DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 08:56

DI - 12 okt 11 kl. 07:44

Borg: Sverige mer utsatt än andra länderTrots relativt sunda offentliga finanser är Sverige mer utsatt än många andra länder, anser finansminister Anders Borg enligt Dagens industri..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Anders Borg, Dagens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borg, Sverige, mer, utsatt, änandra länder
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige mer motståndskraftigt

? Huvudbilden är att svensk ekonomi utvecklas på något mer motståndskraftigt sätt, säger finansminister Anders Borg om den ekonomiska utvecklingen i Sverige. Samtidigt framhåller han att det råder fortsatt internationell oro och turbulens, men säger att fokus ligger på Spanien och Italien.

SvD - 09 aug 12 kl. 10:29

Borg: Sverige mer motståndskraftigt

?Huvudbilden är att svensk ekonomi utvecklas på något mer motståndskraftigt sätt?, säger finansminister Anders Borg på en regeringspressträff..

DN - 07 jan 18 kl. 21:39

Dansk minister: Sverige mer utsatt för konflikt med Ryssland

Sverige och Finland är mer hotat av ryskt angrepp än Danmark eftersom länderna inte är med i försvarsalliansen Nato. Det säger den danska försvarsministern Claus Hjort Frederiksen i en intervju med den danska tidningen Politiken..

Dagens PS - 10 maj 17 kl. 15:15

Anders Borg dömer ut Macron

Det säger Sveriges förre finansminister till Dagens Industri om den nyvalde, franske presidentens förmåga att få ordning på landets ekonomi. ”Macron är inte den typ av kraftfull politiker som kan genomföra reformprogram”, hävdar Borg. Anders Borg träffade Emanuelle Macron flera gånger när han var finansminister och Macron var rådgivare åt Frankrikes president François Hollande.

YLE - 31 mar 17 kl. 05:47

Skärgårdshavet mer utsatt för fosforutsläpp

Skärgårdshavet är mer utsatt för fosforbelastning än andra områden i Östersjön. Det visar en färsk doktorsavhandling som läggs fram vid Åbo Akademi. Irma Puttonen som disputerar i miljö- och marinbiologi har i sin avhandling undersökt hur fosforn fördelar sig i bottensedimentet i finska och svenska kust- och skärgårdsområden.

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 13:34

Borg: Sverige i en "karg miljö"

Finansminister Anders Borg pekade på utmaningar som Sverige står inför i sitt tal på Moderaternas Sverigemöte.Europas problem skapar en "karg miljö" för Sverige, sade han.
Han betonade för partiets kommunpolitiker att Europa står inför stora förändringar för att få fart på tillväxt, minska statsskulderna och pressa tillbaka arbetslösheten.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jan 14 kl. 06:00

Sverige mer utsatt i dag än under det Kalla kriget

Pratet som vissa ägnar sig åt om att Ryssland rustar från en låg nivå var kanske sant för fem till tio år sedan men i dag är det bara trams, säger Karlis Neretnieks..

Nyteknik - 25 jun 18 kl. 10:16

Ingenjören som tar över Vinnova – vill göra Sverige mer innovativt

Regeringen utsåg den digitala strategen Darja Isaksson till generaldirektör för Vinnova. Så här vill hon göra Sverige mer innovativt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa. Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg. Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

BT - 20 sep 12 kl. 11:13

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa.
Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg.
Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Halv miljard i Bitcoin försvann

Bitcoin och annan kryptovaluta värd motsvarande över en halv miljard kronor har stulits i en hackerattack i Japan, efter att kryptovalutahandlaren Tech Bureau drabbats av ett serverintrång..

DI - 5 minuter sedan

Följ torsdagens börsmorgon

 .

DI - 15 minuter sedan

Ägare säljer aktier i Sedana Medical för 63,5 miljoner

Fyra insynspersoner i Sedana Medical har tillsammans sålt knappt 700.000 aktier till Handelsbanken Fonder, Apus Capital, Norron Asset Management och Brohuvudet AB..

DI - 15 minuter sedan

First North-bolaget Mantex genomför nyemission

Det First North-listade materialteknikbolaget Mantex har beslutat att genomföra en nyemission av aktier och teckningsoptioner som avser att tillföra bolaget cirka 30 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Aston Martin mot börsen – värdering upp mot 62 miljarder kronor

Den brittiska lyxbilstillverkaren Aston Martin ska erbjuda 25 procent av bolagets aktier till en kurs på mellan 17,50 och 22,50 pund i samband med börsnoteringen. Det ger en värdering på mellan 4,02 och 5,07 miljarder pund, alltså mellan cirka 50 och 62 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

ChromoGenics får order på cirka 250 TSEK med ConverLight dynamiska glas till Nordicstation Skog & Miljö

ChromoGenics AB (publ) har skrivit avtal med Nordicstation Skog & Miljö att leverera ConverLight® till en av deras fastigheter i Stockholm..

DI - 30 minuter sedan

Dokument: Sveriges fifflande finansminister

Han var en doldis i den svenska politiska historien. Men den kortlivade finansministern vållade inte bara huvudvärk på finansdepartementet – han dömdes även senare för ett omfattande bedrägeri som ska ha genererat motsvarande 15,5 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Oron kom av sig – industrierna tror på konjunkturen

En färsk rapport från en av Sveriges basindustrier andas stor konjunkturoptimism om innevarande halvår – i kontrast till tillståndet för bara ett kvartal sedan.  Bland glädjepillren finns att exporten till Kina skjuter i höjden..

DI - 2 timmar sedan

Affärsvärlden: Köp oljebolaget och skogsbolaget

Affärsvärlden rekommenderar i sitt senaste nummer köp av aktier i oljebolaget Tethys Oil och skogsbolaget Bergs Timber, samt sälj av aktier i it-bolaget Sectra samt byggbolagsaktien Peab..

DI - 1 timme sedan

Tier-1 North American Mobile Operator Selects Clavister’s Virtual Security Solution

Örnsköldsvik, Sweden. September 20, 2018. Clavister, a leader in high-performance cybersecurity solutions, today announced that its Virtual Security Solution has been selected by a tier-1 North American communication service provider (CSP).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.