Expressen > Nyheter

Thursday, 14 November, 12:24

Expressen - 13 sep 11 kl. 13:10

Mangs häktad för skott mot polishuset i MalmöMalmö. Flera skott avlossades mot polishuset i Malmö i mars förra året. Skytten misstänks vara Peter Mangs. På tisdagen häktades han av Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt även för det mordförsöket. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Peter Mangs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mangs, häktadför , skottmot , polishuseti , Malmö
SvD - 13 aug 13 kl. 01:42

Mangs: Jag ville skapa gängkrig

Peter Mangs erkänner skott på över hundra platser..

Kristianstadsbladet - 04 jun 12 kl. 09:21

Mangs-rättegång om skott mot polishus

Rättegången i Malmö mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs gäller i dag skottlossningar i mars 2010, dels mot två män i en bil på Professorsgatan, dels mot polishuset på Davidhalls torg.
Mannen på förarplatsen träffades i ena skuldran, medan han som satt i baksätet fick kepsen genomskjuten när han kastade sig ned på golvet. Eldöverfallet på de båda männen i mars 2010 tas upp i eftermiddag i den fortsatta rättegången mot Peter Mangs.

BT - 14 maj 12 kl. 14:25

Försvaret: Mangs saknade motiv

Försvaret i rättegången mot Peter Mangs, åtalad för tre mord och tolv mordförsök, pekar på att det saknas dna-bevis mot den misstänkte serieskytten.
- Han har inte träffat målsägandena, och har inte heller något ont mot dem, säger försvarsadvokat Douglas Norking.
Försvarets linje är att Mangs varit intresserad av beteendevetenskap och därför studerat människors reaktioner, till exempel när han erkänt brott.

BT - 14 maj 12 kl. 09:35

Mangs nekar till allt

Rättegången mot Peter Mangs har börjat i Malmö tingsrätt.
Han misstänks ligga bakom en rad skottdåd och är mot sitt nekande åtalad för bland annat tre mord och tolv mordförsök.
Åklagaren Solveig Wollstad har precis gått igenom allt vad han misstänks ha gjort.

BT - 19 jun 12 kl. 11:40

Mangs berättar själv i rätten

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av - nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande.

BT - 13 jul 12 kl. 17:37

Peter Mangs oberörd i rätten

Peter Mangs tycks inte bli berörd när tårar rinner längs kinder på anhöriga som förlorat sina kära, eller när offer berättar om liv i skräck efter skott som varit en hårsmån från att kosta dem livet. Åklagarna har tömt en säck med tung bevisning ? nu ska domstolen knyta ihop den.

Expressen - 13 sep 11 kl. 13:03

Mangs häktad för mordförsök

MALMÖ. Flera skott avlossades mot polishuset i Malmö i mars förra året. Den skytten misstänks vara Peter Mangs.

BT - 21 jun 12 kl. 17:14

Psykologen berättade om Mangs tårar

Peter Mangs har mött sin psykolog över 150 gånger.
? När han berättade om mordet på flickan gick han in i ett transliknande tillstånd, säger psykologen.

BT - 15 maj 12 kl. 14:55

Mangs frågas ut om vapnen

Just nu förhörs den misstänkte serieskytten Peter Mangs i rättegången mot honom i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt.
- Var det du som sköt? frågade åklagare Håkan Larsson med syftning på mordet i oktober 2009 på en ung kvinna och mordförsöket på en ung man som satt i samma bil.

TA - 22 maj 12 kl. 17:38

Vännen vittnade om Mangs dödshot

Foto: Scanpix
Om du går till polisen dödar jag dig och din familj.
Peter Mangs barndomsvän vittnade om ett hot med den innebörden sedan Mangs just bekänt ett mord och ett mordförsök för honom. Men när Mangs själv hördes i rätten avvisade han allt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Elfenbenshandeln minskar i Kina – ökar i grannländerna

Elfenbenshandeln minskar i Kina.Däremot ökar kommersen utanför landet – i Thailand, Hongkong och Kambodja.Det visar en ny rapport från WWF, Världsnaturfonden..

Expressen - 30 minuter sedan

Misstänkte dubbelmördaren ska genomgå psykundersökning

Mannen i 80-årsåldern som misstänks för morden på Kjell och Grazyna i Arlöv ska genomgå en liten psykiatrisk undersökning. Tingsrätten misstänker att mannen led av en allvarlig psykisk störning när dådet utfördes, det skriver Sydsvenskan. .

Expressen - 45 minuter sedan

Varningarna som kan visa om du har dold diabetes

Du känner dig akut hungrig, går ned i vikt, känner dig trött, kissar ofta – det finns många varningstecken som kan visa om du är en av 150 000 svenskar som har dold diabetes.Vill du veta viktiga fakta om folksjukdomen som en halv miljon svenskar lider av – och få information om Diabetesgalan i tv? Då har du hamnat rätt..

Expressen - 1 timme sedan

Lastbilsbrand på E6 - stora störningar i trafiken

På torsdagsförmiddagen började det brinna i en lastbil på E6 vid Ljungskile.Branden är släckt, men det är rejäla störningar i trafiken i södergående riktning..

Expressen - 1 timme sedan

Häktade M-toppens drag – byter advokat

Det moderata kommunalrådet misstänks ha hotat, misshandlat, ofredat och våldtagit en kvinna under flera års tid.Nu sparkar han sin försvarare.I stället träder den framgångsrika advokaten Hanna Lindblom in i målet..

Expressen - 1 timme sedan

Gretas besättning: ”Det här kommer bli en episk resa”

Under onsdagen satte Greta Thunberg segel och påbörjade sin resa mot Madrid och årets klimatförhandlingar. Hennes besättning ser fram emot resan – trots att de redan mötts av snö och is. .

Expressen - 1 timme sedan

Nya strategin: Skjuta pilar och kaos överallt

Stora delar av Hongkong håller stängt när de stora protesterna eskalerar. Demonstranterna har en ny taktik: kaos överallt. Nu väntas utegångsförbud i staden..

Expressen - 1 timme sedan

MQ:s krisplan – byter namn och släpper in second hand

Krisande klädkedjan MQ presenterar ett helt nytt koncept för att komma på fötter.Man byter namn till Marqet och ändrar profil. Bland annat ska second handbutiken Myrornas flytta in och fler produkter ska säljas vid sidan av kläder.

Expressen - 1 timme sedan

Trebarnsmamman tappade 57 kilo – blev hatad av vännerna

Nicole Caperilla, 31, gick ner 57 kilo på två år.Då blev hon hatad av sina bästa vänner.– De brukade döma mig och skämta om vad jag hade på mig, säger Nicole till Daily Mail..

Expressen - 2 timmar sedan

Lasse hade ovärderliga fyndet som leksak – staten vill köpa

Det fick bli en leksak till lille Lasse, den märkliga prylen som hittades i familjen Svenssons trädgård i Borås i slutet av 50-talet.Nu har prylen undersökts av experter, som menar att den är ovärderlig.– Jag var beredd att ge bort den gratis, säger Lasse Svensson, 63, som nu har ett ekonomiskt erbjudande från staten att ta ställning till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.