Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 20 February, 16:58

Kristianstadsbladet - 07 okt 11 kl. 06:30

Livet fortsätter överraskaSTOCKHOLM. Redan i trapphuset till Tomas och Monica Tranströmers lägenhet på Södermalm i Stockholm står det klart att något stort har hänt. Grannar tittar leende ut genom sina dörrar och fler och fler journalister och fotografer hittar dit.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Akademien, Tomas, Monica Tranströmer, Stockholm, Monica Tranströmers, Södermalm, Englunds, Nobelpris, Tomas Tranströmer, Monica, Tomas Tranströmers, Svenska Akademien, Peter Englund, Börssalen, Tranströmer, Reuters, ARD, Adonis, Eva Bonnier, Nobelpristagare, Bonnier, Tranströmers, Robert Bly, Mail, Spektra, Spektraaron, SandbergScanpixBildtext, SandbergScanpix, 3Elin VikstenTT Spektra Aron LahtiTT Spektraelin, Nobelpristagaren, Svenska Akademiens, SuslinScanpix

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livetfortsätter , överraska
NT - 08 jun 18 kl. 18:00

"Du måste låta livet överraska dig"

I hemlandet Colombia hjälpte Natalia Bonilla forna gerillamedlemmar till ett nytt liv..

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 12:45

Visioner av livet

Foto: Reinhard Werner

Tysk teater betraktas i Sverige ofta som nattsvart och överspänd. Sorgligt och tråkigt är den ursvenska klyschan om den intelligenta och våghalsiga tyska teaterkonsten, men man missar det infallsrika och breda som grundar sig på en vilja att förstå och överraska. Teaterformen utforskar livet, och därför tar man risker.

Kristianstadsbladet - 05 aug 14 kl. 10:17

Svårare att överraska för Way Out West

På torsdag inleds Way Out West i Göteborg för åttonde året i rad.I år är det tänkt att artister som Röyksopp och Robyn, och Outkast, ska locka besökare, men arrangören Luger hoppas också på att folk "ska få en kick" av Way Out Wests satsning på hållbar utveckling.
Evolution i stället för revolution - så kan Lugers arbete med Way Out West sammanfattas inför startskottet.

Trelleborgs Allehanda - 05 aug 14 kl. 10:17

Svårare att överraska för Way Out West

På torsdag inleds Way Out West i Göteborg för åttonde året i rad.I år är det tänkt att artister som Röyksopp och Robyn, och Outkast, ska locka besökare, men arrangören Luger hoppas också på att folk "ska få en kick" av Way Out Wests satsning på hållbar utveckling.
Evolution i stället för revolution - så kan Lugers arbete med Way Out West sammanfattas inför startskottet.

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 15:15

Måleriet slutar aldrig överraska

Grenen som envist slog mot sovrumsfönstret, fåglarna som misstog ateljéfönstret för fri himmel och de sista envisa snöfläckarna i den bruna våren.Andreas Eriksson har bokstavligen tagit en bit av naturen på Kinnekulle till Stockholms city.
Lintrådarna som går i vitt på vitt i damastväven rimmar fint med snön, precis som det var tänkt.

Trelleborgs Allehanda - 27 jan 14 kl. 15:15

Måleriet slutar aldrig överraska

Grenen som envist slog mot sovrumsfönstret, fåglarna som misstog ateljéfönstret för fri himmel och de sista envisa snöfläckarna i den bruna våren.Andreas Eriksson har bokstavligen tagit en bit av naturen på Kinnekulle till Stockholms city.
Lintrådarna som går i vitt på vitt i damastväven rimmar fint med snön, precis som det var tänkt.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jun 14 kl. 06:00

Bibbi – en vän för livet

En fyrtiofemårig vänskap och ett tack till en väninna som alltid ställer upp, Vivianne Grönvalls bestämde sig för att överraska väninnan Bibbi Bergkvist med en Xtra-tårta..

YLE - 20 feb 15 kl. 13:33

Eriksson: "Vi kommer att överraska i sommar"

I december ändrade utgångsläget för fotbollsmålvakten Carljohan Eriksson då han bytte segermaskinen HJK mot liganykomlingen Helsingfors IFK. Eriksson räknar ändå med att IFK kommer att överraska många i årets fotbollsliga. Den 19-åriga målvakten Carljohan Eriksson bytte HJK mot IFK efter att under 2014 ha fått spela sex ligamatcher med de finska mästarna.

