderna misstänks ha mördat och misshandlat på sin våldsturné genom Stockholm.Den ena anses nu skyldig till mord och skickas till rättspsyk för undersökning.Den andre blir kvar i häkte i väntan på dom..

Expressen - 11 jun 18 kl. 16:52

Man döms till psykvård för attacken mot tiggaren Anders

Mannen som kastade ner tiggaren Anders på ett tunnelbanespår döms för mordförsök.Straffvärdet är enligt domstolen åtta års fängelse, men på grund av mental ohälsa skickas han i stället till rättspsyk..

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Facit för ligorna – om de stoppas av corona

Första ligatiteln för Liverpool på 30 år, en utebliven triumf för Lazio, nedflyttning för Werder Bremen – och Alexander Isak till Champions League? Det blir några av utfallen om herrarnas fotbollsligor skulle avslutas i förtid och slutgiltigförklaras som tabellerna ser ut just nu..

BT - 10 minuter sedan

Historisk makt till regeringen i coronakrisen

Regeringen vill snabbt kunna fatta beslut om coronarelaterade åtgärder – och detta utan att först få riksdagens godkännande. Sådan stor makt har en svensk regering inte haft sedan andra världskriget..

BT - 1 timme sedan

Viruset sätter stopp för lokala leverantörer till kommunen

Kommunen har jobbat för att kunna ta emot varor från lokala livsmedelsproducenter, men just nu står arbetet still på grund av det rådande läget med coronaviruset. .

BT - 1 timme sedan

Spelproffsen tipsar om spel under isoleringen

I tider av social distansering kan spel vara tidsfördriv, verklighetsflykt eller ett sätt att hålla kontakten med andra människor. Vi bad några profiler inom spelindustrin att tipsa om några titlar att sätta tänderna i under självisoleringen..

BT - 1 timme sedan

Restaurangbranschen i kris – men lärlingen ser ljust på framtiden

Praktiken i den krisande restaurangbranschen ger kocklärlingen Jesper Stenberg nya insikter. Han ser fram emot en framtid som kock, trots allt. – Det är väldigt bra att vi fortfarande får komma ut på praktik, säger han..

BT - 1 timme sedan

Nya uppgifter: Fyra av fem kan sakna symptom

Nya uppgifter från Kina går på tvärs mot WHO:s uppfattning om att coronasmitta utan symptom är relativt ovanligt. I de kinesiska provtagningar som nu utförs visar det sig att fyra av fem som testat positivt för corona inte visat symptom alls..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.