Sydsvenskan > Nyheter

Tuesday, 20 October, 14:29

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 01:39

Våg av kapade id-kortDet falska id-kortet är lite tjockare än ett äkta nationellt id. Det saknar hologram och plastlamineringen går inte runt kanterna. Men färgerna är påfallande klara och välliknande.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne, Magnus Nilsson, Malmöpolisens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vågav , kapade, id-kort
UNT - 24 feb 15 kl. 11:28

Butiksägare kapade kundernas kort

En butiksägare i Uppsala som använde kundernas bankkortsnummer och gjorde fejkade köp för en kvarts miljon kronor döms för bedrägeri..

UNT - 24 feb 15 kl. 11:28

Butiksägare kapade kundernas kort

En butiksägare i Uppsala som använde kundernas bankkortsnummer och gjorde fejkade köp för en kvarts miljon kronor döms för bedrägeri..

Sydsvenskan - 08 nov 11 kl. 17:44

Baranställd kapade gästers kontokort

Mannen jobbade tillfälligt i Deeps entrékassa och kapade tretton gästers kontokort. Nu döms han för bedrägerierna.
Däremot kan han inte knytas till uttagen på Manhattan.

GöteborgsPosten - 15 nov 13 kl. 06:06

143 000 Coop-kort har blivit kapade

143.000 Coop-kunder som under de senaste åren köpt hotellnätter med sina Medmera-kort från Coop kan ha fått kortuppgifter, adresser och telefonnummer kapade av okända datahackare..

YLE - 22 jul 13 kl. 12:44

Också finländska sim-kort kan kapas?

Ungefär vart tionde sim-kort i världen har en säkerhetslucka i sin kryptering som möjliggör att mobiltelefonen kan kapas på distans, menar en tysk säkerhetsexpert. Enligt Kommunikationsverket i Finland är det möjligt att problemet också gäller en del äldre finländska sim-kort. Den tyska säkerhetsexperten Karsten Nohl säger att det via sms är möjligt att ta över sim-kortens digitala nyckel.

Sydsvenskan - 11 mar 11 kl. 01:30

1?000 busskunders kort har kapats

Cirka tusen av Skånetrafikens kunder har fått sina kort kapade.
Malmö Cirka tusen av Skånetrafikens kunder har drabbats av obehöriga bankomatuttag i utlandet efter skimning mot några av Skånetrafikens biljettautomater. ??

Kristianstadsbladet - 11 mar 11 kl. 07:05

1?000 resenärers kort har kapats

Cirka tusen av Skånetrafikens kunder har fått sina kort kapade.
Cirka tusen av Skånetrafikens kunder har drabbats av obehöriga bankomatuttag i utlandet efter skimning mot några av Skånetrafikens biljettautomater. ??

DN - 14 nov 13 kl. 23:31

143 000 Coop-kunder har fått kortuppgifter kapade

143.000 Coop-kunder som under de senaste åren köpt hotellnätter över nätet med sitt Coop Medmera-kort har fått sina kortuppgifter, adresser och telefonnummer kapade av okända datahackare..

Expressen - 05 nov 14 kl. 06:45

Polis sprängde liga – hade 300 kapade kort

MALMÖ. Polisen har sprängt en skånsk kortkaparliga som handlat lyxvaror med cirka 300 kapade kreditkort. Ligan har under ett års tid köpt bland annat exklusiva brudklänningar, dyra kameror, mobiler, GPS och avancerade gräsklippare.

DI - 18 maj 15 kl. 10:57

Tele2-kunders identiteter kapade

Uppemot 100 Tele2-kunder har fått sina identiteter kapade. Bedragarna har beställt SIM-kort i kundernas namn och sedan ringt dyra utlandssamtal, skriver SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.