DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 21:07

Liknande nyheter

Taggar: Borg, Sverige, mer, utsatt, änandra länder
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige mer motståndskraftigt

? Huvudbilden är att svensk ekonomi utvecklas på något mer motståndskraftigt sätt, säger finansminister Anders Borg om den ekonomiska utvecklingen i Sverige. Samtidigt framhåller han att det råder fortsatt internationell oro och turbulens, men säger att fokus ligger på Spanien och Italien.

SvD - 09 aug 12 kl. 10:29

Borg: Sverige mer motståndskraftigt

?Huvudbilden är att svensk ekonomi utvecklas på något mer motståndskraftigt sätt?, säger finansminister Anders Borg på en regeringspressträff..

DN - 07 jan 18 kl. 21:39

Dansk minister: Sverige mer utsatt för konflikt med Ryssland

Sverige och Finland är mer hotat av ryskt angrepp än Danmark eftersom länderna inte är med i försvarsalliansen Nato. Det säger den danska försvarsministern Claus Hjort Frederiksen i en intervju med den danska tidningen Politiken..

Dagens PS - 10 maj 17 kl. 15:15

Anders Borg dömer ut Macron

Det säger Sveriges förre finansminister till Dagens Industri om den nyvalde, franske presidentens förmåga att få ordning på landets ekonomi. ”Macron är inte den typ av kraftfull politiker som kan genomföra reformprogram”, hävdar Borg. Anders Borg träffade Emanuelle Macron flera gånger när han var finansminister och Macron var rådgivare åt Frankrikes president François Hollande.

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 13:34

Borg: Sverige i en "karg miljö"

Finansminister Anders Borg pekade på utmaningar som Sverige står inför i sitt tal på Moderaternas Sverigemöte.Europas problem skapar en "karg miljö" för Sverige, sade han.
Han betonade för partiets kommunpolitiker att Europa står inför stora förändringar för att få fart på tillväxt, minska statsskulderna och pressa tillbaka arbetslösheten.

YLE - 31 mar 17 kl. 05:47

Skärgårdshavet mer utsatt för fosforutsläpp

Skärgårdshavet är mer utsatt för fosforbelastning än andra områden i Östersjön. Det visar en färsk doktorsavhandling som läggs fram vid Åbo Akademi. Irma Puttonen som disputerar i miljö- och marinbiologi har i sin avhandling undersökt hur fosforn fördelar sig i bottensedimentet i finska och svenska kust- och skärgårdsområden.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jan 14 kl. 06:00

Sverige mer utsatt i dag än under det Kalla kriget

Pratet som vissa ägnar sig åt om att Ryssland rustar från en låg nivå var kanske sant för fem till tio år sedan men i dag är det bara trams, säger Karlis Neretnieks..

Nyteknik - 25 jun 18 kl. 10:16

Ingenjören som tar över Vinnova – vill göra Sverige mer innovativt

Regeringen utsåg den digitala strategen Darja Isaksson till generaldirektör för Vinnova. Så här vill hon göra Sverige mer innovativt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa. Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg. Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

BT - 20 sep 12 kl. 11:13

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa.
Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg.
Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Oväntad minskning av antal aktiva oljeriggar i USA

Det totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk under senaste rapportveckan, tvärtemot förväntningarna i marknaden..

DI - 15 minuter sedan

Polisen varnar för ökat svartarbete: ”Det är modern slavhandel”

Trots massiva insatser är byggbranschen svartare än någonsin – och myndigheterna har inte kontroll på situationen.  “Det är en explosion, så mycket har det ökat”, säger en vd i branschen. .

DI - 15 minuter sedan

Fusket slår mot Sveriges ekonomi

Hos Sveriges Byggindustrier pågår utrensning av fuskande företag. “Att få ordning på det här är en av de viktiga förutsättningarna för att vi ska ha en bransch som är attraktiv, sund och säker”, säger ordförande Catharina Elmsäter-Svärd. .

DI - 15 minuter sedan

SAS får USA-böter – för undermålig webbsida

Inte bara kartellmedlemmar bör frukta Uncle Sams långa arm: SAS bötfälls med 1,8 miljoner kronor av Department of Transportation för att hemsidan inte i tid anpassades till personer med funktionsnedsättningar..

DI - 30 minuter sedan

Så tjänar du pengar på kurskaoset efter Saabs jätteemission

Torsdag är sista dagen att haka på Saabs jätteemission på 6 miljarder kronor. Men när teckningsrätterna avskiljs på fredag finns intressanta affärsmöjligheter för alla som kan räkna och har pengar på kontot. .

DI - 45 minuter sedan

Ostflytt får kommunen att se rött – tar strid mot Arla

Boxholm tar nu upp kampen med Arla om varubeteckningen Boxholmsost. Mejerijätten har valt att flytta tillverkningen av osten till Östersund och Boxholms kommun vill inte att Arla ska få fortsätta att använda varubeteckningen..

DI - 1 timme sedan

SAS löser in samtliga preferensaktier

SAS styrelse har beslutat att lösa in samtliga 2,1 miljoner preferensaktier för sammanlagt 1,1 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

New York: positiv börsrörelse inför helgdag

De ledande New York-börserna inledde onsdagen med en viss återhämtning efter tisdagens branta fall. På torsdag håller börserna i USA stängt medan fredagen är halvdag på grund av Thanksgiving. .

DI - 1 timme sedan

Demokratin kan även kramas ihjäl

LEDARE. Expressen har i två texter på kort tid tagit avstamp i den uppmärksammade amerikanska boken ”How Democracies Die” (utkommen i våras) för att bena ut Sverigedemokraternas svårpreciserade förhållande till demokratin, åtminstone den samtida svenska..

DI - 1 timme sedan

”Rätt ned i köttet” – GDPR-jägaren laddar böteskanonen

Datainspektionen har haft några intensiva granskningsmånader sedan GDPR infördes.  Nästa år skruvar man åt tillsynen ytterligare några varv, enligt myndighetens nya generaldirektör Lena Lindgren Schelin som vill få oss att slå vad om storleken på den första sanktionsavgiften. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.