BT > Ekonomi

Friday, 22 November, 21:39

BT - 13 sep 11 kl. 13:27

Grekiska säkerheter diskuteras
Finlands statsminister Jyrki Katainen träffar i dag Tysklands förbundskansler Angela Merkel, för att diskutera eurokrisen. Klockan 14.15 svensk tid håller de en presskonferens om slutsatserna från mötet, där frågan om grekiska säkerheter för framtida nödlån har diskuterats.
Angela Merkel sade i en radiointervju i dag att Europa gör allt som går för att undvika att Grekland tvingas ställa in betalningarna. Samtidigt manade hon medlemmarna i de tyska regeringspartierna att välja sina formuleringar med omsorg för att undvika onödig finansiell turbulens.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Jyrki Katainen, Tysklands, Angela Merkel, Merkel, Europa, Grekland, EU, BNP, CDS, USA, Barack Obama, Obama, Washington, El Mundos, Reuters, EMU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grekiska, säkerheter, diskuteras
SvD - 20 apr 15 kl. 06:16

Grekland: banker kan snart fÅ slut pÅ sÄkerheter - noyer

Om inte Grekland når en överenskommelse med sina långivare kan grekiska banker snart få slut på säkerheter för att kunna ha tillgång till nödlikviditetsassistansen ELA från ECB..

SvD - 20 apr 15 kl. 06:16

Banker kan snart få slut på säkerheter

Om inte Grekland når en överenskommelse med sina långivare kan grekiska banker snart få slut på säkerheter för att kunna ha tillgång till nödlikviditetsassistansen ELA från ECB..

SvD - 21 maj 15 kl. 05:54

Grekland: ecb lÄmnar villkoren fÖr sÄkerheter ofÖrÄndrade(oms)

ECB uppges på onsdagen ha lämnat sin "haircut" (nedsättning av de säkerheter som får användas som säkerhet för nödlån för grekiska banker) oförändrad..

SvD - 21 maj 15 kl. 05:54

Grekland: ECB lämnar villkoren för säkerheter oförändrade

ECB uppges på onsdagen ha lämnat sin "haircut" (nedsättning av de säkerheter som får användas som säkerhet för nödlån för grekiska banker) oförändrad..

HBL - 13 jun 13 kl. 17:08

"Vi måste hålla fast vid säkerheter"

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) anser att Finland bör hålla fast vid avtalet med de grekiska bankerna i alla situationer.Urpilainen sade dock under riksdagens frågestund att riksdagen kan besluta att avstå från säkerheterna om man till exempel vill förlåta Greklands lån. Centerns ordförande Juha Sipilä bad Urpilainen att enkelt förklara hur garantierna fungerar, eftersom han anser att folk ännu inte helt förstår avtalet.

DI - 17 feb 15 kl. 07:40

JP Morgan: Grekiska bankerna klarar sig i 98 dagar

Grekiska banker förlorar runt 2 miljarder euro, motsvarande 19 miljarder kronor, av insättningar per vecka. Om takten håller i sig kommer bankerna inte längre att ha några säkerheter för nya lån inom 14 veckor..

Affärsvärlden - 17 feb 15 kl. 07:56

JP Morgan: Så länge klarar sig de grekiska bankerna innan säkerheterna tar slut

JP Morgan har gjort en bedömning av hur lång tid som återstår innan de grekiska bankerna inte längre har några säkerheter för nya lån..

SR - 11 jul 11 kl. 12:00

Ny plan för grekiskt räddningspaket diskuteras

Euroländernas finansministrar kommer i dag att diskutera en ny plan när det gäller det andra grekiska räddningspaketet. Enligt tidningen Financial Times vill man nu minska den massiva grekiska skulden genom lägre räntor och återköp av grekiska statspapper..

YLE - 15 jun 17 kl. 05:03

Morgonkollen: Trump uppges vara föremål för brottsutredning, grekiska skulder diskuteras i Bryssel, soligt uppehållsväder

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Både Sannfinländarna och utbrytargruppen Nytt alternativ håller gruppmöten i riksdagen klockan 14 i dag. Sannfinländarna kommer att välja ny gruppordförande under mötet.

DI - 18 maj 15 kl. 15:23

Brist på säkerheter hotar Greklands banker

Snaran dras åt kring Greklands banker. Samtidigt går samtalen med långivarna trögt. På måndagen rusar grekiska marknadsräntor och Aten-börsen sjunker..

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.