Aftonbladet > Nyheter

Friday, 15 November, 21:18

Aftonbladet - 13 sep 11 kl. 13:05

Åklagaren: Döm läkaren för dråpLäkaren nekar till uppsåt?Hon berövade Linnea livet genom förgiftning?.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Hon, Linnea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, Döm, läkarenför , dråp
Kristianstadsbladet - 09 feb 16 kl. 15:07

Åklagaren vill ha 15-16 års fängelse för "bunkerläkaren"

Åklagaren vill att bunkerläkaren döms för människorov och grov våldtäkt. Straffet bör vara 15-16 års fängelse..

Expressen - 04 apr 16 kl. 06:06

Bunkerläkaren kan få ett hårdare straff

När läkaren Martin Trenneborgs, 38, försök att hitta kärleken gång på gång misslyckades bestämde han sig för att kidnappa en kvinna och hålla henne inspärrad i sin specialbyggda bunker. Under måndagen inleds förhandlingarna i hovrätten. Åklagaren vill att läkaren döms till ett ännu strängare fängelsestraff – försvaret vill se en mildare påföljd.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 18:05

Åklagaren yrkar på 15-16 års fängelse

ÖSTRA GÖINGE/STOCKHOLM Bunkerläkaren ska dömas till 15-16 års fängelse.
Det yrkade chefs-åklagare Peter Claeson på när rättegången mot den misstänkte 38-åringen avslutades på tisdagen.– Jag har yrkat på ungefär 15-16 års fängelse och att han ska dömas för grov våldtäkt och människorov, säger Claeson.

YLE - 18 dec 15 kl. 11:11

Bluffläkaren åtalas för två dråp

Fuskläkaren Esa Laiho åtalas för sammanlagt 22 olika brott. Enligt åklagaren har Laiho bland annat gjort sig skyldig till två dråp, fyra grova fall av misshandel, åtta grova bedrägerier och grov förfalskning av examensbetyg. Laiho tillbakavisar nästan alla åtal.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 17:39

Åklagaren yrkar på 14 års fängelse

ÖSTRA GÖINGE Skärpt straff från tio till 14 års fängelse. Det yrkade åklagaren på när hovrättsförhandlingarna i fallet med bunkerläkaren avslutades.
Läkarens advokat yrkade på ”en väsentlig sänkning” av straffet.

BT - 16 dec 14 kl. 11:04

Åklagaren sågar åtalades versioner

De åtalade bör dömas för mord och inget annat - så inledde chefsåklagare Pernilla Åström sin plädering i målet om åttaåriga Yaras död. Både mannen och kvinnan kan ha psykiska störningar.Åström hoppas att rätten ser till den samlade bevisningen och börjar sedan att såga versionerna som kommit från de åtalade.

YLE - 30 mar 17 kl. 09:15

Hovrätten skärpte domen mot bluffläkaren Esa Laiho

Hovrätten har skärpt domen mot bluffläkaren Esa Laiho. Han dömdes nu till fem års ovillkorligt fängelse, och ska omedelbart fängslas. Hovrätten skärpte tingsrättens dom med ett halvt år.

Barometern - 27 maj 14 kl. 12:47

Rättsläkaren: Ingen klar dödsorsak

Knytnävsslag från en 28-årig man fällde den 43-årige Djurgårdssupportern som avled i Helsingborg. Men vad var egentligen dödsorsaken? Det kunde rättsläkaren inte slå fast i rätten i dag.

YA - 14 jul 14 kl. 12:32

Åklagaren överklagar friande dom för Tomelillakvinna

I juni friade tingsrätten i Ystad den 30-åriga kvinna som misstänkts för mordförsök efter att ha knivstuckit sin särbo i våras. Enligt tingsrätten var det självförsvar – men åklagaren håller inte med och har nu överklagat till hovrätten.
När tingsrätten i Ystad i juni friade en 30-årig Tomelillakvinna från misstankarna om mordförsök gick man på försvararen Jörgen Malmungers linje – det handlade om nödvärn från en misshandlad kvinna, inte som åklagaren hävdat ett oväntat plötsligt knivangrepp.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 07:30

Åklagaren vill ha långa straff

Foto: Polisen
Åklagaren yrkade på tio respektive åtta års fängelse för de två bröderna som åtalats för mordförsök efter bråket på House of Bagels som fick ett blodigt slut i Sparbankens lokaler.
Rättegången avslutades på torsdagseftermiddagen efter två dagar i säkerhetssalen i Malmö.Kammaråklagare Johan Eriksson yrkade på långa straff för bröderna.

YLE - 06 okt 16 kl. 12:28

Tidigare ledande läkaren i Hangö åtalas för förskingring

Läkaren i Hangö Outi McDonald borde dömas för förskingring och för brott mot tjänsteplikt av oaktsamhet. Det krävde åklagaren i en rättegång som pågick hela onsdagen (5.10).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.