Newsmill > Opinion

Tuesday, 19 November, 10:55

Newsmill - 10 sep 11 kl. 18:46

Skrota landstingens sjukvårdsansvar!??http://www.newsmill.se/trackback/39330Den 17 september går vårdpersonal ut på flera orter runtom i landet och agerar för en mer human vårdapparat. En av de underliggande orsakerna till protesterna är bristen på vårdplatser som i sin tur föranleder långa väntetider på akuten, ökat antal vårdrelaterade skador och sämre arbetsmiljö. Resultatet av rationaliseringen inom vården utfört av våra landstingspolitiker de senaste 30 åren har lett till sämre vårdkvaliet och patientsäkerhet.
Läs mer på Newsmill

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skrota, landstingens, sjukvårdsansvar
UNT - 26 aug 18 kl. 11:00

Låt staten ta över sjukvården

Sätt patienten före systemet och avskaffa landstingens sjukvårdsansvar, skriver Ebba Busch Thor och Björn-Owe Björk..

UNT - 03 maj 18 kl. 00:30

Förstatliga Akademiska

Vi vill avskaffa landstingens sjukvårdsansvar och återföra ansvaret för universitetssjukhusen, ­skriver Ebba Busch Thor och Björn-Owe Björk..

Skånskan - 18 okt 16 kl. 14:00

Hemtjänstens hus kan bildas vid Svantorget

Skurup Ett hemtjänstens hus skulle kunna skapas vid Svantorget. Det är en idé kommunen jobbar på i nuläget.För snart ett år sedan aviserade politiker att de hörsammat hemtjänst chefernas önskemål om att få samla hemtjänstens fyra enheter i en gemensam.

Kristianstadsbladet - 03 aug 14 kl. 09:00

Högre lön i nordost

Region Skåne betalar högre lön till nyutbildade sjuksköterskor i nordöstra Skåne för att kunna konkurrera med Blekinge.
Konkurrensen om de nyutexaminerade sjuksköterskorna ökar i takt med att kommuner och andra vårdgivare rekryterar sjuksköterskor. Enligt Johnny Nilsson, tf HR-chef i Skånevård Kryh, utexamineras cirka 4 000 sjuksköterskor i Sverige, men endast hälften av dem har sitt första jobb på sjukhus.

YLE - 24 okt 14 kl. 15:31

Västkuststäderna tänker lika om social- och hälsovårdsreformen

De sex västkuststäderna har gjort ett gemensamt utlåtande om social- och hälsovårdsreformen (Sote), där de bland annat framhåller kommunernas starka roll och att reformen inte får skapa onödig förvaltning.

Åbo, Björneborg, Vasa, Salo, Raumo och Jakobstad vill också diskutera kommunbegreppet, dvs. ”vad som avses med en kommun efter den här reformen”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.