DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 11:57

Liknande nyheter

Taggar: Borg, Sverige, mer, utsatt, änandra länder
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige mer motståndskraftigt

? Huvudbilden är att svensk ekonomi utvecklas på något mer motståndskraftigt sätt, säger finansminister Anders Borg om den ekonomiska utvecklingen i Sverige. Samtidigt framhåller han att det råder fortsatt internationell oro och turbulens, men säger att fokus ligger på Spanien och Italien.

SvD - 09 aug 12 kl. 10:29

Borg: Sverige mer motståndskraftigt

?Huvudbilden är att svensk ekonomi utvecklas på något mer motståndskraftigt sätt?, säger finansminister Anders Borg på en regeringspressträff..

DN - 07 jan 18 kl. 21:39

Dansk minister: Sverige mer utsatt för konflikt med Ryssland

Sverige och Finland är mer hotat av ryskt angrepp än Danmark eftersom länderna inte är med i försvarsalliansen Nato. Det säger den danska försvarsministern Claus Hjort Frederiksen i en intervju med den danska tidningen Politiken..

Dagens PS - 10 maj 17 kl. 15:15

Anders Borg dömer ut Macron

Det säger Sveriges förre finansminister till Dagens Industri om den nyvalde, franske presidentens förmåga att få ordning på landets ekonomi. ”Macron är inte den typ av kraftfull politiker som kan genomföra reformprogram”, hävdar Borg. Anders Borg träffade Emanuelle Macron flera gånger när han var finansminister och Macron var rådgivare åt Frankrikes president François Hollande.

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 13:34

Borg: Sverige i en "karg miljö"

Finansminister Anders Borg pekade på utmaningar som Sverige står inför i sitt tal på Moderaternas Sverigemöte.Europas problem skapar en "karg miljö" för Sverige, sade han.
Han betonade för partiets kommunpolitiker att Europa står inför stora förändringar för att få fart på tillväxt, minska statsskulderna och pressa tillbaka arbetslösheten.

YLE - 31 mar 17 kl. 05:47

Skärgårdshavet mer utsatt för fosforutsläpp

Skärgårdshavet är mer utsatt för fosforbelastning än andra områden i Östersjön. Det visar en färsk doktorsavhandling som läggs fram vid Åbo Akademi. Irma Puttonen som disputerar i miljö- och marinbiologi har i sin avhandling undersökt hur fosforn fördelar sig i bottensedimentet i finska och svenska kust- och skärgårdsområden.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jan 14 kl. 06:00

Sverige mer utsatt i dag än under det Kalla kriget

Pratet som vissa ägnar sig åt om att Ryssland rustar från en låg nivå var kanske sant för fem till tio år sedan men i dag är det bara trams, säger Karlis Neretnieks..

Nyteknik - 25 jun 18 kl. 10:16

Ingenjören som tar över Vinnova – vill göra Sverige mer innovativt

Regeringen utsåg den digitala strategen Darja Isaksson till generaldirektör för Vinnova. Så här vill hon göra Sverige mer innovativt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa. Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg. Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

BT - 20 sep 12 kl. 11:13

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa.
Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg.
Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

WTO: Handelsindikator når lägsta nivå på nio år

En kvartalsvis ledande indikator om den globala handelsutvecklingen har sjunkit till den lägsta nivån på nio år..

DI - 15 minuter sedan

Rayseach får brittisk order värd 48 miljoner

Medicinteknikbolaget Raysearch har fått order på dosplaneringssystemet Raystation från fem stycken cancercenter i Storbritannien..

DI - 15 minuter sedan

Uppgift: Estniska finansinspektionen vill stänga Danske Banks filial

Den estniska finansinpektionen avser stänga ned Danske Banks filial i landet efter penningtvättskandalen. Det rapporterar danska Börsen med hänvisning till ej bekräftade uppgifter till den estniska tv-kanalen ERR..

DI - 15 minuter sedan

Kanonrapport från spelbolaget – men trenden väcker frågor

Datorspelsbolaget Paradox avslutar 2018 med ett starkt kvartal. Men att rörelsemarginalen fortsätter att falla väcker frågetecken för investerare..

DI - 30 minuter sedan

Greklands banker vill reducera dåliga lån med 50 miljarder euro till 2021

Greklands systemviktiga banker har kommit överens om att minska sina dåliga lån med 50 miljarder euro fram till 2021. Det uppgav Christos Megalou, vd för Piraeus Bank, till CNBC. .

DI - 30 minuter sedan

Swedbank höjer avgiften – nya kort toppar Di:s stora rankning

Swedbank höjer påslaget på sina betalkort vid köp utomlands och tappar därmed topplaceringen som ett av de bästa korten på resan. Fyra miljoner kunder drabbas av höjningen.  Di har jämfört 28 olika betalkort och det finns minst fyra på marknaden som inte har några valutapåslag alls.

DI - 45 minuter sedan

ChromoGenics organisationsförändringar

CMO Åsa Stroofe lämnar ChromoGenics AB (publ) på egen begäran..

DI - 45 minuter sedan

Insplanet hjälper dig hitta billigaste bilförsäkringen

I 20 år har Insplanet hjälpt bilägare att hitta den billigaste bilförsäkringen. Insplanet jämför nämligen försäkringsbolag utan kostnad och den som använder tjänsten sparar i snitt 1 800 kr/år. Nedan får du tips på hur du sänker din försäkringspremie..

DI - 45 minuter sedan

Stor ökning av internationella studenter i Stockholm

Stockholm, 19 februari 2019 -- En ny rapport från Stockholms Akademiska Forum (Staf) visar att antalet internationella studenter i Stockholm har ökat med 20% under de sista tre åren. Det innebär att antalet närmar sig 10 000, vilket motsvarar 11% av den totala studentpopulationen. För första gången sedan studieavgifterna infördes 2011 är Kina också landet med flest internationella studenter i Stockholm..

DI - 45 minuter sedan

Rapportrally för Paradox Interactive efter starkt kvartal

Spelutvecklaren Paradox levererade en riktig rapportrökare för det fjärde kvartalet 2018 och aktien rusar med 7,4 procent. Blickar vi frammåt har bolaget även flera spelsläpp planerade under 2019 samtidigt som det pågår stora förändringar i distributionsledet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.