Skånskan - 30 sep 15 kl. 19:11

Djurdjic: Hemma kan vi överraska

Malmö Nikola Djurdjic tror på skrällchans för Malmö FF i Champions League-mötet med Real Madrid.
– Här hemma framför våra supportrar har vi en bra chans att att överraska, säger MFF-anfallaren.0–2 mot Paris Saint-Germain i omgång ett.

Skånskan - 10 feb 17 kl. 20:27

”Sibbe” hoppas kunna överraska

HANDBOLL Topplaget Lugi mot ett YIF som halkat ner under slutspelsstrecket. Lördagens skånska ”El Clásico” i Ystad ser ojämnt ut på förhand. Men Ystadstränaren Sebastian Seifert hoppas att hans lag ska kunna överraska.

Nya Wermlands Tidningen - 28 jul 12 kl. 10:32

Nordmark vill fortsätta att överraska

I dag skulle Nordmark ha startat höstsäsongen i division VI östra, genom att ta emot Strömtorp C på Hedvallen. Men laget får vänta till på tisdag med att springa ut på planen, eftersom matchen har blivit flyttad tills dess. En av NIF:s tongivande spelare, Daniel Carlsson, tror på seger i omstarten, liksom på att laget ska kunna fortsätta att överraska i höst..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Du landar alltid på fötterna, Roffe

Ett lugnt pensionärsliv i Skillinge? Det var tanken, men för den före detta förläggaren Rolf Claesson var det svårt att sitta still. Nya projekt har dragits igång, och fler är på gång.

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Bushell-Mingo prisad

Det blev teaterarbetaren, skådespelaren och regissören Josette Bushell-Mingo som erhöll Expressens teaterpris ”En bit av Georges hatt” 2018. .

Kristianstadsbladet - Igår: 20:15

Amanda Lind: ” Konsten ska kunna vara provocerande och maktkritisk”

Nya kulturministern, miljöpartisten Amanda Lind, har svårt att dela in kulturdebatten i vänster och höger. Istället pratar hon gärna om likvärdig kultur i hela landet..

Kristianstadsbladet - Igår: 05:46

Jan Lundgren rasar mot neddragningar

Han har närmast blivit jazzens talesperson. När Kulturrådet nyligen gick ut med att man skär ner arrangörsstödet till landets jazzklubbar med förgörande resultat så reagerade Ystadspianisten Jan Lundgren omedelbart. Kan hans reaktion få någon att ändra sig.

Kristianstadsbladet - Igår: 19:04

Lina Rydén Reynols debut är mogen och medveten – men kanske för snygg

Debut i dubbel bemärkelse. Poeten Lina Rydén Reynols debutsamling ”Läs mina läppar” är det nystartade förlaget Nirstedt/Litteraturs första bok. Naima Chahboun imponeras mer än berörs av stilsäkert språkarbete..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 14:10

Flerstämmigt om liv och sorg

Tre generationers kvinnor ställs jämte varandra på scen i brittiska Alice Birchs ”Ett självmords anatomi”. Kulturjournalisten Sune Johannesson ser den nordiska premiären av ett övertygande rikt drama med angelägna frågor om psykisk ohälsa. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 10:00

Färre bokhandlare – digital tillväxt

Allt fler köper litteratur via ljudbokstjänster medan antalet fysiska bokhandlare fortsätter att minska, enligt en ny rapport. För femte året i rad ökar också försäljningen av barn- och ungdomsböcker. Och bland vuxenböcker ökar svensk skönlitteratur, medan deckarintresset minskar något.

Kristianstadsbladet - 16 feb 19 kl. 13:20

Recension: Vad hände med månfläcken?

Fredagskvällens besök av Helsingborgs symfoniorkester rymde två stora 1800-talsverk. Däremot inte det nutida som gett konserten dess namn. Varför inte?

Kristianstadsbladet - 16 feb 19 kl. 13:00

Sartre och de Beauvoir väckte hopp hos unga

Jean-Paul Sartre öppnade porten till större medvetenhet hos de unga vid förra seklets mitt. Han blev räddningsplankan undan den förlamande 1940-talsångesten genom att visa på människans aktiva möjligheter att påverka sitt liv. Kulturskribenten Inger Dahlman blickar tillbaka på existentialismen..

Kristianstadsbladet - 16 feb 19 kl. 10:00

Intresseväckande biografi om ett hemligt liv

Martin Kylhammars väldiga biografi över Verner von Heidenstam, hans sista kärlek Kate Bang och deras gemensamma hem Övralid är lika heltäckande som intreesseväckande, tycker recensenten Martin Lagerholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.