VA > Ekonomi

Friday, 22 November, 05:34

VA - 13 sep 11 kl. 13:00

Greenpeace till attack13 september

Greenpeace satte p tisdagsmorgonen upp budskapet "Avgifta framtiden!" p ett femtiotal skyltfnster till H&M-butiker runt om i vrlden
Det skriver Greenpeace i ett pressmeddelande.
Enligt Greenpeace r aktiviteterna en fljd av att organisationen ltit ett oberoende laboratorium testa flera kldmrken och funnit att fyra av sex testade H&M-plagg innehller farliga kemikalier som H&M sjlva frbjudit i produktionen.
"Det hr en del av en strre kampanj fr att f H&M och andra kldfretag att avgifta sin kldproduktion. Vi vet att gifter i klder r en frga som engagerar mnga kldkonsumenter.
Läs mer på VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greenpeacetill , attack
Dagens Media - 19 feb 14 kl. 15:32

Cloetta slår tillbaka: ”Greenpeace har gått över en moralisk gräns”

Cloetta kan vidta juridiska åtgärder efter Greenpeace attack. Men på Greenpeace ser man inget problematiskt med kampanjen..

HBL - 02 okt 13 kl. 14:32

Greenpeace: Åtalen saknar all proportion

Miljöorganisationen Greenpeace anser att sjöröveriåtalen mot deras aktivister är oskäliga. Ryssland kan man få upp till 15 års fängelse för sjöröveri. ?

Dagens Media - 14 feb 14 kl. 13:21

Greenpeace till attack mot Cloetta: "Gör slut"

Miljöorganisationen Greenpeace går till attack mot Cloetta – som just nu är ute i en stor utomhuskampanj..

GöteborgsPosten - 14 feb 14 kl. 15:28

Greenpeace till attack mot Kexchoklad

Greenpeace lanserar en Alla-hjärtanssajt där man går till attack mot flera av Cloettas chokladprodukter, som innehåller "smutsigt" producerad palmolja, menar miljöorganisationen..

YLE - 17 okt 13 kl. 13:16

Nobelpristagare vädjar för Greenpeace-aktivister

En grupp mottagare av Nobels fredspris vädjar till Rysslands ledning om att ändra åtalen mot de Greenpeace-aktivister som sitter häktade i Murmansk, anklagade för sjöröveri. De elva fredspristagarna vill att Rysslands president Vladimir Putin gör sitt yttersta för att de orimliga åtalen om sjöröveri skulle rivas upp, och eventuellt skrivas om så att de motsvarar internationell och rysk lag. Bland undertecknarna finns bland andra den sydafrikanske ärkebiskopen Desmond Tutu - men president Martti Ahtisaari, som fick Nobels fredspris år 2008 har inte undertecknat brevet.

YLE - 17 okt 13 kl. 17:07

Nobelpristagare vädjar till Ryssland för Greenpeace-aktivister

En grupp mottagare av Nobels fredspris vädjar till Rysslands ledning om att ändra åtalen mot de Greenpeace-aktivister som sitter häktade i Murmansk, anklagade för sjöröveri. De elva fredspristagarna vill att Rysslands president Vladimir Putin gör sitt yttersta för att de orimliga åtalen om sjöröveri skulle rivas upp, och eventuellt skrivas om så att de motsvarar internationell och rysk lag. Bland undertecknarna finns bland andra den sydafrikanske ärkebiskopen Desmond Tutu.

IDG - 18 apr 12 kl. 09:00

Greenpeace till attack på Apple

Ännu en gång har Apple hamnat i Greenpeace skottglugg. Denna gång gäller det elproduktionen för datacentret i North Carolina..

Resume - 02 jul 14 kl. 13:50

Greenpeace i Lego-attack mot Shell

Aktivister från Greenpeace har skapat en installation av en oljekatastrof på Legoland. Kampanjen är ett sätt att kritisera att Lego samarbetar med oljebolaget Shell..

Resume - 08 jul 14 kl. 14:37

Greenpeace i ny Lego-attack mot Shell

Miljöorganisationen Greenpeace vill få Lego att bryta sitt samarbete med Shell. Nu introducerar Greeenpeace en film där gråtande Lego-barn visar konsekvenserna av oljeutsläpp i Arktis..

DI - 01 dec 16 kl. 17:53

Greenpeace till attack mot Nordea

Greenpeace svingar tillbaka mot Nordea om den omstridda oljeledningen Dakota Access. Projektet har fått kritik av FN – då bör en bank som värnar mänskliga rättigheter dra sig ur, anser miljöorganisationen..

Fler nyheter från VA

VA - 12 timmar sedan

Målet med samarbetet: Alla ska ha råd med ett hållbart hem

Alla människor ska ha råd med ett hållbart hem – och ändå ha pengar över till annat. Med det som målsättning skapades BoKlok, ett samarbete mellan Skanska och IKEA, som i snart 25 år har utvecklat hållbara bostäder med hög kvalitet till ett lågt pris. .

VA - 13 timmar sedan

Trump: Apple har allt för att konkurrera med Ericsson, Nokia och Huawei inom 5G

Enligt Donald Trump har Apple pengar, teknik, en vision och vd:n Tim Cook. .

VA - 13 timmar sedan

Spotify går om Apple som störst på podcasts

"Ett tecken på att Apple möter ökande konkurrens både på hård- och mjukvarusidan." .

VA - 14 timmar sedan

3 faktorer att tänka på vid val av e-handelsplattform

E-handeln omsätter 300 miljarder kronor. Jämfört med förra året är den totala tillväxten 15,7 procent eller 40 miljarder kronor, samma belopp som Sveriges försvarsbudget. Kraven på e-handelsplattformarna är högre än någonsin.

VA - 14 timmar sedan

Kyligare för svensk ekonomi när tillväxt och inflation dämpas enligt ny OECD-rapport

"En fortsatt fördjupning av handelsspänningarna sedan maj får allt större inverkan på förtroendet och investeringarna, vilket spär på osäkerheten." .

VA - 15 timmar sedan

Lys upp höstmörkret med 10 briljerande nordiska aktier

Dags att fylla på portföljen? Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys. .

VA - 15 timmar sedan

Människorättsorganisationen: Techjättarna bryter mot mänskliga rättigheter

"Google och Facebook dominerar våra liv i dag." .

VA - 18 timmar sedan

Kinas växande apitet för kolkraft äter upp klimatsatsningar

"Kinas föreslagna kolexpansion är så långt ifrån riktlinjerna i Parisavtalet att det skulle göra de nödvändiga minskningarna inom kolkraft omöjliga att uppnå." .

VA - 18 timmar sedan

Mediadrottningen ska bota din stress med ”mikrosteg”

Arianna Huffington var med och grundade Huffington Post, en av USA:s största mediasajter. Med hennes nya startup vill hon helt utrota farlig stress. .

VA - 19 timmar sedan

Paypal gör historiskt köp av kupongplattform – för 40 miljarder

Amerikanska Paypal köper Honey Science, en plattform som samlar rabatterbjudanden från populära e-handelssajter. Köpeskillingen är 4 miljarder dollar, motsvarande nära 40 miljarder kronor. Det innebär att svenska Izettle brädas som Paypals hittills största uppköp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.