Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 21 November, 04:51

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 13:06

Vad är det för pelare?Vad kan det vara för pelare som stod på Järnvägsgatan för cirka 100 år sedan? Det undrar Ove Torgny samt Bertil Palmblad i Ängelholms lokalhistoriska förening..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Järnvägsgatan, Ove Torgny, Bertil Palmblad, Ängelholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad är det för pelare
Skånskan - 12 mar 19 kl. 20:00

Järnvägen på pelare orsakar politikerstrid

lund Under det senaste sammanträdet i kommunstyrelsen förordade både Socialdemokraterna och Miljöpartiet att alternativet att placera den nya snabbtågsbanan på pelare genom stan ska utredas.
Detta upprörde kvintetten, som uppfattar det som att S har svängt i frågan.Saken gäller den utredning av stambanans passage genom Lund som kvintetten beslutat att Lunds kommun ska göra i egen regi.

Realtid - 31 okt 18 kl. 08:10

Storbankernas pelare 1-krav kommer öka

Svenska storbanker behöver sedan en lång tid tillbaka uppfylla flera olika sorters kapitalkrav. Dessa delas ofta delas upp i så kallade pelare 1- och pelare 2-krav. Nu skriver Riksbanken i en kommentar till ett färskt beslut av Finansinspektionen att kraven på pelare 1 kommer att öka framöver..

Skånskan - 09 okt 18 kl. 05:00

Studentlyor på pelare

lund Ett annolunda studentbostadsprojekt är på gång i hörnan Dalbyvägen/Tornavägen i Lund. Det är fastighetsägaren Christian Witt som sökt bygglov för 33 studentlägenheter som ska byggas på pelare.På så sätt kan de befintliga butikerna på tomten ha kvar sin verksamhet opåverkad under och bakom bostäderna.

Nya Wermlands Tidningen - 06 maj 11 kl. 09:30

Nytt förslag: Lyft upp järnvägen på pelare

Järnvägen i centrala Karlstad ska inte grävas ner, den ska lyftas upp på pelare. Det skulle skapa förutsättningar för att knyta ihop stadsdelarna i centrum på ett helt nytt sätt..

UNT - 08 dec 11 kl. 20:36

Vägbyggare fick pelare i huvudet

En del av en betongpelare föll ner i nacken på en man vid en arbetsolycka på E 45 norr om Göteborg. Delen, som vägde omkring 100 kilo, lossnade under ett arbete med att kapa av pelare. Mannens tillstånd är stabilt.

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 11 kl. 20:38

Vägbyggare fick pelare i huvudet

En del av en betongpelare föll ner i nacken på en man vid en arbetsplatsolycka i Surte, norr om Göteborg, på torsdagen. Olyckan hände vid ett vägbygge på E 45. Mannen fördes i helikopter till Sahlgrenska sjukhuset.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 12:43

Mc-förare död i krock med pelare


En motorcykelförare i 55-årsåldern förolyckades då han på torsdagsförmiddagen kraschade med en pelare av sten utmed länsväg 122 vid Tving nordväst om Karlskrona.Olyckan inträffade vid halvtio-tiden. Mannen avled innan räddningspersonal hann fram och orsaken till olyckan är inte klarlagd..

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 14 kl. 12:45

Mc-förare död i krock med pelare

En motorcykelförare i 55-årsåldern förolyckades då han på torsdagsförmiddagen kraschade med en pelare av sten utmed länsväg 122 vid Tving nordväst om Karlskrona. Olyckan inträffade vid halvtio-tiden. Mannen avled innan räddningspersonal hann fram och orsaken till olyckan är inte klarlagd..

SvD - 30 okt 14 kl. 12:43

Mc-förare död i krock med pelare

En motorcykelförare i 55-årsåldern förolyckades då han på torsdagsförmiddagen kraschade med en pelare av sten utmed länsväg 122 vid Tving nordväst om Karlskrona..

UNT - 30 okt 14 kl. 12:43

Mc-förare död i krock med pelare

En motorcykelförare i 55-årsåldern förolyckades då han i förmiddags kraschade med en pelare av sten utmed länsväg 122 vid Tving nordväst om Karlskrona..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Många växter riskerar utrotas

En tredjedel av Afrikas tropiska växer kan vara utrotningshotade. Det visar en preliminär beräkning som har publicerats i den vetenskapliga tidsskriften Science Advances. En grupp forskare har analyserat tillståndet för över 22 000 tropiska buskar, träd.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bränderna sprider sig i Australien

Terrängbränderna i Australien fortsätter härja, och katastrofvarningar har utfärdats på fler ställen i landet. I delar av delstaten Victoria har den högsta brandvarningen, "Code Red", utfärdats. I granndelstaten South Australia har hela samhället Edithb.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Patientsäkerhet drabbas när läkemedel tryter

Patientsäkerheten påverkas när specifika läkemedel tar slut – det menar representanter för 17 av Sveriges 21 regioner enligt en granskning av Ekot. Så kallade restnoterade läkemedel – alltså mediciner som stundom inte går att beställa från tillverkare –.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nedåt på Asiens börser

Börserna i Asien påverkas negativt av läget mellan USA och Kina. USA:s kongress har, triggade av protesterna i Hongkong, godkänt lagförslag om att Hongkongs självständighet måste garanteras för att staden ska behålla sin speciella handelsstatus mot USA..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fem döda vid explosioner i fabrik

Fem personer har omkommit i samband med explosioner vid en fyrverkerifabrik på Sicilien. – Enligt den tidiga utredningen verkar det som att det var två explosioner, säger polisen Giancarmine Carusone. Tre personer omkom direkt vid explosionerna och fyra.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Amnesty: Teknikjättarna utgör hot

Sättet på vilket Google och Facebook samlar information om användare utgör ett hot mot mänskliga rättigheter, enligt en Amnesty-rapport. Amnesty menar bland annat att teknikjättarnas affärsmodeller inte går att kombinera med rätten till privatliv. Föret.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Argentinare inför rätta för skott mot svensk

En argentinsk åklagare yrkar på 13 års fängelse för två män anklagade för att ha skjutit en svensk turist i Buenos Aires förra året, rapporterar nyhetsbyrån Telam. Mannen i 35-årsåldern var på semester i staden i december förra året när han blev attacke.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Ny Hongkong-lag avgörs av Trump

USA:s representanthus har, liksom senaten, godkänt ett lagförslag för att stötta "mänskliga rättigheter och demokrati" i Hongkong. Lagförslaget, som innebär att Hongkong minst en gång om året ska garanteras vara tillräckligt självständigt för att kvalif.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Malmö hetast i Skånederbyt

Nu är HK Malmö ny serieledare i handbollsligan..

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Phil Lynott hedras med eget mynt

I år skulle Phil Lynott, tidigare frontman i det irländska rockbandet Thin Lizzy, ha fyllt 70 år. Det uppmärksammas nu av Irlands centralbank, som har valt att avbilda sångaren i en ny myntserie, skriver The Irish Post. Myntet som ska hedra minnet av så.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.